Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

U mnie raczej będą niższe plony bo już widzę że krótsze są kłosy i zredukowane dolne piętra. A cena u mnie pewnie będzie 250zł/t mniej a nawet i taniej.

Jęczmień sprzedałem po 800, pszenżyto po 740, pszenicę ozimą po 850 a jarą po 1000.

W normalnym roku pszenżyto 500, reszta 550. Czasem 600.

Pochmurzyło się, chmury cienkie i porozrywane.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

No bo będzie niższa przez tych u których pada i tamte ton nawalą a u nas nie pada i nie będzie dużo ale za to tanio.

Dlatego albo niech wszędzie leje, albo wszędzie sucho.

Tak było by najlepiej ....

Opublikowano (edytowane)

Jabłka 2,5 a u nas Stary ziemniak 2,7 a młody 5

Edytowane przez bobienko
Opublikowano

Taaa, kapusta 5, pietruszka 12, a marchew i cebula po 4 zł.😁

Opublikowano

Napisz jak chmura zmieni położenie. 

W Radio Maryja  pracujesz? - bo non stop nadajesz😁

Opublikowano

Ostatnio cebulę widziałem w Biedronce po 5 zł. Na Broniszach 1kg dymki 50 zł. Worek starych ziemniaków 30-38 zł wszystko zależne od odmiany i rodzaju czy białe czy żółte

1.5ml spadło. Od 40 minut nie pada ale idą czarne chmury i zaczyna grzmieć. Pewnie Pilica albo zalew w Domaniowie ściągnie chmury burzowe

Opublikowano

Ja wam powiem ze wolę żeby się urodziło ponieważ nie mam zapasów na przyszły rok z tamto rocznej suszy a hoduje trochę , ale jestem zwolennikiem mniej za więcej.

Zawsze miałem zapasy siana,sianokiszonki ze by mi starczyło na 2 lata a w tym roku poszło prawie wszystko w rok.Jak uzupełnię zapasy to może być Sahara.Wiec wale nawozy na łąki żeby potem nie kupować.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Chyba pisałeś o 6t z ha, więc jak spalone? Do tego pewnie tysiąca przytuliłeś do każdego hektara i 150zł na tonie więcej uzyskałeś.

Nic  nie pisałem że  w zeszłym roku  było 6t  gdzie to wyczytałeś??.  tylko  że 6t  to  tragedia  przy naszych  kosztach   zeszły  rok  dawał  max 4t  w oziminach na dobrych  glebach na słabszych   max 1,5t/ha Rzepak od  500kg-2t/ha

Edytowane przez Kujawy1990
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v