Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzieś w galerii jest zdjęcie, gdzie zgrabiarka ma z tyłu dospawaną drugą piastę z kołem i to wygląda jak w samolocie ;)

Ja założyłem od snopowiązałki koło (wygląda prawie identycznie jak oryginał), było super, dopóki nie pękła felga. Teraz mam założoną oponę od starej prasy od snopków "KUNA" na oryginalną felgę. Nie ma problemu z pękaniem, no i nie ściąga jej w mokrej trawie.

A tobie radzę kupować opony i dętki z Dębicy, bo chińszczyzna faktycznie pęka zanim dojedzie się na pole.

Opublikowano

kupując opony radzę zwrócić uwagę na ilość PR ;) czyli płócien max w tym rozmiarze to chyba 4 PR i wtedy wytrzyma :D

Ewentualnie można bez przeróbek zakładać koła od kopaczki dwurzędowej piasty te same bez przeróbek mam założone jedno z prawej takie i przy nowych sprężynach z tyłu a starych z przodu przy zgrabianiu się nie "prostuje"

Opublikowano

jak na oryginalne felgi tylko dębica bo się opona wcale nie zdziera a te chińskie gówna w moim wypadku wytrzymały 10 km ;) bo potem slicki się zrobiły poza tym te opony sa przystosowane to wózków paszowych itd a nie do zgrabiarek :D

Opublikowano

Witam mam taki problem bo chce się z takim gościem wymienić przewracarkami ja mu dam 5 gwiazdową a on 7 gwiazdową tylko chce żebym mu dopłacił tylko ja niewiem ile mozna mu dopłacic a przewracarki są w dobrym stanie obydwie .

Opublikowano (edytowane)

Witam mam prawie identyczną zgrabiarkę jak ta tylko że moja jest na 4 te gwiazdy.. i powiem tak , jeśli masz równe łąki to ok polecam , ale jeżeli masz z nierównościami tzn. jakieś dołki przełomy to nie polecam bo będą Ci się łamały te zęby tak jak u mnie bo mam niestety nie równą łąkę i często właśnie łamią mi się te zęby . Dlatego szkam jakiejś zgrabiarki na nierówny teren . Pozdrawiam . razor275

Sorki jeżeli się to nie trzyma kupy i ładu ale troszkę jestem podchmielony :)

Edytowane przez razor275
Opublikowano

ja mam 4 gwiazdową i faktycznie jest trochę za wąska zęby łamią się w każdej z czasem nic nie jest wieczne wszystko zależy od ustawienia i czy pole jest w miarę równe to nie pękają tak często

Opublikowano

Znając życie zęby bedą pukać jak to wersji 4 gwiazdowej. Po drugie materiał zapycha się pod tą ramą. Mam dwie ciągane 5 i to kalectwo 4 ale nie użuwam tego bo jak do sieczkarni samobieżnej to strach,bo zęby zostają w trawie :o

Tak czy inaczej dle mnie ciągane są o niebo lepsze

Opublikowano

Plusem jest to że praktycznie sobie wszędzie wygrabisz i dograbisz nie to co w ciąganych. I powiem ci tak że jak masz już duży wałek to ci się pcha pod tą ramą co trzyma gwiazdy i grabiarka zdarza się w tedy że się uniesie

Opublikowano

Jest dobra ale tylko na duże pola , na małych trudno się z tym wykręcić . Na końcu ograbianego pokosu zwija się trawa w taki kołtun i się prasa zapycha . Jeśli masz nie duże pola to lepiej robić 5 gwiazdową ograbiarką . Mam do sprzedania 5 słoneczkową zgrabiarkę .

Opublikowano

Ten tzw. "pająk" to porażka lepiej kup karuzele używana nie ma porównania z pająkiem jest 100razy lepszy. Pod każdym względem. Np. po karuzeli wyjdą twardsze bele, lżej je rozwinąć, prasa ma lżej, ty nad góra się nie martwisz rządek i tak równy itp.

Opublikowano

zdarza się że pociągnie kamień ale wystarczy ją dobrze ustawić.

A tak po za tym skąd masz kamienie na łące

Opublikowano

Jak chcesz żeby Ci na górach nie ściągało to uwiąż na stałe koło z prawej strony bo z lewej masz zaczepiony do zgrabiania.. Na stałe uwiążecz i nawet nie drgnie ja wielkiej górze żeby nie zjechało czy coś.. Tylko że na zawrotach to można połamać te koło ale 2 rok i dobrze sie grabi :)