Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ja bym radził golfa 2 ale nie diesla tylko 1,8 na jedno punkcie i z gazem pali w granicach 10 l gazu mam go juz 1,5 roku i nie nazekam co mi pasuje wkładam i jade a jest czym jechac 90 km lekki zwinny mocny i niezniszczalny oczywiscie w cudzysłowiu

Mi audi 80 B3 1.8 pali średnio 8-9 gazu przy mojej jeździe, powyżej 10 jeszcze nie wyszedłem (oczywiście mówię o średnim spalaniu). Tata jak się do 80-tki dorwie schodzi poniżej 8, ale nie wiem jak on to robi :P.

Edytowane przez kokoman0
Opublikowano

moi znajomy ma do sprzedania fiata cc ja go dziś sprawdzałem ma 7960 a rocznik 95 cos nie możliwe tak myślałem ale to fakt a korozja to tak wygląda jak by miał 4 lata a ile to się moge dowiedz\iec

Opublikowano

Za 1000 zł nikt nie jest w stanie nic polecić, jedynie można polować na okazję, np mój znajomy kupił cordobę 1.6+lpg za tysiaka i śmiga już prawie rok. Z góry założył że nie wsadzi w nią ani złotówki i jeździ nadal. Tysiąc zł to kosztuje wymiana rozrządu w dzisiejszym aucie, więc kupujcie co popadnie, złomujcie i następny :)

Opublikowano

Jutro jadę ogladac peugeota 205 1995r. 1.1 w gazie za 1500zł jak myślicie warto by było go brać a może ktoś ma takie auto i mógłby coś o nim powiedziec na forach dobrze się wypowiadają

Opublikowano

pod warunkiem że nie będzie blacharka zniszczona i nie będzie stukało nic w zawieszeniu to bierz, to bardzo porządne auto, jedne z najlepszych jakie peugeot wyprodukował, bardzo chwalone, także wszystko zależy od danego egzemplarza, bo jeżeli będzie ok to się nie zastanawiaj i bierz

Opublikowano

Auto za 1 tys dobre. Ile tys potem trzeba przygotwac na naprawy? Kumpel kupił twingo za podobna kase. Pocieszył się z pół roku bo silnik się rozleciał. Dziwie się, ludzie mają mało kasy to do reszty to co mają ładują w jakiś szmelc.

Opublikowano

U nas w tym przedziale cenowym króluje ford fiesta III. Auto raczej do ekonomicznych nie należy, bo są to zazwyczaj benzynowe modele, do których nikt nie montuje gazu, bo to by wyszło drożej niż sam samochód. I zazwyczaj kupują to ludzie co mało jeżdżą- z wioski do wioski do kogoś do roboty, od czasu do czasu na zakupy do miasta i to wszystko. Jeśli myślisz o robieniu dużo km w roku to nie ma sensu kupować tak leciwego auta.

Opublikowano

koszty naprawy cię w tym aucie zjedzą... Ja bym wystartował jak już coś w jakiegoś fiata, czy renault, czy jakby się trafił VW ... Przy tej kasie to tylko coś taniego w naprawach...

Opublikowano

peżoty twarde bestie sam kupiłem 106 z 91 i już od wakacji go tłukę a zajechać nie mogę raz w mieście zaczoł mi stękać ja patrze a tam nawet bagnet się nie maczał ale do domu doleciał kupiony za 800 zł a dołożone hmm komplet świec i nowe borygo na prawdę ten samochód mogę polecić blacha jak na ten rocznik prawie nie pordzała tylko oglądajcie tylne belkę bo może już złom karoseria

Opublikowano

Ludzie jak ognia boją się tych tylnych belek skrętnych we francuskich autach a tak naprawdę naprawa jest bardzo prosta. Kumpel ma 405 1.9TD i wychwalić go nie może, jak na starego diesla idzie jak rakieta :)

Opublikowano (edytowane)

106, 405

mialem 106 z silnikiem 1.4 szła jak rakieta. auto sprowadzone (6 lat temu) w stanie troche do poprawki kosmetycznej. samochod byl niezle wyposazony (elektryka welury aluski, zderzaki w kolorze) rocznik 91. blacha w ocynku a koszty naprawy belki 200 zł na łozyska i czopy :) naprawde polecam takie auto. na taka mase 75 konny silnik naprawde robil robote a palił kolo 6-7 litrow ;)

teraz można kupić taki cudo za małe pieniądze

wyglądał tak http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/106/22557

Edytowane przez CZESIEK88