Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Ale ja nie mówię żeby nie szanować kobiet, tylko facet nie może być PIPĄ WOŁOWĄ.
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Sorry Meg ale ja również tak uważam obrażają kobiety poniżając i robiąc kury domowe robią z siebie wielkich panow ale kultura słowa świadczy coś zupełnie innego. Cyrk nie jest wesoły bo tam cierpią zwierzaki tu osoby czytające A kto im broni sobie pogadać ,czasem tylko tyle mogą i trzeba być wyrozumiałą :rolleyes: Nie twierdzę że nie było, jednak nie na taką skalę. W okresie międzywojennym było bardzo gorąco ,a ich ''porządność '' ratował fakt , że nie było smartfonów ,fb itp. i udawało im się bardziej pobożnych ,wiernych udawać Edytowane 23 Lipca 2017 przez Meg5
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 No nie mów Meg że okres międzywojenny pamiętasz .
Laleczka Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Ale nie w tak wulgarny sposób z takim ubliżaniem na pw niech sie przeniosą a tu kultura obowiązuje. Sean pokazując " kto tu rządzi w domu bo kobieta ma znać swe miejsce" uswiadczasz w przekonaniu o braku szacunku bo kobieta powinna sama decydować o sobie a nie o wszystko męża pytać. Znam taka kobietę ktora została " spacyfikowana " przez męża i synów dwóch traktują ja jak kure domowa przynieś wynieś pozamiatają tak być nie powinno
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Niektórzy muszą starać się dominować nad kimś (przeważnie słabszym fizycznie) , żeby poczuć się kimś ważniejszym , ale niestety tylko w swoich oczach .
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Tracą przy tym o wiele więcej ,bo po pierwsze tylko słabe osobowości przyciągają do siebie ,po drugie nic nie poznają innego w życiu poza swoim widzimisię .
pawelek98 Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 a ja przypadkiem na temat wpadłem bo widzę ze powyżej to jakieś pierd..... sadzicie sam pochodzę z miasta i wróciłem na wieś bo zawsze na wsi przebywałem. mam dosyć spore gospodarstwo i udało mi się przekonać moją obecną małżonkę aby zamieszkała ze mną na wsi. oboje dodatkowo pracujemy zawodowo w mieście ale mieszkamy na wsi chociaż moja żona nic wspólnego ze wsią nie miała tyle o ile teść z wioski się wywodził. obecnie w godzinach wolnych zajmuje się ogrodem, hoduje kury i oczywiście trojkę naszych synów. żona pochodzi z miasta Białegostoku ale co śmieszniejsze jeszcze czterech znajomych ma żony z Białegostoku które przyszły na wieś. w tym dwie pracują w gospodarstwie a dwie poza. tak czytając ostatnie posty to tak za bardzo nie wiem o co chodzi. wracając do tematu to być może nie trzeba zatrzymywać kobiety na wsi tylko ją pozyskać nic na siłę wszystko spokojnie i się ułoży ale problem z kobietami na wsi jest. i wszystkim powinno przyświecać hasło najpierw kobieta potem gospodarka bo w przeciwnym razie reszta nie ma senssu
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Wybacz Laleczka, ale gdzie tu są jakieś wulgaryzmy? To żeby facet był facetem wcale nie oznacza że musi tak tyranizować żonę jak to ujęłaś, po prostu zbyt dosłownie bierzesz moje wypowiedzi. Edytowane 23 Lipca 2017 przez Gość
Gość aletes Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Tak tak- białe to czrne....ufff...teraz na kolana i błagać o litość :lol: :lol: :lol:
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Tesiu ja nie mam się z czego nawet spowiadać. Edytowane 23 Lipca 2017 przez Gość
Tomasz78 Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Sean może na księdza idź. na wracaj zblakane dusze hehe
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Ciii!!! Pani mówi :lol: Na prośbę Pani mogę nachylić ucha na groźbę nigdy.
Pigmei Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Kurczę czytam ten temat od ładnych paru lat, Meg chyba ostatnio za często nuci sobie takie pisenki @Pawlek98 nie Ty pierwszy i nie ostatni ruszyłeś na wieś z miasta, kiedyś tu pojawiała się @Heidi88, ona to miała parcie nie tyle na wieś co do hodowli bydła ale już jakiś czas cisza Edytowane 23 Lipca 2017 przez Pigmei
LuckyLuke12345 Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Niektórzy muszą starać się dominować nad kimś (przeważnie słabszym fizycznie) , żeby poczuć się kimś ważniejszym , ale niestety tylko w swoich oczach . Jak to wytłumaczysz jak każdy Ciebie rucha cwelu A co Ty żeś się prz.. ał do Meg
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Kurczę czytam ten temat od ładnych paru lat, Meg chyba ostatnio za często nuci sobie takie pisenki @Pawlek98 nie Ty pierwszy i nie ostatni ruszyłeś na wieś z miasta, kiedyś tu pojawiała się @Heidi88, ona to miała parcie nie tyle na wieś co do hodowli bydła ale już jakiś czas cisza Czyli nie ja tylko zauważyłem że coś niedobrego w Meg wstąpiło.
Pigmei Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Jan Andrzej Morsztyn taki oto kiedyś napisał wiersz : NIESTATEK Prędzej kto wiatr w wór zamknie, prędzej i promieni Słonecznych drobne kąski wżenie do kieszeni,Prędzej morze burzliwe groźbą uspokoi, Prędzej zamknie w garść świat ten, tak wielki, jak stoi,Prędzej pięścią bez swojej obrazy ogniowi Dobije, prędzej w sieci obłoki połowi,Prędzej płacząc nad Etną łzami ją zaleje, Prędzej niemy zaśpiewa, i ten, co szaleje,Co mądrego przemówi: prędzej stała będzie Fortuna, i śmierć z śmiechem w jednym domu siędzie,Prędzej prawdę poeta powie i sen płonny, Prędzej i aniołowi płacz nie będzie plonny,Prędzej słońce na nocleg skryje się w jaskini, W więzieniu będzie pokój, ludzie na pustyni,Prędzej nam zginie rozum i ustaną słowa, Niźli będzie stateczną która białogłowa. Teraz nie wiem czy to jest piękne czy prawdziwe, a i nieszczęścia lubują chodzić parami Edytowane 23 Lipca 2017 przez Pigmei
LuckyLuke12345 Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Obyś błedu nie zrobił w tym wierszu bo zaraz Cię Reje wyłapia:-)
Gość Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Jan Andrzej Morsztyn taki oto kiedyś napisał wiersz : NIESTATEK Prędzej kto wiatr w wór zamknie, prędzej i promieni Słonecznych drobne kąski wżenie do kieszeni, Prędzej morze burzliwe groźbą uspokoi, Prędzej zamknie w garść świat ten, tak wielki, jak stoi, Prędzej pięścią bez swojej obrazy ogniowi Dobije, prędzej w sieci obłoki połowi, Prędzej płacząc nad Etną łzami ją zaleje, Prędzej niemy zaśpiewa, i ten, co szaleje, Co mądrego przemówi: prędzej stała będzie Fortuna, i śmierć z śmiechem w jednym domu siędzie, Prędzej prawdę poeta powie i sen płonny, Prędzej i aniołowi płacz nie będzie plonny, Prędzej słońce na nocleg skryje się w jaskini, W więzieniu będzie pokój, ludzie na pustyni, Prędzej nam zginie rozum i ustaną słowa, Niźli będzie stateczną która białogłowa. Teraz nie wiem czy to jest piękne czy prawdziwe, a i nieszczęścia lubują chodzić parami Nie ma się co znów za bardzo dziwić, grzech pierworodny pozostawił ciągoty do następnych.
Gość Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Kurczę czytam ten temat od ładnych paru lat, Meg chyba ostatnio za często nuci sobie takie pisenki Bezcenne ... B) widzieć reakcję mężczyzn ,gdy zaczynasz mówić jak oni :rolleyes: :lol: A co ja nucę ,zapraszam do tematu '' Jakiego utworu ...' i się nie sil na ocenianie moich wypowiedzi ,bo jak chcesz powiem Ci to co chcesz usłyszeć ,lub wręcz odwrotnie na przekór . Prawdziwe swoje myśli ,poglądy zachowam dla siebie i osób które zmam ,a nie dla przypadkowych słuchaczy . NIESTATEK Prędzej kto wiatr w wór zamknie, prędzej i promieni Słonecznych drobne kąski wżenie do kieszeni, Prędzej morze burzliwe groźbą uspokoi, Prędzej zamknie w garść świat ten, tak wielki, jak stoi, Prędzej pięścią bez swojej obrazy ogniowi Dobije, prędzej w sieci obłoki połowi, Prędzej płacząc nad Etną łzami ją zaleje, Prędzej niemy zaśpiewa, i ten, co szaleje, Co mądrego przemówi: prędzej stała będzie Fortuna, i śmierć z śmiechem w jednym domu siędzie, Prędzej prawdę poeta powie i sen płonny, Prędzej i aniołowi płacz nie będzie plonny, Prędzej słońce na nocleg skryje się w jaskini, W więzieniu będzie pokój, ludzie na pustyni, Prędzej nam zginie rozum i ustaną słowa, Niźli będzie stateczną która białogłowa. To się wieszcz napocił ,a Ty wysilił by to tu wpisać ...tylko jak to wieszcz ,oderwany od rzeczywistości człek Edytowane 24 Lipca 2017 przez Meg5
Pigmei Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 bo jak chcesz powiem Ci to co chcesz usłyszeć ,lub wręcz odwrotnie na przekór . Doceniam to co nazywa się powszechnie osobowością, tylko gdzie tu jej szukać ,a Ty wysilił by to tu wpisać Nie chcę być zgryźliwy, ale czy Ty byś takie wiersze przepisywała mając opcje w kompie "kopiuj" i "wklej" :lol: .tylko jak to wieszcz ,oderwany od rzeczywistości człek On tu się nie mylił, ba kiedyś nawet z tym wierszem do podręczników szkolnych trafił
Gość Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Doceniam to co nazywa się powszechnie osobowością, tylko gdzie tu jej szukać Dokładnie i jeszcze powinno być dopisane ''po co ?'' On tu się nie mylił, ba kiedyś nawet z tym wierszem do podręczników szkolnych trafił Dobrze ,że napisałeś'' kiedyś ''... :rolleyes: Nie chcę być zgryźliwy, ale czy Ty byś takie wiersze przepisywała Nie chcę być zgryźliwa ,ale ja tego i bym nie wkleiła, a mowa przepisała . Edytowane 24 Lipca 2017 przez Meg5
Pigmei Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Po co? By zrozumieć dokładniej daną osobę na podstawie tego co pisze, ale jest problem z pewną dwulicowościa skoro dla znajomych jesteś inna niż dla pozostałych Dobrze ,że napisałeś'' kiedyś ''... :rolleyes: Coś się istotnego w szkolnictwie zmieniło? Od lat nie jestem na bieżąco z programem nauczania :huh: Edit Usunę się czasowo w kąt bo ostatni wątek tematu zmieniam Edytowane 24 Lipca 2017 przez Pigmei
Gość Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) By zrozumieć dokładniej daną osobę na podstawie tego co pisze Właśnie już we wczorajszym poście pokazałeś na ile mnie rozumiesz i czemu akurat mnie chcesz rozumieć ,bo mnie rozumienie Ciebie nie interesuje ? :rolleyes: Piszę ogólnie ,staram się nie adresować wątku rozmowy ,ale jak widać są osoby ,co muszą . dwulicowościa skoro dla znajomych jesteś inna niż dla pozostałych Oczywiście ,że jestem inna dla znajomych ,rodziny ,jak dla obcych . Względem obcych zachowuje dystans w szerokim tego słowa znaczeniu . I gdzie tu jest dwulicowość ? Co do szkolnictwa ,faktycznie usuń się w kąt ,bo inaczej zostaniesz po lekcjach i 100 razy napiszesz ''nie będę się czepiał Meg ) Edytowane 24 Lipca 2017 przez Meg5
Rekomendowane odpowiedzi
Cielęta handlarz kupno
Renualt Ceres 95