Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
karol2306

Deutz Dx 4.50 - problem z hamulcami

Polecane posty


karol2306    1

Witam

 

Mam problem z hamulcami. Podobno sa tam hamulce hydrauliczne. Podczas hamowania pedał idzie na sam duł kolejny raz tez dopiero kolejny i ciągnik zatrzymuje się ale też słabo... Gdzie może być problem??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

grzesko    0

Masz zapowietrzony układ hamulcowy. Sprawdź poziom oleju hamulcowego i odpowietrz pompe hamulcową i zaciski.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl


grzesko    0

W moim Dx 85 pompę hamulcową mam nad pedałem hamulca. Odkręć prawą obudowę tą przy gazie ręcznym i od spodu(jak dobrze pamiętam) jest odpowietrznik. A odpowietrzniki zacisków masz na każdym z nich przy prawym i lewym kole. Odpowietrzniki trochę przypominają kalamitki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

karol2306    1

Ok dzięki za info. Co może być przyczyna ciężko działającego sprzęgła??? Ono jest hydrauliczne czy normalne na linkę/cięgno???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

grzesko    0

Sprzęgło jest na cięgno. Może wystarczy przesmarować oś na której chodzi pedał sprzęgła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

karol2306    1

Do wymiany były gumeczki w pompce hamulcowej (dopasowałem od peugeota za 12 zl). Lecz zauważyłem że hamulce nie są "ostre". Podejrzewam klocki lub szczeki. Tylko teraz co ten model posiada czy klocki czy szczeki?? Rozbierał ktoś???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach


Peter320    0

Witam. Posiadam dx 4.50, hamulce u siebie mam tarczowe. Składają się z dwóch docisków na których po obu stronach znajduje się tłoczek. Mój problem polegał na tym, że po hamowaniu tłoczki nie odbijały i klocki trzymały. Ciężko dostać uszczelniacze tych tłoczków (osprzęt firmy ate) po oczyszczeniu założyłem stare i śmiga ok. Jeśli u cb hamulce się nie grzeją to raczej nie ma sensu tego rozbierać (przez 1 dzień zrobisz max 1 stronę). Klocki można sprawdzić bez większego rozbiezania i oczywiście jeśli się da to odpowietrzyć. Zwróć uwagę na to czy układ tzn. głównie przewody się nie pocą, może być to przyczyną słabego ciścienia w układzie.

Edytowano przez Peter320

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

karol2306    1

Cześć

Peter320 u mnie są raczej szczęki gdyż mam bębny. Z przewodów nic się nie poci. A po bardzo mocnym naciśnięciu pedałów ciągnik hamuje jak powinien. Pzdro

Edytowano przez karol2306

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez ToMclo
      Witam
      Potrzebuje kilku czesci do deutz fahr, a w mojej okolicy nie ma zadnega sklepu z czescimi do niego, moze ktos wie czy w Województwie podlaskim jest jakis serwis lub sklep z czesciami do Deutz fahr
    • Przez rafal2511
      WITAM.
      Od niedawna posiadam deutza fahra dx 4.51. mam problem gdyz sie strasznie grzeje pracach polowych . jak na ciagnik 85 km to powinien sobie dawac rade bez problemu z siewnikiem amazone d7 3 metry a ty szok strasznie sie grzeje dochodzi prawie do konca. podobnie z agregatem uprawowym 3 metrowym. nie daje sobie zbytnio rady. znajony na podobnej mocy ciągnik i bez problemu sobie daje rady z zestwem uprawowo-siewnym 3 metry a moj ma problemy z samym agregatem . pdobnie z siewka do nawozy jedno osiową gdzie nasypie tone nawozy i juz jest priblem a stara sześdziesiątka sobie daje rade bez problemu. co może być z nim?

      PROSZE O PORADY
    • Przez Marcin007
      witam
      posiadam deutz fahr agrotron 135 mk3. Mój problem polega na tym że w wycieraczce tylnej cały czas jest prąd i gdybym jej nie rozłączył cały czas by chodziła. Wtyki, kostki bezpieczniki sprawdzone. Moim drugim problemem są przednie reflektory a mianowicie nie działają , po wyjęciu przełącznika stwierdziłem że nie dochodzi do niego prąd . Może spotkał się ktoś z was z takim problemem lub wie o co chodzi ? Czego to może być wina ?

      Pozdrawiam
    • Przez Patryk01
      Witam poszukaje informacji i opini na temat ciągnika DF 5110c . Chodzi mi głównie o spalanie awarie itd

    • Przez makos2
      Witam posiadam problem związany z ciągnikiem Deutz Fahr Agroton 150. Mianowicie co jakiś czas wyskakuje mi błąd EB który uniemożliwia mi dalszą jazdę ciągnikiem, muszę go zgasić a następnie odpalić aby móc znów jechać. Z tego co wiem błąd EB dotyczy czujnika położenia sprzęgła. Zakupiłem nowy czujnik oraz go zamontowałem lecz błąd nie ustał. Sprawdziłem okablowanie i wszystko jest w porządku - przynajmniej tak mi się zdaję . A więc moje pytanie jest takie, w czym może być problem ? Za wszelką pomoc serdecznie dziękuje.
       
×