Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

ja ciebie zwyzywam ?... nie chłopcze  znowu piszesz o sobie i to bardzo trafnie :D

Opublikowano (edytowane)

Nie ciągnę tej przepychanki , bo większość tego tu sobie nie życzy . To też taka forma szacunku dla innych . No ale co ty możesz o tym wiedzieć ?

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

mam zacytować twoje wyzwiska ? :D...podkulaj ogonek bo już tracisz argumenty ...pa, pa bo jad hipokryzji już w oczki szczypie .

Opublikowano

no tak ''se  hiba '' ubzdurałeś :D...z ciebie to taki polonista  i katolik jak ta twoja data urodzin ....;)

Opublikowano

To twoje ubzduranie . Ja się nie uważam ani za dobrego katolika , ani polonistę . Nie jestem ideałem jak ty . :D

Opublikowano

wiec nie  nauczaj  ludzi tego czego sam nie potrafisz ogarnąć i zrozumieć  

Opublikowano
7 minut temu, zetorki12 napisał:

Nie nauczam . Swoje zdanie tylko przedstawiam . :ph34r:

szkoda ze zakłamane jak ta data .....:P

Opublikowano
2 godziny temu, peugeot napisał:

No , pismo zapewne święte jest źródłem norm moralnych , tylko ja się pytam dla kogo ? Bo mi się wydaje że dla sadystów , złodzei ........ .

Jak mnie oczy nie mylą, to widzę że wydaje ci się jakoby w PŚ można znaleźć zbiór norm moralnych dla sadystów złodziei.... itd.

Dlatego zapytałem czy:

2 godziny temu, damianzbr napisał:

Mógł byś się wyrażać drobinę jaśniej, bo uwierz że ciężko jest stwierdzić dlaczego tak cie się wydaje na podstawie pierwszej części twojego wpisu.

ponieważ z pierwszej części twojego zdania możemy odczytać tylko to że Pismo zapewne jest Święte oraz że jest źródłem norm moralnych więc nie możemy wywnioskować dlaczego ci się wydaje że jest zbiorem norm moralnych,, dla sadystów , złodzei ........,, 

Nie wynika z twojego zdania dla kogo może być zbiorem, jedne co udało się odczytać to:

1. zapewne jest Święte

2. Źródłem norm moralnych

3. oraz wydaje ci się że norm moralnych dla sadystów.

Więc zadałem pytanie dlaczego dla złodziei i sadystów bo twoja opinia ni jak tego nam nie wyjaśniła.

Stąd pytanie czy mógł byś się wyrazić jaśniej dlaczego tak sądzisz?

1 godzinę temu, RU68 napisał:

Przeczytaj twoje pytanie (odnosi się do pierwszej części tekstu czyli "No , pismo zapewne święte jest źródłem norm moralnych " wybacz ale jaśniej nie można Chyba że żle postawiłeś pytanie

Bardzo źle zinterpretowałeś bardzo proste pytanie. 

Wyżej masz dokładne wyjaśnienie że moje pytanie jasno i wyraźnie odnosi się do drugiej części tekstu. Jego zdanie miało tylko dwie części, a pytanie dotyczyło tylko drugiej z nich, z grzeczności zaznaczyłem że w pierwszej części nie znajduję odpowiedzi na końcówkę stwierdzenia więc uprzejmie proszę o rozwinięcie tej nie zrozumiałej drugiej.

@ogarek nie kłam kłamczuszku że pijesz do @zetorki12 bo znam cię na wylot i doskonale wiem że ciśnienie od wczoraj masz podwyższone do tego stopnia że akard pod językiem musiałeś trzymać pół nocy.

Zresztą wynika to też z tego stwierdzenia ,,Oczywiście żądają od innych aby do nich wyrażać szacunek i popierać każda wypowie dowodami,,

bo kto inny jak nie ja chciał jakąś godzinę temu dowodów stwierdzających ilość protestujących. Kto inny jak nie ja obnaża wyssane z palca fantazje ogarków i im podobnych?

Dzisiaj więcej cię nie uraczę bo także uciekam z rodziną na niedzielne popołudnie.

Może jakieś screeny powklejaj z PW to się chłopaki z ciebie frustracie pośmieją.

Opublikowano (edytowane)

no masz racje jak nic pisałem także o tobie co sam udowodniłeś...spoko  sprawy  ''dowodów ''już masz za sobą .....:D:D:D

uciekaj ,uciekaj... ta terapia która rozpocząłeś być może ci pomoże ...;)

hmmm...   screeny ... usnąłem te twoje dziecinne przechwałki na pw... i opuściłem rozmowę  bo to jakaś żenada 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
damianzbr napisał:

2 godziny temu, peugeot napisał:

No , pismo zapewne święte jest źródłem norm moralnych , tylko ja się pytam dla kogo ? Bo mi się wydaje że dla sadystów , złodzei ........ .

Jak mnie oczy nie mylą, to widzę że wydaje ci się jakoby w PŚ można znaleźć zbiór norm moralnych dla sadystów złodziei.... itd.

Dlatego zapytałem czy:

2 godziny temu, damianzbr napisał:

Mógł byś się wyrażać drobinę jaśniej, bo uwierz że ciężko jest stwierdzić dlaczego tak cie się wydaje na podstawie pierwszej części twojego wpisu.

ponieważ z pierwszej części twojego zdania możemy odczytać tylko to że Pismo zapewne jest Święte oraz że jest źródłem norm moralnych więc nie możemy wywnioskować dlaczego ci się wydaje że jest zbiorem norm moralnych,, dla sadystów , złodzei ........,, 

Nie wynika z twojego zdania dla kogo może być zbiorem, jedne co udało się odczytać to:

1. zapewne jest Święte

2. Źródłem norm moralnych

3. oraz wydaje ci się że norm moralnych dla sadystów.

Więc zadałem pytanie dlaczego dla złodziei i sadystów bo twoja opinia ni jak tego nam nie wyjaśniła.

Stąd pytanie czy mógł byś się wyrazić jaśniej dlaczego tak sądzisz?

1 godzinę temu, RU68 napisał:

Przeczytaj twoje pytanie (odnosi się do pierwszej części tekstu czyli "No , pismo zapewne święte jest źródłem norm moralnych " wybacz ale jaśniej nie można Chyba że żle postawiłeś pytanie

Bardzo źle zinterpretowałeś bardzo proste pytanie. 

Wyżej masz dokładne wyjaśnienie że moje pytanie jasno i wyraźnie odnosi się do drugiej części tekstu. Jego zdanie miało tylko dwie części, a pytanie dotyczyło tylko drugiej z nich, z grzeczności zaznaczyłem że w pierwszej części nie znajduję odpowiedzi na końcówkę stwierdzenia więc uprzejmie proszę o rozwinięcie tej nie zrozumiałej drugiej.

@ogarek nie kłam kłamczuszku że pijesz do @zetorki12 bo znam cię na wylot i doskonale wiem że ciśnienie od wczoraj masz podwyższone do tego stopnia że akard pod językiem musiałeś trzymać pół nocy.

Zresztą wynika to też z tego stwierdzenia ,,Oczywiście żądają od innych aby do nich wyrażać szacunek i popierać każda wypowie dowodami,,

bo kto inny jak nie ja chciał jakąś godzinę temu dowodów stwierdzających ilość protestujących. Kto inny jak nie ja obnaża wyssane z palca fantazje ogarków i im podobnych?

Dzisiaj więcej cię nie uraczę bo także uciekam z rodziną na niedzielne popołudnie.

Może jakieś screeny powklejaj z PW to się chłopaki z ciebie frustracie pośmieją.

Napisałem wyraźnie , czym jest dla katolika pismo św. (zbiorem norm moralnych ). Zapytałem też dla kogo są te normy ( bo większość katolików na szczęście ich nie przestrzega ). Potem napisałem co o tych zasadach myślę , wszystko .

Opublikowano
17 minut temu, peugeot napisał:

Napisałem wyraźnie , czym jest dla katolika pismo św. (zbiorem norm moralnych ). Zapytałem też dla kogo są te normy ( bo większość katolików na szczęście ich nie przestrzega ). Potem napisałem co o tych zasadach myślę , wszystko

tylko że te ,, normy moralne, etyczne '' mają odzwierciedlenie w prawie karnym , a wiec można powiedzieć że są  dla wszystkich .

Opublikowano

Całe szczęście , tylko niewielka część tych które uważam za niedopuszczalne

jarecki napisał:

17 minut temu, peugeot napisał:

Napisałem wyraźnie , czym jest dla katolika pismo św. (zbiorem norm moralnych ). Zapytałem też dla kogo są te normy ( bo większość katolików na szczęście ich nie przestrzega ). Potem napisałem co o tych zasadach myślę , wszystko

tylko że te ,, normy moralne, etyczne '' mają odzwierciedlenie w prawie karnym , a wiec można powiedzieć że są  dla wszystkich .

Całe szczęście , tylko niewielka część tych które uważam za niedopuszczalne.

Opublikowano (edytowane)

eee jak Cie prawo karne nie dopadnie , to mąż lub partner kobiety albo co gorsza swoja żona lub partnerka .  Albo lepiej  Podaj te fragmenty  które kiedyś były etyczne lub moralne a dzis nię są takowe .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
jarecki napisał:

eee jak Cie prawo karne nie dopadnie , to mąż lub partner kobiety albo co gorsza swoja żona lub partnerka .  Albo lepiej  Podaj te fragmenty  które kiedyś były etyczne lub moralne a dzis nię są takowe .

Cytatów nie chce mi się szukać , ale choćby niewolnictwo , śmierć za nic ( przewinienia innych ) , ........................................... .

Opublikowano

tylko czym innym było niewolnictwo  według bibli , a czym innym jest niewolnictwo terazniejsze , np. pracujące dzieci  w krajach 3 świata , zmuszanie do prostytucji  , niewolnik był pracownikiem który miał swoje prawa  w czasch starożytnych , tu by troche lektury zaproponował bym  .

Opublikowano (edytowane)

Jarecki.... Jesteś taki biegły to powiedz jak było z tym... v przykazaniem  "Nie zabijaj".... Było ono tak zapisane  w Dekalogu i wszyscy się mieli stosować do niego ? Tak tu polecasz lekture to rozumiem że poczytałes tłumaczenia przekłady itp... To się wypowiedź jako ten mądrzejszy... 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
34 minuty temu, peugeot napisał:

Cytatów nie chce mi się szukać , ale choćby niewolnictwo , śmierć za nic ( przewinienia innych ) , ........................................... .

Nakaz poślubienia zgwałconej kobiety.... Znalazło by się jeszcze wiele "smaczków" w tej "świętej" księdze .

Opublikowano
14 minut temu, ogarek napisał:

Jarecki.... Jesteś taki biegły to powiedz jak było z tym... v przykazaniem  "Nie zabijaj".... Było ono tak zapisane  w Dekalogu i wszyscy się mieli stosować do niego ? Tak tu polecasz lekture to rozumiem że poczytałes tłumaczenia przekłady itp... To się wypowiedź jako ten mądrzejszy... 

zabij sobie kołek w d*pę