Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro Wam wleje, będą toczyć walki 12 * na zachodzie a 23 na wschodzie to w środku Polski wleje.

Obyś miał rację -     cały  dzień  praktycznie  nic  nie spadło  ......ale teraz  zaczęło   padać  ! ! !   :rolleyes:

Gość marekfarmer
Opublikowano

do nas przyszło z Bydgoszczy

Opublikowano

To są jakieś kpiny. Okolice zalewu włocławskiego ani kropli, a 10 km od Wisly regularny deszcz i to kilkugodzinny. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Już na 1 klasie jare zaczynają żółknąć. Jak tak dalej pójdzie to nawet nie będzie 1 pokosu trawy. Aaa szkoda na to wszystko strzępić ryja.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Wczoraj  spadło  21 litrów  :) :)   W  kwietniu  33litry     Od  rana  trochę kropi przelotnie  może  się  rozpada 

donweter1989  --   nie narzekaj  rok  temu  było  odwrotnie  w tucholi  padało  a koronowo  sucho  więc  w tym roku  dla sprawiedliwości  jest  odwrotnie  :D
Opublikowano

To są jakieś kpiny. Okolice zalewu włocławskiego ani kropli, a 10 km od Wisly regularny deszcz i to kilkugodzinny. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Już na 1 klasie jare zaczynają żółknąć. Jak tak dalej pójdzie to nawet nie będzie 1 pokosu trawy. Aaa szkoda na to wszystko strzępić ryja.

A  gdzie  Ty masz  1 klasę koło  zalewu Włocławskiego ?  :blink:   - wczoraj  dostałem  20mm.  największy  opad  w tym roku... ;)

Opublikowano

okolice wrocławia (leśnica) od wczoraj 19 do rana dzisiaj około 7 było juz 20l a nadal pada wiec może i 25 będzie pierwszy pokos zapowiada się mega dobrze trawa prawie po kolana już

Opublikowano (edytowane)

Pada  :D  ładnie równo od ponad godziny oby tak dalej do końca tygodnia i ciepło B) chociaż raz się pomyliło bo nawet aktualnie żadna prognoza go nie pokazuje  :P

Edytowane przez Milosz27
Opublikowano

Tak płakaliście i wypłakaliście trochę deszczu na kujawach. Na mazurach kolejny słoneczny dzień.

Opublikowano

Tak płakaliście i wypłakaliście trochę deszczu na kujawach. Na mazurach kolejny słoneczny dzień.

Niestety nie każdy, u mnie południe Kujawsko - Pomorskiego tylko kilka kropel. Koledzy z północy już się licytują kto miał gorzej, a kto teraz ma niedobrze, a tak naprawdę to pewnie nie mają pojęcia co to znaczy susza. Na polach pustynia, a do tego jeszcze po roślinach do tej pory widać skutki ostatnich przymrozków, nic tylko usiąść i płakać. No nic trudno, ja jednak dalej modlę się o deszcz, ale nie dla siebie tylko tam gdzie ludzie umierają z pragnienia i głodu, czyli Indie i Wietnam jednak nasz "miłosierny" Bóg jakoś mnie olewa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v