Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grabarz a tak w ogóle to one wszystkie były na elektrozaworach? czerwone bs tak jak niebieskie miały rozdzielacze hydrauliczne na elektrozaworach? trochę więcej danych od autora tematu by się przydało...

Opublikowano

2000 rok produkcji na elektrozaworach i właśnie nie wiem czy zawór czy rozdzielacz czy też komputer ten pod pdłogą bo sprzedawca stwierdził że właśnie on jest odpowiedzialny za funkcje hedera i zapewnia że jest dobry

2000 rok produkcji na elektrozaworach i właśnie nie wiem czy zawór czy rozdzielacz czy też komputer ten pod pdłogą bo sprzedawca stwierdził że właśnie on jest odpowiedzialny za funkcje hedera i zapewnia że jest dobry dzieje się to na zapalonym kombajnie na zgaszonym i przekręconym zapłonie nic się nie dzieje tylko słychać kliknięcie zaworów

Opublikowano

Szczerze mówiąc to zobaczę jutro specjalnie co jest na całej linii właśnie od motowideł.

Na pewno warto zobaczyć do instrukcji tam są czasami takie małe usterki opisane.

Jeżeli miałby to być rozdzielacz to bedzie duzy problem.

Gdyby tak było że coś jest uszkodzone na tej lini i faktycznie motowidła by spadały za szybko to co by się stało gdyby włożyć coś w rodzaju dławika do przewodu tego? (coś na wzór jak w zwykłym bizonie). Wymuszało by mały przepływ oleju - wolne opadanie ale i wolne podnoszenie, za cenę nowego rozdzielacza chyba bym wolał powoli podnosić...

Raczej to kolejny zły trop ale spróbuj zrobić kalibracje tego aktywnego kopiowania terenu jest tam coś w rodzaju zapamiętywania ciężaru hedera. W odniesieniu do podajnika pochyłego jest różnica jak zrobisz kalibracje z hederem lub bez (szybko lub wolno spuszcza)

Poszukam coś mimo niedzieli i napisze...

Opowiedz coś o kombajnie - krajowy czy sprowadzony, jaki stan techniczny...

Opublikowano

kombajn sprowadzony z Białorusi ogólnie w dobrym stanie przepracowane 1450 mth zamontowałem nową sieczkarnie do słomy i mam jeszcze stół do rzepaku,rozmawiałem z kolegą ma case i jemu szybko podnosi heder może przełożyć elektrozawory w rozdzielaczu myślałem też o dławiku ale to spowoduje że będzie powoli też podnosił heder

Opublikowano

zobacz przede wszystkim czy ten dławik jest bo instrukcja mówi że jest... Białorusini może byli na tyle sprytni że wywalili, sam mam taki kombajn i jestem pełen podziwu jak można coś zniszczyć. Chociaż nie powiedziałeś czy to się stało odkąd go masz bo wcześniej było dobrze czy jednak odkąd go kupiłeś jest jak jest?

Opublikowano

dławik w tym miejscu - wyjście z rozdzielacza, za króćcem (przejściówką) przed przewodem. wg instrukcji powinien być to dławik z otworem o średnicy 2,5 mm.