Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten traktor jest ładny, silny,mocny,drogi,trwały i dobry(chyba). Sądze że pojemnosc silnika wynoszaca 9l jest najwieksza na rynku dlatego pewnie ten ciągnik jest trudno zadusic (nie to co fendt 360 koni a 7.4litra). Auto power w standardzie, resorowana przednia os tez. Doskonały na duze, ba, ogromne gospodarstwa. Dużo może ;)

Opublikowano
Ten traktor jest ładny, silny,mocny,drogi,trwały i dobry(chyba). Sądze że pojemnosc silnika wynoszaca 9l jest najwieksza na rynku dlatego pewnie ten ciągnik jest trudno zadusic (nie to co fendt 360 koni a 7.4litra). Auto power w standardzie, resorowana przednia os tez. Doskonały na duze, ba, ogromne gospodarstwa. Dużo może ;)

oj mylisz sie jest pare ciagnikow o wiekszej pojemnosci na rynku, a z porownywalnych to case magnum ma 9l i to od cumminsa ;)

Opublikowano

case magnum to swego rodzaju czołg i jesli chodzi o silnik to czołówka razem z jd a tak jak kolega LEF napisał...fendt niestety mały silnik łatwiejszy do zduszenia mniejsze ciągniki mają wieksze pojemnosci...no ale z czegos sie bierze to mniejesze spalanie ;)

Opublikowano

Własnie brzozak. Masz racje Case magnum ma 9litrow. NH t8050 tez tyle samo. A że cummins to jekaś lepsza firma? Chyba angielska. Te silniki są również w JCB montowane jeśli sie nie mylę. A jeśli chodzi o traktory o jeszcze większych pojemnościach to miałeś na mysli pewnie JD serii 9030, Big bud (czy jakoś tam), STX Qadtracki i pochodne.(:

Opublikowano

no bez przesady wystarczy nowy t-150k :P , a tak naprawde to mialem na mysli challangery.

cummins to poprostu legenda i chociazby z tego powodu chcialbym miec pojazd wyposazony w silnik tej marki :)

Opublikowano

Jeżeli dba się o sprzęt to każdy będzie niezawodny. RPT przedstawiała przez jakiś czas ciągniki o przebiegu ponad 10tys mth. Wśród nich były traktory chłodzone powietrzem (Deutz Fahr czy Same). Trzeba po prostu dbać i tyle ;p

Opublikowano

Mamy na AF kilku użytkowników maszyn z serii 8030, myślę że warto sie ich spytać. ale uwazam ze są raczej zadowoleni ze swoich maszyn, niedaleko mnie pracuje John 8420 i bardzo dzielnie sobie radzi, wiec mysle ze jego nastepcy ( 8030 ) są równiez bardzo dobre, oczywiście to juz jest nowsza technologia więc porównać sie nie da za bardzo. A co do stylistyki to wedlug mnie najladniejszy ciągnik w klasie 200- 350 koni mechanicznych. Pozdrawiam :D

Opublikowano

Na allegro znalazłem Jd 8430 z 2009r nowy z gwarancja itp za 498 800 zł netto a brutto pisało za 608 500zł, Normalnie masakra ten Vat. Różnica w cenie to około 118tys! Za tą kase można by było kupić nawet inny trkator. A orientuje się ktoś po ile stoi 8530? pytam z ciwkawości.

Opublikowano

No to wiem że jest już nowa seria, ale o jej cene to wole nawet nie pytac bo pewnie tego 8345R oscyluje w granicach 700tys.

Na forum nie znalazłem żadnego tematu odnosnie tej nowej większej seri JD, to chyba nikt się nie obrazi jak tutaj zapytam o nią, interesuje mnie co tak włąściwie zmieniono w niej w stosunku do 8x30, oraz jeśli ktoswie jaką pojemność silnika posiada JD 8345R.

Opublikowano

Ale chodzi Ci o automatyczne włączanie blokady w sekwencji na uwrociach? Bo ta automatyka to takie pojęcie bardzo szerokie i nie wiem czego ma dotyczyć.

Po zawróceniu włączasz przedni napęd, blokadę mostów i wszystko to może być włączane automatycznie. Grzybek jest do jednorazowego użycia, żeby nie szukać w menu.

Opublikowano

czyli jest tak:

jak masz sekwencje uwroci to mozesz na czas uwroci wylaczyc blokade i naped automatycznie, po czym po wykonaniu samego uwrocia sie wlaczy, to jest ok.

tylko czy naped przedni/blokada tez sie wylacza w zaleznosci od katu obrotu kierownicy i/lub predkosci ciagnika??