Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin135
Opublikowano

Jak tylko zejdzie śnieg z pola to ruszamy z saletrosanem na rzepak

Opublikowano

snieg moze i w kwietniu spasć a co wczesniej dane lepiej i szybciej ruszy ... w pogodzie słyszałem ze tylko ma być mroz bez sniegu a to idealna pogoda ..

własnie tez najbardziej o rzepak mi chodzi i pszenice

Gość Marcin135
Opublikowano

A w rzepaku ważne jest, aby jak najszybciej zasilić, i pobudzić go do wzrostu.

Opublikowano

Ja ruszam w poniedziałek wcześnie rano na rzepak z YaraBela Extran 27. W dzień ma być na plusie a w nocy ok. - 5 stopni więc wczesny rankiem będzie można ujechać .

Opublikowano (edytowane)

Witam.Ja w przyszłym tyg. wcześnie rano będe chciał wysiać jak pogoda pozwoli,mam nadzieje że trochę jeszcze obsuszy i przymrozek będzie z rana,a wysiewam saletrę w dawce ok.230kg/ha na oźminy.Pozdrawiam

Edytowane przez sybiuszek24
Opublikowano

Ja planuje wyjechać tak gdzieś po 5 marca.Chociaż u nas w południowej wielkopolsce już by można spokojnie z nawozami ruszać.No ale poco sie śpieszyć ja tam wole poczekać ten dzień czy dwa.Przecież nic się nie stanie.:)

Gość Marcin135
Opublikowano (edytowane)

Z 250 kg na start chcemy dać, a potem saletre na drugą dawkę.

Edytowane przez Marcin135
Gość Marcin135
Opublikowano

Saletrosan jak saletra też zawiera N w formie amonowej, także różnicy chyba nie ma co pierwsze się wysiewa.

Saletrosan jak saletra też zawiera N w formie amonowej, także różnicy chyba nie ma co pierwsze się wysiewa.

Opublikowano

jak tylko zejdzie reszta sniegu z pola i przymrozek bedzie to ja jade z polifoska 21 na rzepak po 150 kg i na drugi dzien 250-300 kg saletry i odrazu na pszenice 200 kg moze sie w sobote uda a jak n ie to po niedzieli

Opublikowano

zapowiadają przymrozek może alurat bedzie pasowało .. pszenica tez odrazu 250 kg saletry i 100kg soli

Cieżko panowie z tą kasą na nawóz .. w trzech firmach u mnie zastuj kompletny ludzie nie kupują bo nie ma pieniedzy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez agrofoto
      Szanowni Państwo,

proponujemy niecodzienny sposób zdobywania wiedzy. Portal AgroFoto.pl wspólnie z firmą BASF zaprasza na pierwszą w polskim Internecie rolniczym wirtualną prezentację na żywo dostępną on-line. Ty zasiądziesz wygodnie z kawą bądź herbatą przed swoim komputerem a informacje, wiedza i praktyczne wskazówki przyjdą same wprost do Ciebie. Teraz wystarczy tylko wejść na stronę

https://agrofoto.cli...k_skracac_zboza

i wziąć udział w prezentacji na temat prawidłowego stosowania regulatorów wzrostu w zbożach. Pytanie "czy skracać zboża?" jest z pozoru proste. Dziś wszyscy raczej odpowiadamy, TAK. Zrobić jeden zabieg, czy dwa i od czego to zależy? Tu odpowiedź już nie jest tak oczywista. Stosowanie regulatorów wzrostu jest tylko jednym z elementów całej technologii, czy można skracać lepiej? Pewnie tak, każdy ma swoje wypracowane metody, czy można je poprawić? Z całą pewnością dowiedzą się Państwo czegoś ciekawego, co pozwoli skracać lepiej. Będą pytania, my odpowiemy.

21 lutego o godzinie 19 wejdź do „pokoju konferencyjnego” AgroFoto.pl i bądź z nami.

https://agrofoto.cli...k_skracac_zboza

Do zobaczenia i usłyszenia*!

Zespół AgroFoto.pl & BASF

*Pamiętaj, aby sprawdzić czy działa Ci dźwięk w komputerze

Co potrzebuję, żeby przystąpić do prezentacji online?

W prezentacji można uczestniczyć podłączając się z dowolnego miejsca z dostępem szerokopasmowym do Internetu.

Aby w pełni uczestniczyć w szkoleniu potrzebujesz:
      - przeglądarkę internetową z zainstalowanym Flash Playerem 10 (lub wyższym),
      - słuchawki lub głośniki, aby słyszeć naszego prezentera,
      - dostęp do Internetu (minimalna przepustowość łącza 512Kb/s).

Połączenie z prezentacją odbywa się przez przeglądarkę internetową za pomocą platformy ClickWebinar, która działa poprawnie z popularnymi przeglądarkami takimi jak MSIE, Firefox, Chrome z zainstalowanym Flash Playerem 10 (lub wyższym).

Jeżeli łączysz się z urządzenia mobilnego ściągnij aplikację dla iPada, iPhone, Androida i BlackBerry.

Uwaga! Podczas pierwszego podłączania możesz przetestować swoje połączenie (aplikacja sprawdza czy użytkownik ma zainstalowane wszystkie niezbędne komponenty do prawidłowego działania).

Szczegółowe informacje, w przypadku wystąpienia problemów z połączeniem znajdziesz - TUTAJ.

Zapis prezentacji prowadzonej przez eksperta z firmy BASF- Pana Mariusza Michalskiego:

http://www.youtube.com/watch?v=oYdMc5qWlvE

http://www.youtube.com/watch?v=vblDFu8RTgQ

http://www.youtube.com/watch?v=-Dro5xrxep4

http://www.youtube.com/watch?v=zZe01iFrdQU
    • Przez maxiben
      witam juz dawno w roznych tematach wspominalem o mojej pierwszej w polsce porodowce w systemie wannowym jego zaletach a ze wiekszosc chcialaby widziec zdjecia i zobaczec jak mniej wiecej to wyglada a ja niestety nie potafie wstawiac tych zdjec ale teraz mnie wyreczyl top agrar dokladniej pani Ania Kurek ktora byla u mnie na dniu otwartym teraz mozecie zobaczyc zdjecia na ich stronie oraz poczytac w kwietniowym top agrar i nastepnym wydaniu hoduj z glowa i trzodzie chlewnej. a ja obiecuje pozniej wstawic swoje zdjecia .
      zapraszam do komentowania pozdrawiam hodujacych trzode maxiben
    • Przez bobytempelton
      Witam, z racji że sezon na komunie w pełni chciałbym abyście podzielili się pomysłami na prezent na komunię dla chrześnika chrześnicy, czy po prostu dla 9 latka z okazji tego święta. Chciałbym abyście pisali przydatne rzeczy które zostaną im na długo, lub długo w pamięci , oklepane rzeczy typu rowerki zegarki itd raczej odpadają, a pieniądze wydadzą i tyle z nich będzie , zachęcam do wypowiedzi
    • Przez celtis
      Witam, ile wody stosujecie na 1 hektar w opryskach? Aktualnie opryskiwacz mam 400l i jest ustawione że jednym opryskam hektar, jednak wydaję mi się że jest to sporo za dużo. Jaką polecacie uniwersalną dawkę do wszystkich środków?
    • Przez kaszelan91
      Witam, czy spotkał się już ktoś z was z ostrzeżeniem ,,Nieprawidłowe działanie przekładni,, na sterowniku siewnika? Cały czas mi to pika w wnerwia przy pracy. Jaka może być tego przyczyna? Druga sprawa, zapewne połączona z tą pierwszą, Czy ma ktoś z was siewnik Bomet? Mamy nowy niedawno zakupiony i jest problem z ustawieniem prawidłowej dawki wysiewu, ustawione przełożenie na wysiew 206kga w  rzeczywistości wychodzi prawie 400kg. Trzeba sobie samemu dopasowywać metodą prób i błędów, praktycznie jest ustawione na zupełne minimum. Podziałka na przekładni w ogóle nie ma racji bytu, gdyby się nią kierować to siewu zabraknie w połowie pola... Czy ktoś się już spotkał z taką usterką? może jest jakaś rzecz o której zapominam przy ustawianiu przekładni? Robiąc według instrukcji wychodzi zupełna fikcja. pzdr.
  • Dodaj nową pozycję...
v