Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić ciągnik do ładowacza czołowego (używany do 80 tys).Rozważam Newholland TD80D i zetora proxime 6641,7441 lub 8441, a może coś innego proponujecie,Proszę o opinie jak ze sprzęgłem,pompą itp Z góry dzięki:)

Opublikowano (edytowane)

zetor się nie nadaje do ładowacza czołowego

Bez obrazy ale Znasz się jak swinia na gwiazdach

my mamy zetora 6340 z turem i robota idzie i ja nie narzekam w okolicy również mają pozakaładane ładowacze na zetory i nikt nie narzeka sąsiad ma na zetorze 8441 tur metal-fachu

Obydwie marki są dobre do ładowaczy (może trochę na korzyść zetora bo jest cięższy)

moim zdaniem obojętnie jaki ciągnik weźmiesz będziesz zadowolony :)

Edytowane przez Mateusz6340
  • Like 1
Opublikowano

Z moich badań (na inny temat ale u mleczarzy gdzie spotkałem kilka zetorów z turem) wynikałoby że dość częstym problemem zetorów (proksima, forterra) była stabilność tych ciągników, mimo max balastu w tylnych kołach, innych problemów nie zapamiętywałem bo było to poza tematem moich badań.

NH znam jednego właściciela ale z tych co złego słowa o swoim nie powiedzą więc taka opinia to żadna opinia ;-)

Może weź jeszcze pod uwagę farmtack z tych co oglądałem to przednie zawieszenie mają stworzone do tura.

Opublikowano

NH TD czy CASE JX to lipa jakich mało zwłaszcza do ładowacza, rewers i sprzęgło kończą się ponadprzeciętnie szybko a tego się w ładowaczu używa ciągle. Pytanie ile tych godzin naprawdę ładowaczem będziesz robić bo jeśli ponad 500 na rok to nie warto nawet o tych ciągnikach myśleć, a jak masz kilka bel do załadowania to jak będziesz mieć szczęście to ci pochodzi.

Opublikowano

Chcesz kupić traktor z turem czy tylko traktor a tur załozyć samemu? Kupując z turem wyjdzie taniej ale ciągnik może być bardziej dojechany, za to bez tura dużym kosztem będzie montaż tura, najwazniejsze to dobrze dobrany ładowacz

Opublikowano

a nie brałes pod uwagę lamborghini premium niskie spalanie moc około 100km i dużo jest krajowych egzęplaży z przebiegami około 3 tys mtg niedawno znajomy sprzedał takiego za 80 tys, ciągnik prosty częsci drogie to fakt ale awaryjnosc nie jest duża, za to do tura standardowe przednie koła 14,9/24 lub nawet 420, w sumie tak jak przeanalizowac rynek uzywanych ciągników to zachodniaki są w tych samych cenach a nawet tańsze od zetorów czy ursusów, ciagniki te mają się jak dzień do nocy, np. co taki zetorek to zeszła epoka przy case jxu, tylko te ceny częsci heh

Opublikowano

a dlaczego nie chcesz już lamborghini, znasz już tą serię, czyżby rozczarowany? nawet premium 1050 niby 102km a od r4 105 będzie mniej palił, w pracach z ładowaczem sokojnie ponizej 5l/godz schodzi nawet do 4l/godz, zetor 8441 mniej na pewno nie spali

Opublikowano

Ferdek nie biorę pod uwagę tego ciągnika bo jest za duży szukam max 85km.

lukas15 w takiej cenie nic ciekawego nie znajdę z jelonka chyba że jakieś dobite.

Opublikowano (edytowane)

Ja bym Ci polecił Deutz-Fahra Agrotrona 90, w zeszłym roku w marcu kupiłem takiego z 2000 roku, od nowości chodził w ładowaczu MX. Ma już 7tys mth i wszystko działa świetnie i mało pali. Nie wiem jak NH ale Zetory to mają chyba mało wydajną hydraulikę (a przynajmniej te starsze) co przy turze jest ważne.

Edytowane przez roman05
Opublikowano

Podrzucę to tu...bo nie chcę zakładać nowego tematu a wątek może komuś się przydać...słyszeliście coś więcej o tych ładowaczach?

http://youtu.be/dnqqTjJq6is

Co do samego ciągnika to ja bym obstawił Proxime90 ze skrzynką 12\12 lub FT ale od 685DT bo mają pompę 50l no chyba,że idzie do 675DT włożyć taką pompę bo te fabryczne 34l to jednak mało.

Opublikowano (edytowane)

Ja mam Zetora 10641 Forterra i spisuje się świetnie z ładowaczem, przede wszystkim mało pali, znajomy ma ładowacz przy Proximie 8441 i też chwali, więc z mojej strony polecam zetora :)

Edytowane przez ursus355