Olimpiada młodych producentów rolnych
-
Podobna zawartość
-
Przez Volt
Witam wczoraj pisałem Olimpiadę w szkole i awansowałem do poziomu centralnego zdobywając 23/30 pkt. Następny etap rozgrywa się niebawem i został niecały miesiąc na naukę i mam tutaj pytanko czy może ktoś już startował w tej Olimpiadzie i mniej więcej wie czego mogę się spodziewać
Może ktoś również awansował w tym roku do poziomu Ogólnopolskiego to zapraszam do dyskusji na ten temat !
P.S może ktoś posiada jakieś ciekawe materiały dt. zagadnień z ergonomii i BHP w rolnictwie to byłbym bardzo wdzięczny gdyby mi je podesłał.
-
Przez Runder
Podobne pytanie pojawiło sie na stronie agrobiznesu więc uznałem że to dobry temat do dyskusji
-
Przez kissmy...
na prośbę koleżanki zachęcam do kształcenia się w zakresie rachunkowości gospodarstw rolnych na studiach podyplomowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu:
http://podyplomowe.ue.poznan.pl/studia.134.html
-
Przez Jarecki21
Czy ktoś z Was toczy spory z urzędami w sprawie zalesiania działek rolnych na których funkcjonuje drenarka? Na jednej kupionej działce przez miedzę las rośnie już pięć lat i mam zablokowany odpływ zbieraczy. Na drugiej mam świeże zalesienie i w niedługiej perspektywie czasowej taki sam efekt jak na pierwszym zalesieniu. Sadzą las cwaniaki z miasta dla sowitych dopłat. Mam pisma, że na gruntach zdrenowanych sadzić lasów nie można. Co więcej pod jednym lasem jest momentami 3 klasa ziemi. Ale gmina i starostwo na wszystkie moje protesty ma wyj**ane.
-
Przez stajniabagieniec
WItam, założyłam tu konto, w poszukiwaniu pomocy co do olimpiady, którą bym chciala napisać. Chodze do LO, nie mialam nigdy żadnych lekcji w związku z rolnictwem, ale interesuje się tym, tato ma gospodarstwo, a za kilka lat chciałabym je przejąć.
Nie znalazlam nigdzie informacji z jakich materiałów można się przygotowywać, kiedy podchodziłam do Olimpiady Geograficznej, dostalam cały wykaz z jakich lektur będą pytania. Nie wiem też na czym polega pierwszy etap. Czy juz na tym poziomie wybieramy jeden blok, któym jesteśmy zainteresowani, czy jest to egzamin ogolny. Prosze o pomoc, jeśli ktoś coś wie na ten temat
Pozdrawiam, Marysia
-

Rekomendowane odpowiedzi
Kupiec Rolniczy - Audyt zakupowy
Szlifierka kątowa Hikoki G23SW2 2200W 230mm