Skocz do zawartości

Polecane posty

Damianus15    0

Witam , niedawno kupiłem mf 255 i mam w nim problem z blokada tylnego mostu , nie da sie wcisnac dzwigni , poprzedni własciciel mówił ze jej nie uzywał i moze sie zastała , ktos moze wie jak ja ruszyc , bo nie chcem nic na chama zeby nic nie pękło , miał ktos cos podobnego ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adamc330    115

Polej pedał blokady obficie odrdzewiaczem w tych miejscach co powinno się ruszać i w tylnym moście zaraz przy pedale jest taki jak by bolczyk co wchodzi i wychodzi z korpusu mostu tam też polej odrdzewiaczem i delikatnie popukaj młotkiem. Po kupnie swojego MF miałem to samo i pomogło :)


Massey Ferguson 255
Ursus C-330 + Tur1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Damianus15    0

nadal nie mogę jej ruszyc polałem ja kilka razy juz wd40 ale nadal stoi w miejscu ciezka sprawa z nia a sezon zaraz sie zacznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    243

Spróbuj polać raz jeszcze wd40 albo octem i odczekaj a następnie delikatnie obstukaj małym młotkiem może puści.


„Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją. Są niebezpieczni”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
akmaly    195

A jak nie to palnik w rękę i delkiatnie podgrzej, wtedy napewno puści, tylko nie wypal jakiejś dziury w moście:) Nie przeżywaj tak z tą blokadą, bez niej da się jeździć:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hin    6

To że nie można jej wcisnąć to pół biedy

Gorzej jak gdzieś w terenie wciśniesz a ona nie odbije, można narobić sobie biedy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Damianus15    0

Oj tak da sie bez blokady jeździć ale jak znając życie jak nie działa to wtedy jest najwięcej potrzebna B) , ale powiem wam ze juz sporo wd na nia poszło i czesciowo są efekty bo ta dzwigienka sie zaczyna wysuwać tylko pedał nadal stoi w miejscu ani drgnie trzyma go na tym wałeszku na którym sie przekręca (wiecie o co chodzi) :D . Kiedys wójek w swoim ferdku tak miał że wcisnoł ja i tylko cos za zgrzytało i po chwili koło zablokowało korpus pękł i wtedy miał dopiero wydatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hin    6

Nie chcę powiedzieć żeby jeździć bez blokady- sprzęt jest po to żeby był sprawny a blokada szczególnie w tym ciągniku jest potrzebna. Chodzi mi o to aby to najlepiej rozebrać, nasmarować tak żeby niezawodnie działało w obie strony. U mnie kiedyś nie odbijała- ja o tym wiedziałem i zwracałem na to uwagę ale gdyby wsiadł ktoś kto nie wie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
akmaly    195

To jak pisłaem wyżej - podgrzej to trochę, jak nie puści to dwa młoteczki w rękę i opukaj. Są lepsze penetranty od WD, typowe do penetracji bez smarowania, ja używałem z Wurtha lub Knechta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
grzegorz508    2

Witam, potrzebuje informacji, czy część numer jeden w https://goo.gl/images/QHTXXzda radę zdemontować bez rozbierania ciągnika. Dokładnie ulamal mi się ten trzpień i została sama uszczelka gumowa z resztą części w środku. Ciągnika mogę używać, ale idzie wiosna, a każdy wie, że przy tym ciagniku jest ona niezastąpiona.

Edytowano przez grzegorz508

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez agronomek
       mam masseya 6180 i ciągnie tylko 30km/h bo na 4 biegu .nie dziala power shift- jak go odblokowac? z gory dziekuje:)))
    • Przez piotrek007
      witam mam MF 8110 i przestał mi dziłac podnośnik, blokada mostów ,WOM ale działa mi przedni naped a pól biegi te A B C D moge jedynie znieniać po wyciśnieciu sprzegła przewody i kostki spryskałem WD40 i bezpiecznik ok i nie wiem cio mogło sie stać pomocy dziekuje za odp
    • Przez iroo10
      Witam. Mam problem w jd 6830 nie rozłącza się przedni napęd, ani nie wyłącza się blokada. Nie świeci też kontrolka od napędu i blokady. Przyczyna gdzieś w elektryce, jakieś połączenie?
    • Przez JoinZBain
      Witam wszystkich ,mam takie pytanie czy komuś już się to przydarzyło i może ktoś wie jak to naprawić .
      Mianowicie chodzi o to że, blokada w mojej 30stce nie chce załączać się przy jeździe do przodu, przy cofaniu działa normalnie i jak na wstecznym ją włączę to potem do przodu jadąc działa normalnie. Niestety w czasie jazdy do przodu pedał blokady jest sztywny i nie pomaga skakanie po nim , w ogóle nie ma luzu, po prostu jakby coś blokowało pedał  lub sprzęgło kłowe blokady.
    • Przez rafal4212
      Witam, mógłby ktoś coś może doradzić ew. podesłać schemat kostek do modułu skrzyni do autotronica 2 ? Problem jest następujący, został kupiony ciągnik z wadą skrzyni, nie przełączało na żółwia, nie da się wyłączyć napędu i blokady mostów, wałek też nie działa, po poruszaniu wiązką przy module skrzyni naprawiało się na jakiś czas. Z tego co udało mi się ustalić to ori. jest autotronic 1 ale ktoś poprzerabiał wiązkę na autotronic 2. Ciężko jest mi cokolwiek ustalić co i gdzie ma iść do kompa, udało mi się znaleźć tylko schematy do autotronic 1.
×