Skocz do zawartości

Kody błędów FENDT, tłumczenia i rady, EHR FENDT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcisnąć "Bi", wybrać strzałkami trojkat z wykrzyknikiem, wcisnąć Enter i wtedy ukaza sie kody bledow ktore zostaly zapisane w pamieci. Przy bledzie ktory ci wyskakuje, na poczatek na nowo skalibrowal bym skrzynie.

Opublikowano

napisz coś więcej o usterce kiedy występuję itd. Sprawdź cewki, czujniki dwa od rewersu, i ciśnienie oleju.

Kosti możesz opróżnić skrzynkę bo mam do ciebie pytanie

Opublikowano

Czujnik pedału sprzęgła był wymieniany i to nic nie dało. Rewers przerzuca do przodu i do tyłu tylko za nic nie chce puścić sprzęgła dopiero jak wyłączę zapłon to puści. Podejrzewam ze to jest ten drugi czujnik taki wkręcany ale nie jestem pewien czy to jest to. jeszcze jedno wcześniej wymieniałem pompkę zasilającą sprzęgła i od tego czasu mniej więcej mam z tym puszeniem sprzęgła problem.    

Opublikowano

Panowie potrzebuje waszej pomocy wystąpił u mnie (fendt favorit 511c) błąd o kodzie 8.3.22 wiecie co to oznacza i jak to usunąć ? Skasowałem wszystkie błedy ale po kilkukrotnym podnoszeniu opuszczaniu od nowa ten jeden błąd wyskakuje co to może być ? Dadam że po przełączeniu dzwigni na DW wszystko działa poprawnie.Prosze o szybka odp ;)

Opublikowano

Pany skasowalem wszystkie dotychczasowe bledy i zamontowalemn nowy czujnik pozycyjny podnosnika i nadal wyswietla sie blad 8.3.22 oczywiscie podnosnik nie reaguje Prosze o pomoc

Opublikowano

Nawet przy takim błędzie wymiana czujnika jest tylko ostatecznością. Najpierw należy dokonać pomiarów, być może masz problem z przewodami pomiędzy sterownikiem a czujnikiem. Przy każdej diagnozie i szukaniu usterek pierwszą, najważniejsza rzeczą jest dokonanie dokładnych pomiarów, bez tego ani rusz. Po takim pomiarach w prawie 100 % przypadków można postawić trafną diagnozę.

Opublikowano

Pan kosti68 ma święta rację ,  diagnostyka to podstawa!  te instalacje elektryczne to wysłannicy producentów żeby chłopi wymieniali na opak czujniki, 90% przypadków to elektryka, gnijące i zużyte już instalacje elektryczne to pogrom a szczególnie jak z francji sciagniete!   mechanicy nie raZ poł skrzyni polbiegow wymienia ("bo waliło na kazdej połówce")a wina faktycznie tkwi w instalacji elektrycznej! 

a szczególnie w fendtcie favoricie 500,800, serii300...vario jeszcze za "młode" ale juz zwarcia cewki hydrauliki wysadzaja eboxy w powietrze...  i nic nie zawyje do konca...

Opublikowano

Witam.

Posiadam Fendta 926 Vario, próbuję załączyć wałek WOM 540 po krótkim czasie następuje rozłączenie i wyświetla się kod błędu 6.1.60, WOM ustawiony na 1000 działa bez problemu.

Opublikowano

Witam,

Przy tym bledzie istnieje pare mozliwosci, albo uszkodzony czujnik obrotow na walku lub na sprzegle WOM zablokowane lub uszkodzone zawory elektromagnetyczne Y026, Y027 lub Y029, przyczyna moze byc rowniez mechaniczne uszkodzenie w skrzyni.

Opublikowano

A próbowałeś przycisnąć guzik na 5sec?Jeśli po naciśnięciu guzika przez 5sec WOM działa poprawnie to uszkodzenia  w mechaniczne możemy wykluczyć prawda?Jeśli się mylę to mnie poprawcie.