Sprawdź zgrzyt przy włączaniu wałka WOM w zetorze 10145 na AgroTesty.pl
Zetor 10145 Dane techniczne
Zetor 10145 1987-1990 Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez marcin5641
niedawno kupiłem mf 3065 ze skrzynią16/16 i mam taki problem przy zmianie biegów na przyśpieszaczu słychać zgrzyt natomiast na półbiegu jest ok dlaczego tak sie dzieje pomocy!
-
Przez KrzysiekSz1990
Witam,
Mam problem z zablokowaną skrzynią w ZETORZE 10145. zablokowało całkiem koła. Coś stało się pod deklem, do którego dostęp jest po rozpołowieniu ciągnika. Od góry wszystko wygląda dobrze. tylko widać 2 zablokowane wodziki które tam właśnie wchodzą. Rozjechałem ciągnik ale nie ma możliwości otwarcia tego dekla. Co trzeba zrobić aby się tam dostać? Pościągałem wszystkie segery z 2 wałków które tam wystają ale wkręcając śruby do ściągania dekla rusza się może z 2 mm i dalej nie da się żadną siłą tego ruszyć.
-
Przez chudy14145
Witam.mam taki problem z zetorem 7211.w pewnym momencie przy orce zniknely biegi wsteczny 1 2.Mozna wrzucic jeden z tych biegow i po puszczeniu sprzegla ciagnik jest jakby na luzie dalej,na polowych i drogowych jest tak samo.sciagalem pokrywe skrzyni w kabinie i nie widac zeby ktores z ciegien bylo urwane.tryby tez nie wygladaja na zuzyte.nie bylo zadnych oznak awarii wczesniej zadnych zgrzytow itp.Ma ktos pomysl co sie moglo stac?od czego zaczac szukanie przyczyn awarii?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Momenty dokręcania
MTZ 82 & Pług do śniegu