Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, RU68 napisał:

Nie księżom jest potrzebna żona i rodzina żeby wiedzieli o czym mówią i jak wygląda świat a nie gadali o czymś co donoszą im stare plotkary

Nauka płynąca z kościoła nie opiera się na współczesnych wydarzeniach ze świata a tym bardziej na opowieściach starych plotkar.

Nie opiera się na doświadczeniach ludzi współczesnych więc skąd że ci się wzięło że do mówienia np. o miłości do kobiety jest potrzebny człowiek z doświadczeniem Casanova, o śmierci bliźniego pierwszorzędny wyborowy SSman, itd. itd.

Opiera się na PŚ. więc nie są im potrzebne żony i rodziny tylko umiejętność właściwej interpretacji PŚ.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szmergiel napisał:

co do tych strajków to każdy mądrzejszy od małpy widzisl kto tam brak udział.oprocz tych co Damian napisał to reszta to były barany bezmuzgie co dały się zmanipulować . najlepszym przykładem debilizmy tych osobników byli kartki "Własność banku"

jak chłop będzie miał takie wykształcenie jak ksiądz to owszem.

A i od razu na riposte ,każdy może mieć wykształcenie ale nie każdy jest w stanie je osiągnąć bo jest za głupi.

Trochę z tematu ale co tam. 

Czyli rolnicy strajkujący za zachodnią granicą też zostali zmanipulowani przez lewicę z PL ?

Mądrości nie zyskuje się dzięki wykształceniu.

Pytasz kim jestem? 

Człowiekiem który widzi co się dzieje i nie dający się omamić. 

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano
13 minut temu, PRIMO napisał:

Tak se tłumacz tak se mów a ja sobie zdrów.

Skoro twierdzisz że  było inaczej nic nie stoi na przeszkodzie abyś udowodnił że było inaczej a ja nie mam racji.

Np. dane policji o liczbie zgromadzonych na autostradzie, czy w W-wa. Albo chociaż fotki z drona na szybko policzymy ilu strajkujących było i otrzymaną liczbę przedzielimy  przez 1 mln PL rolników, aby stwierdzić jaki stanową % ogółu.

Opublikowano

damianzbr napisał:

4 minuty temu, RU68 napisał:

Nie księżom jest potrzebna żona i rodzina żeby wiedzieli o czym mówią i jak wygląda świat a nie gadali o czymś co donoszą im stare plotkary

Nauka płynąca z kościoła nie opiera się na współczesnych wydarzeniach ze świata a tym bardziej na opowieściach starych plotkar.

Nie opiera się na doświadczeniach ludzi współczesnych więc skąd że ci się wzięło że do mówienia np. o miłości do kobiety jest potrzebny człowiek z doświadczeniem Casanova, o śmierci bliźniego pierwszorzędny wyborowy SSman, itd. itd.

Opiera się na PŚ. więc nie są im potrzebne żony i rodziny tylko umiejętność właściwej interpretacji PŚ.

No , pismo zapewne święte jest źródłem norm moralnych , tylko ja się pytam dla kogo ? Bo mi się wydaje że dla sadystów , złodzei ........ .

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, PRIMO napisał:

Trochę z tematu ale co tam. 

Czyli rolnicy strajkujący za zachodnią granicą też zostali zmanipulowani przez lewicę z PL ?

Mądrości nie zyskuje się dzięki wykształceniu.

A co mają zachodni rolnicy do PL rolników oprócz tego że są konkurencją i jedni drugich by w łyżce wody utopili?

To tak jak by @RU68 poszedł na strajk węgierskich plantatorów kukurydzy domagających się wprowadzeniu zakazu importu kukurydzy i wytwarzanych z niej półproduktów z PL która może przenosić ASF

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Widzisz każde kazanie jest nauką -a część tych kazań jest brana z internetu i przytaczana jako życiowy przykład .A jeżeli ma to opierać się jak piszesz na tym co było to ziemia stoi w centrum świata ? I tak ta nauka ewoluuje jak to centrum świata .Właściwa interpretacja pisma to tak jak interpretacja przepisów w urzędzie skarbowym co urząd to interpretacja? 

Opublikowano
18 minut temu, RU68 napisał:

No tu jestem za, bo trochę praktyki by im się przydało.

Opublikowano

Statystyki podane to jest pic na wodę. 

W PL nie można strajkować bez pozwolenia bo cię zgarną a na zachodzie jest inaczej bo tam nie muszą prosić o pozwolenie tylko jadą. 

Opublikowano
2 minuty temu, peugeot napisał:

No , pismo zapewne święte jest źródłem norm moralnych , tylko ja się pytam dla kogo ? Bo mi się wydaje że dla sadystów , złodzei ........ .

Mógł byś się wyrażać drobinę jaśniej, bo uwierz że ciężko jest stwierdzić dlaczego tak cie się wydaje na podstawie pierwszej części twojego wpisu.

Opublikowano
2 minuty temu, damianzbr napisał:

Mógł byś się wyrażać drobinę jaśniej, bo uwierz że ciężko jest stwierdzić dlaczego tak cie się wydaje na podstawie pierwszej części twojego wpisu.

Jaśniej nie można .Zaświeć żarówkę 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

W PL nie można strajkować bez pozwolenia bo cię zgarną a na zachodzie jest inaczej bo tam nie muszą prosić o pozwolenie tylko jadą. 

Mógł byś to udowodnić jakimś aktem prawnym z zachodniego kraju?

Skoro statystyki to pic na wodę to co nim nie będzie dla ciebie, w co wierzysz komu ufasz? Powołaj się na to co nie budzi twych wątpliwości ale wreszcie jakoś udowodnij swoje wywody o tym jak strajkował cała rzesza PL rolników.

Jeśli tego nie zrobisz kolejny raz wyjdziesz na pierwszoplanowego błazna tego forum.

Czekam na dowód że czynnie strajkowało chociaż 2 % rolników a za poparciem strajku opowiedziało się więcej niż 50%.

3 minuty temu, RU68 napisał:

Jaśniej nie można .Zaświeć żarówkę 

Ty takie teksty?

Miałem cię za gościa na bardzo wysokim poziomie. Z kukurydzą mnie urzekłeś, ale teraz mocno tracisz w moich oczach gdy nie potrafisz prowadzić konwersacji bez drwiny i ironii skierowanej na rozmówcę.

Opublikowano
3 minuty temu, peugeot napisał:

Poczytaj .

Czytałem i nic takiego nie znalazłem. Bądź tak miły i mi wskaż.

Opublikowano
damianzbr napisał:

2 minuty temu, PRIMO napisał:

Mógł byś to udowodnić jakimś aktem prawnym z zachodniego kraju?

Skoro statystyki to pic na wodę to co nim nie będzie dla ciebie, w co wierzysz komu ufasz? Powołaj się na to co nie budzi twych wątpliwości ale wreszcie jakoś udowodnij swoje wywody o tym jak strajkował cała rzesza PL rolników.

Jeśli tego nie zrobisz kolejny raz wyjdziesz na pierwszoplanowego błazna tego forum.

Czekam na dowód że czynnie strajkowało chociaż 2 % rolników a za poparciem strajku opowiedziało się więcej niż 50%.

Tak nawiasem mówiąc żadasz od innych , tego czego sam od siebie nie wymagasz np. kwestia wiary w boga .

Opublikowano

Skąd ci przyszyszło do głowy że jestem Katolikiem? Zresztą nie o tym była mowa.

Miałeś udowodnić swoje wywody z d. wzięte, tak czy nie?

Opublikowano (edytowane)

Katolicyzm w tym kraju sięgnął dna co widać w tym temacie.... Największe dno tego forum czyli lenie, nieroby i wiejski filozof z koziej wolki daja lekcje jak żyć innym w imię "wiary ".... Gdzie na forum nie stosują żadnych zasad owej wiary i lecą wyzwiska, insynuacje, zwidy, sarkazm itp. oraz najgorsze: jechanie po rodzinie ... Oczywiście żądają od innych aby do nich wyrażać szacunek i popierać każda wypowie dowodami i nie ironizowac ich błędnych i nawiedzony wypowiedzi .... No naprawdę szacun... 😁😁😁😁😁

Co warta ta "wiara" która rodzi takie zachowanie ?.... Gdzie to takie normy zapisane ? 

Kurla czego to iść do tego kościoła żeby stac z takimi ludźmi w jednym szeregu i słuchać tych co popychaja cudze żony i pchają ręce w majtki naszym nieletni corkom ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, damianzbr napisał:

Ty takie teksty?

Miałem cię za gościa na bardzo wysokim poziomie. Z kukurydzą mnie urzekłeś, ale teraz mocno tracisz w moich oczach gdy nie potrafisz prowadzić konwersacji bez drwiny i ironii skierowanej na rozmówcę.

Przeczytaj twoje pytanie (odnosi się do pierwszej części tekstu czyli "No , pismo zapewne święte jest źródłem norm moralnych " wybacz ale jaśniej nie można Chyba że żle postawiłeś pytanie

5 minut temu, ogarek napisał:

No , pismo zapewne święte jest źródłem norm moralnych.... Gdzie na forum nie stosują żadnych zasad owej wiary i lecą wyzwiska, insynuacje, zwidy, sarkazm itp. oraz najgorsze: jechanie po rodzinie ... Oczywiście żądają od innych aby do nich wyrażać szacunek i popierać każda wypowie dowodami i nie ironizowac ich błędnych i nawiedzony wypowiedzi .... No naprawdę szacun... 😁😁😁😁😁

Oooo 100% niewiele dodać można Ale zwróć uwagę że to też ich obraża  -" Gdzie na forum nie stosują żadnych zasad owej wiary i lecą wyzwiska, insynuacje, zwidy, sarkazm itp. oraz najgorsze: jechanie po rodzinie"

Edytowane przez RU68
Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Co warta ta "wiara" która rodzi takie zachowanie ?

Tyle samo co bycie niewiernym . Jak widać tylko frustrację wzbudza .

Opublikowano (edytowane)

No przykro mi ale jestem katolikiem.... 

własnie o tobie pisałem wyżej ...oceniasz mnie jako niewiernego a nie masz do tego   żadnych podstaw ...

wiem ze te byś klękał przed takim księdzem choć byś wiedział co czyni za plecami... no ale ja mam ten komfort że  dla mnie jest zwykłym przestępcą i tyle i moralnym dnem ...

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

A gdzie jest napisane (Pismo Święte) że akurat to musi być Niedziela? 

Nie  chodzi mi o Pismo Święte tylko dzień ustawowo wolny od pracy za zakłócanie ciszy zapłacisz karę jeśli ktoś wezwie policję

Opublikowano (edytowane)

to w niedziele ustawowa cisza obowiązuje ....:D

kurła brałeś co ? :D

kurła burczałem rano jeleniem żeby pasze zapodać zwierzakom ,,,dobrze że kto policji nie zawezwał .....:P 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
19 minut temu, ogarek napisał:

wiem ze te byś klękał przed takim księdzem

Też mnie osądzasz , nie mając do tego podstaw . To jedynie twoje ur... domysły .