Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na 3 lata się zgodziła, sawicki apeluje by zwiększyli na 5 rat ale w tym momencie zgoda jest na to że 1 rata do 30 września 2015, druga do 30 września 2016 i trzecia do 30 września 2017

Opublikowano

ciekawe czy jak ktoś ma kale przekroczenie, kilkadzieniat l, albo kilkaset to czy tez to będą rozkladac na 3 raty, takich dostawców najwięcej co przekroczą mało znaczaca ilość i bez problemu mogli by zaplacic cala kare na raz.

Opublikowano

To są raty bez żadnych odsetek więc nie ma chyba z tym problemu że zabiorą 3x po mniej a nie raz

Opublikowano

ja tam wole zapłacić raz i koniec. wiem ze przekrocze i juz odkładam powoli grosz. bo co z tego ze rozłożą mi kare na raty jak ja niewiem ile będzie kosztować litr mleka we wrześniu. byc moze będzie kosxtowal tak mało ze ta kara bedzie gwoździem do trumny. wole sie przygotować teraz wcześniej zapłacić i juz o tym nie myśleć.

Opublikowano

dane są zazwyczaj 26 dnia danego miesiąca, zmienia się to tylko jak jest święto lub weekend więc w tym miesiącu na pewno będzie podane w czwartek

Opublikowano

I tak za nim wyliczą  dokładnie ile i po ile to będzie lipiec sierpień. Jedni przekroczyli innym zostało jeśli rozłożyli na 3 raty to zapłaci się na trzy raty, a pieniądze można będzie inwestować dalej.

Opublikowano

jeśli ktoś będzie miał takie zyczenie to mu rozloza na 3 raty, jeśli będzie w stanie zaplacic calosc w pierwszym roku to zapłaci, wszystko ma być uzgadniane z mleczarnia. na zebraniu prezes powiedział ze prognozowana kara to ok 70 gr za litr, a ceny mleka nie maja szans się utrzymać. Warto ostatnio odbior marca przetrzymać na kwiecień jeśli ktoś ma miejsce w zbiorniku.

Opublikowano

u mnie ostatni odbiór 30-tego, krowy się rozszalały i zbiornik  pełniutki a cielęta trzeba sprzedawać, a piją na razie sporo, będę musiał się przerzucać znowu na codzienne odbiory, dobrze że koniec tych kwot bo jeszcze mi sie mają krowy i jałówki cielić i bym popłynął z karami.

Opublikowano

jeśli ktoś będzie miał takie zyczenie to mu rozloza na 3 raty, jeśli będzie w stanie zaplacic calosc w pierwszym roku to zapłaci, wszystko ma być uzgadniane z mleczarnia. na zebraniu prezes powiedział ze prognozowana kara to ok 70 gr za litr, a ceny mleka nie maja szans się utrzymać. Warto ostatnio odbior marca przetrzymać na kwiecień jeśli ktoś ma miejsce w zbiorniku.

myslisz ze tego nie z kontroluja/?? u nas juz w zeszlym roku kontrolowali mleko badaniem.tym bardziej teraz ze ma sie ku koncowi caly rynek kwot

Opublikowano

jemu chyba chodziło o to że ostatni odbiór możesz przetrzymać na 1 kwiecień...

Opublikowano

chodzio mi ze 1 kwietnia oddac z trzech lub czterech dni, oczywiście jak wielkość zbiornika na to pozwoli, wiadomo ze mleko musi być dobrze przetrzymane żeby nie zlapalo kwasku. w zbiorniku nie powinno, sa dostawcy do których samochod zajezdza co 4 dzień z powodu malej ilości mleka i jest ok.

Opublikowano

A cysterna 1 kwietnia spuchnie bi inaczej kierowca nie zmieści

Opublikowano

w tamtym roku była podobna sytuacja, cysterki więcej wyjazdow miały niż zwykle. po za tym nie na każdej trasie maja do pelna i nie każdy musi oddawać z czterech dni, nie każdy przekroczy.

Opublikowano

agencja miała zwracać 5% które zabierała przy transakcjach kupno sprzedaż dzierżawa.czy ktoś dostał zwrot?

też przyłączam się do pytania -  póki co nic nie dostałem - nie wiem tylko czy to pójdzie z urzędu  czy na wniosek? Jak czytałem kiedyś projekt  zmiany ustawy to miało być z urzędu.

Opublikowano

W miesiącach kwiecień 2014 r. – luty 2015 r. do podmiotów skupujących dostarczono ok. 9,63 mld kg mleka po przeliczeniu na mleko o referencyjnej zawartości tłuszczu (wg danych zaczytanych do systemu informatycznego ARR na dzień 26.03.2015 r.). Stopień wykorzystania kwot indywidualnych przysługujących dostawcom hurtowym po 11 miesiącach roku kwotowego 2014/2015 wyniósł ok. 97,43%. Natomiast szacunkowy stopień wykorzystania kwoty krajowej dostaw ukształtował się na poziomie 97,01%.

W okresie IV 2014 - II 2015 ilość skupionego mleka ukształtowała się na poziomie wyższym o 4,71 % niż w tym samym okresie roku 2013/2014.

W lutym 2015 r. do podmiotów skupujących dostarczono 775,82 mln kg mleka, tj. o 1,95 % mniej niż przed rokiem.

W sytuacji, gdy dynamika skupu mleka z ostatnich 11 miesięcy utrzyma się na porównywalnym poziomie w ostatnim miesiącu roku kwotowego 2014/2015 wysokość przekroczenia przez Polskę kwoty krajowej dostaw może wynieść ponad 6 %, co skutkować będzie koniecznością uiszczenia opłaty wyrównawczej w wysokości znacząco wyższej niż opłata za rok kwotowy 2013/2014.