-
Podobna zawartość
-
Przez celeronik
Dane dotyczące poszczególnych ustawień spisane z instrukcji obsługi JD serii 10xx, ale do innych modeli też pasuje.
Ustawienia.doc
-
Przez zdzichu124
Witam , puka mi kosz sitowy na pełnych obrotach , jak popuszczę delikatnie obroty to przestaje, jak dam na max znów zaczyna , pod koniec poprzedniego sezonu rozleciały mi się przez to sita. Sita zrobione nowe tylko musze pozbyć się tego pukania bo rozerwie kolejne sita. Wymieniłem wszystkie gumy i był spokój na pół dnia , ułożyły się i znów puka , pod tylne wieszaki podłożyłem płaskownik 5mm żeby go podnieść trochę to było dobrze kilka dni i znów zaczęło pukać. Jakieś pomysły ? Gdzie to może uderzać i jak to naprawić ?
Kombajn John Deere 1075, kosze nim 5ty sezon , cały czas było wszystko dobrze , pod koniec zeszłego sezonu zaczęła się akcja z tym pukaniem
-
Przez zdzichu124
Witam , pod koniec ostatniego sezonu zaczął mi pukać kosz sitowy w kombajnie jd 1075 , w punkcie krytycznym kiedy kosz górny i dolny schodzą się w swoją stronę na końcu jeden puka o drugi z jednej strony. Tak jakby Górny kosz obwiesił się lekko z jednej strony. Dodam że puka tylko na max obrotach, jak dam gaz do połowy albo trochę dalej wszystko jest ok, jak dam max obroty zaczyna pukać. Trochę nieprofesjonalnym sposobem pod wieszak górnego kosza z tej obwieszonej strony wstawiłem płaskownik 5mm aby go podnieść i wszystko wróciło do normy i przestało pukać. A więc gdzie Górny kosz mógł się obwiesić ? na gumach czy coś pękło ? macie jakieś sugestie? Dzięki za odpowiedzi.
-
Przez Norbert2608
Cześć. John deere 2056 problem jazda do przodu i tyłu działa ale nie można znaleźć luzu w tym miejscu co powinien być. Joystick będąc w pozycji zero to kombajn się porusza powoli do przodu lub tyłu. Kolejna sprawa kombajn na pierwszym biegu i pełnym gazie poruszał się do tyłu na pełnym zakresie joystika max 3. 5 km/h, po zdemontowaniu podłokietnika jest większy zakres pociągnięcia joystika do tyłu i wtedy kombajn porusza się 7km/h do tyłu. Gdzie szukać problemu, czy może to być wina tych dwóch spraw już zużyta linka. Dojrzałem pod kabina ze linka jest trochę zniszczona, wystają z niej druty. Czy to może być przyczyną i wystarczy wymiana linki? Pozdrawiam
-