Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko zalezy do czego go używasz.....

Jeśli jesteś zapalonym graczem i grasz we wszystkie nowości to najlepszym rozwiązaniem jest konsola, np XBOX360 a tego doprowadzić do użyteczności.

Jesli ma to byc komp tylko do pracy na dokumentach i buszowania po necie to najlepszy laptop, do tego jakis routerek z

Wi-Fi i możesz latać z laptopem po calym domu.

No a jeśli ma to być uniwersalny do wszystkiego to tylko desktop bo jednak pomiędzy lapem i desktopem o podobnych parametrach jest spora różnica w cenie, żeby kupić porządnego laptopa do grania trzeba niestety wydac 40-50% wiecej kasy od podobnego zwykłego

Opublikowano

Powiedz ile chcesz przeznaczyć pieniędzy na komputer...?? :P

Ja mam i komputer stacjonarny i laptopa, moim zdaniem największą różnicą jest to, że laptopa możesz przenosić z miejsca na miejsce, czego nie da się robić z komputerem stacjonarnym...cena za laptopa jest dość wysoka, taki sam stacjonarny wyjdzie dużo taniej (tylko do stacjonarnego trzeba doliczyć cenę monitora)... :)

Opublikowano
spalił mi się komp i mam dylemat

co kupić laptop czy komputer stacjonarny.

jak chcesz abierac kompa do internatu akademyka czy coś w tym temacie to laptop, ale ja wole stacjonarny mam taki i taki i na stacjonarnym nie martwisz się że zalejesz klawiature jakąś cherbatą itp. a laptop to jest jednak delikatna zabaweczka i nie ma właściwie możliwości rozbudowania go, a te skróty na klawiaturze i mała klawiatura wogóle jest dobijająca, mały monitorek, za cene laptopa będzie porządny pc do domu z dużym panoramicznym ekranem do filmów, polecam zakup UPS-a komp stanie się zupełnie bezawaryjny :P

Opublikowano

Ja osobiście wolę laptopa, trochę droższy, ale jesteś wolny (a nie przywiązany do biurka). Mam swojego od 2,5 roku i już wiem że następny komp to teżbędzie laptop. Tylko że ja codziennie go przenoszę dom-uczelnia-gospodarstwo-(nawet kiedyś na ciągniku go miałem), i to w laptopie jest najlepsze, jeden minus to cena i to że ciężko coś póżniej do niego dołożyć (nie tak jak w stacjonarnym), no i naprawy laptopa są droższe, jak ostatnio padła mi w nim karta graficzna to lutowanie kosztowało aż 400 zł, zwykła kartę do stacjonarnego polutują ci do 100 zł (albo ją sobie sam wymienisz na nową). Więc wybór należy do ciebie. Pozdrawiam

Opublikowano

byłem zadowolony z laptopa do wczoraj ma 2 tyg i od wczoraj nie mam klawiatury i mysz tylko podpinana tylko działa a te dotykowe dziadostwo wogóle nie działa, no i wcześniej te skróty klawiaturowe to też trzeba się nazastanawiac, a klawiatura jak zaklęta wirtualną klawiaturką musiałem chasło wpisywać, czyżby się zj***ł czy może przypadkiem jakiś skrut klawiaturowy nadusiłem i wyłączyłem ale chyba nie ma takiej opcji a klawiature jak pocuduje to włącze ale po restarcie znowu nie działa i tak w kółko, a może jakiś wirus?

Opublikowano
byłem zadowolony z laptopa do wczoraj ma 2 tyg i od wczoraj nie mam klawiatury i mysz tylko podpinana tylko działa a te dotykowe dziadostwo wogóle nie działa, no i wcześniej te skróty klawiaturowe to też trzeba się nazastanawiac

To co Ci się stało w nim...?? :P

Opublikowano
To co Ci się stało w nim...?? :P

nie mam pojęcia co się stało włączyłem chce wpisać chasło i klops nie działa klawiatura wziołem klawiature na ekranie i rolka teżnie działa tylko podłączana mysz działa trzeba chyba reklamować

Opublikowano

dołącze się pod temat.

Chce kupić laptopa do 2500 zł,ma on służyć tylko i wyłącznie do wystawiania faktur oraz do programu OBORA i nie wiem którą firme wybrać. Napewno najlepsze laptopy produkuje Toshiba ale wiadomo że za jakość trzeba płacić,myślałem raczej o HP. Jakie laptopy wy polecacie?? Czy ktoś z was ma już najnowszą wrsje Microsoftu-VISTA-jak się na nim pracuje i jak bardzo różni się od XP??

Opublikowano
dołącze się pod temamt.

Chce kupić laptopa do 2500 zł,ma on służyć tylko i wyłącznie do wystawiania faktur oraz do programu OBORA i nie wiem którą firme wybrać. Napewno najlepsze laptopy produkuje Toshiba ale wiadomo że za jakość trzeba płacić,myślałem raczej o HP. Jakie laptopy wy polecacie?? Czy ktoś z was ma już najnowszą wrsje Microsoftu-VISTA-jak się na nim pracuje i jak bardzo różni się od XP??

Ja mam miesiąc drugi komputer (laptopa), jest firmy "ACER", na razie sprawuje się bardzo dobrze, nie miałem z nim dotychczas problemów, system operacyjny mam Windows Vista, różnica miedzy XP, a Vistą jest, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić... :(

Opublikowano
o tą viste pytałem z ciekawości bo wiem że jest bardzo wymagająca i niestety mój program do faktur nie mędzie w niej działał

Jak poszukasz to znajdziesz laptopa bez visty lub z xp. Wejdź na skapiec.pl i tam będą propozycje cenowe i opinie użytkowników . Ja niedawno przy pomocy skąpca kupowałem laptopa hp( dwurdzeniowy AMD) w firmie notebooki.pl. XP oem kupiłem oddzielnie za niecałe 300zł.

Opublikowano
raczej wybiore taką opcje że kupie "gołego" laptopa a Microsoft XP dokupie sobie sam

Słuszna decyzja bo w Viście całe para poszła w efekty specjalne i trzeba nie lada bestię by pociągnęła ten skład. Jeszcze mało co chodzi pod vistą i nie każdemu to pasuje

Opublikowano

Za 3tyś zł już można wybrać ładnego laptopa, co do Visty to nie polecam.. zależy gdzie byś go kupił w pewnych sklepach możesz sobie wybrać system jaki chcesz mieć.. Jeżeli ktoś studiuje to tylko laptop, w każdej chwili można go zabrać go ze sobą ;)

Opublikowano

Przyszłość to mobilność, bezprzewodowość ,tylko na dzień dzisiejszy nie widzę sensu wybierać za system operacyjny viste>> problemy i widoczny spadek mocy, xp nadal rządzi i nie prędko jakikolwiek system go obali.

Polecam laptopa a co do gier ma on jeden plus oduczysz się w końcu grania ;)

Opublikowano
kupiłem już stacionarny.

Dziwny temat, na prawdę, bardzo... ;):P

Wielce piszesz, "doradźcie mi" (pomijam już ten błąd twój), a w temacie nic nie napisałeś, dużo osób pytało Cię o coś, a ty nic...więc po co zakładałeś temat, jak już wszystko miałeś wcześniej ustalone...gdyby tak nie było, to byś pisał w tym temacie, pytał się innych, odpowiadał na pytania itd... :D B)

Opublikowano

I dobrze zrobiłeś. Mój znajomy pracuje w firmie gdzie wysyłają komputery do naprawy, to on mi powiedział iż laptopy dużo częściej się psują niż komp stacjonarny. I jeszcze trzeba dodać iż naprawa takiego laptopa jest dużo wyższa niż naprawa stacjornago. Myślę że dobrze wybrałeś.

Opublikowano

zależy jakiej firmy, ja mam starego compaq z 2002 roku i jedynie dysk ma pare bad sectorów po upadku i dalej ustrojstwo działa :rolleyes: