Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam pytanie jak ustawia (zwiększyć) ciśnienie na rozdzielaczu w turze 3sekcyjnym (bez joya) i czy zmiana ciśnienia zwiększy udźwig ostatnio nie chce mi podnosić bel sianokiszonki na poziom 3 beli :/

Edytowane przez ukassiu91
Opublikowano

Witam

podepnę się pod temat kolegi ukassiu91

posiadam tura trac lift 100 z joy i prawie wszystko pięknie ładnie ale powoli podnosi. pompa nowa wsadzona ciśnienie na pompie prawidlowe a żeby podnieść belkę kiszonki to trzeba but w podłodze mieć.

wyczytałem że można jakoś zwiększyć na zaworze bezpieczeństwa w rozdzielaczu tura. gdzie on się znajduje i jak to zrobić.

z góry dziękuje za podpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tam mam C 360 Z TUREM,to wkrecilem taka mala srubke przy rozdzielaczu z prawej strony rozdzielacza i skontrowalem nakretka.To taka mala na imbus i wkrecilem ja do konca,ale to zbytnio nie pomoglo...wiec musialem wyjac pompe i przy pompie znajduje sie drugi zawor wiec i jemu wkrecilem srubke do konca.Teraz chodzi tur bardzo dobrze.dwie belki slomy to na wolnych obrotach podnosi i to szybko.Wczoraj ladowalem ziemie na przyczepe to pelna lyche podnosil bardzo szybko.Jest tylko jeden minus calego tego podkrecania...Pompa rozlatuje sie szybko,u mnie chodzi juz ponad rok ale sadze ze jeszcze z rok i bedzie trzeba zainwestowac w nowa.POZDRAWIAM.

Edytowane przez zbyszkoWlkp

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez andrewk
      Do sprzedania dwa siłowniki jednostronne do ładowacza czołowego 40/60 skok 630mm ( min 870mm, max 1500mm ).

Siłowniki jak nowe, używane niecałe 6 miesięcy - powód sprzedaży jest prosty, wymieniam na wzmocnione.

Możliwość wystawienia na allegro.

Cena 300zł/komplet.

Jak dobrze zagadasz to wysyłka przy wpłacie na konto w cenie

___________________________________________________________________________________________________________
      AgroDane.pl - portal poświęcony specyfikacjom maszyn rolniczych takich jak ciągniki rolnicze, kombajny zbożowe oraz ładowarki teleskopowe. Dane techniczne, porównania modeli oraz opinie w jednym miejscu. Użytkownik agrofoto wszystkim poleca tą stronę z całego serca 

• Przez Jontek
      Pilnie kupię do TURa do c 4011, C360 łyżkę, wysięgnik, hydraulikę. Mocowanie mam własne. Do 100 km od 63 - 500.
      Cena jak najniższa.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam serdecznie
      Pytanie do użytkowników MF 3125 i pochodnych. Przy rozdzielaczu są 3 węże, który z nich to zasilanie, a który powrót oleju. Według mnie górny z lewej to powrót, a dolny (grubszy) to zasilanie.
      Proszę o odpowiedź czy mam rację czy też nie.

Potrzebuję zrobić dodatkowy rozdzielacz przy TUZ-ie, który posłuży mi do obsługi zakupionej prze zemnie zgrabiarki grzebieniowej TWIST Samasz-u. Chciałbym za sobą ciągać prasę KRONE Comprima F 125 XC, a z przodu zgrabiarkę.
      Niestety potrzebuję 4 szybkozłączka podwójne (2 dla prasy, 1 dla zgrabiarki, 1 do obsługi wysokości tuza)
      Stąd też pomysł na dodatkowy rozdzielacz z przodu, który byłby obsługiwany za pomocą joysticka z kabiny.

Pozdrawiam serdecznie oraz dziękuję za pomocne wypowiedzi

• Przez roziu20
      Witam,

Posiadam ładowacz czołowy czeski nd50-18 Humpolec. Ładowacz jest na elektrocewkach i posiada samopoziomowanie na siłownikach. Mam problem z samopoziomwaniem a w zasadzie jego braku. Łyżka w ogóle się nie samopoziomuje, mogę ją podnośić opuszczać w pełni sterować lecz się nie samopoziomuje. Gdzie szukać problemu w cewkach ? w elektryce ? czy w siłownikach ?
    • Przez Rattarow
      Witam 
      Jestem posiadaczem ciągnika DEUTZ-FAHR AGROTRON MK3 135. Po naprawie płyty sterującej hydrauliką wystąpił problem (wymienione zostały uszczelki). Podczas podnoszenia tuzów występuje bardzo głośny pisk. Wyświetla się także komunikat na desce rozdzielczej "zbyt niskie zasilanie sprężonym powietrzem". Nie wiem, czego to może być przyczyna. 
      Bardzo proszę o pomoc. 
      Z góry dziękuję.
  • Dodaj nową pozycję...
v