Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam!

z racji tej, że za pół roku kończę 17 lat, chciałem się zorientować, czy nadal przysługują jakieś fajne dopłaty, bo od 2013 roku miało sie podobno wszytko pokończyć.

Pola mam mało bo 3 hektary, ale na całym obszarze za rok będę miał plantacje malin (aktualnie ok. 2ha)

Jest aktualnie trochę ciężko bo nie posiadamy żadnego sprzętu rolniczego, nawet traktora.

Od kilku lat planujemy zakup, ale jak to u nas w kraju, odłóż trochę grosza to za miesiąc będziesz miał jeszcze dług.

Myślę, że coś by się znalazło dla plantatora, ale nie mam zielonego pojęcia o tym, ponieważ do tej pory się tym nie interesowałem.

Proszę tylko nie pisać postów typu idź do agencji to ci powiedzą, bo do agencji pójdę za pół roku, teraz chciał bym się zorientować mniej więcej czy są jakieś szanse, z góry dzięki za informacje 004.gif

Pozdrawiam !

Edytowane przez kuba741

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez andrewk
      Piszcie jak przetrzymujecie obornik na pryzmie na polu - gdy np. płyta gnojowa jest pełna, a do 1 marca jeszcze daleko. Można przetrzymywać bezpośrednio na ziemi ? Jak nie to wystarczy dać folię pod spód ? Nie chcę nabawić się problemów z arimr, więc muszę zawczasu się przygotować

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
    • Przez Cygi603
      Mam pytanie względem premi dla młodych rolników . Czy jak pisałem wniosek w naborze 2018 i się nie załapałem  miałem 7,9 punkta przez źle wypełniony wniosek , to czy będę mugł startować w naborze 2019r 

• Przez Seba44
      Witam
      Jestem posiadaczem ciągnika John Deere model 3720.
      Instrukcja obsługi strona: 
      https://techpubs.deere.com/en-US/Search/Equipment
  • Dodaj nową pozycję...
v