Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Nie pamiętam ceny, ale wychodzi taniej niż basagran. Ja też nie stosowałem herbicydów bezpośrednio po siewie i dlatego też będę dawał butaxone w dawkach dzielonych razem ze wspomagaczem.

Opublikowano

A ten Butoxone w jakiej fazie zastosować?Na etykiecie pisze aby opryskiwać gdy rośliny są w fazie początku wąsów czepnych,pierwszy raz to sieje i nie wiem kiedy to będzie,ile mniej więcej ten groch będzie miał wysokości wtedy?

Opublikowano

stosowałem osobiście butoxone i jestem zadowolony z efektu.jest dużo tańszy od basagranu stosowalem w póżnej fazie i jakis uszkodzeń nie było.

jeśli nie masz przytuli to jest najlepsze i najtańsze rozwiązanie.

Opublikowano

koledzy mam pytanko-nurtuje mnie problem odchwaszczania mieszanki jeczmien -pelucha.Posiałem po raz pierwszy i nie mam doswiadczenia.Kupiłem już basagran-ale na środku nic nie pisze czy bierze rzepak.A to u mnie problem największy.Czy ktoś stosował mieszaninę 2l basagranu+chwastox extra np.1l/ha?Bo takie coś chodzi mi po głowie

Opublikowano

koledzy mam pytanko-nurtuje mnie problem odchwaszczania mieszanki jeczmien -pelucha.Posiałem po raz pierwszy i nie mam doswiadczenia.Kupiłem już basagran-ale na środku nic nie pisze czy bierze rzepak.A to u mnie problem największy.Czy ktoś stosował mieszaninę 2l basagranu+chwastox extra np.1l/ha?Bo takie coś chodzi mi po głowie

tylko musisz uważać aby nie wypalić jęczmienia z mieszanki - w zasadzie w mieszankach nie ma potrzeby odchwaszczania chemią

Opublikowano

panowie posiałem groch tak jak wcześniej pisałem. po siewie było pryskane pendiganem. późno bo po 7 dniach ale wtedy były te niby przymrozki także nie przypaliło. groch wzeszedł ładnie. kupiony już mam "agil" ale jeszcze coś by się przydało basagran za drogi biznes. co proponujecie może jakiś inny zamiennik. a może basagran 600 a nie 480 trochę wychodzi taniej

Opublikowano

Koledzy czy trzeba teraz od czegoś pryskać ten groch bo ja mam go pierwszy raz i niewiem od czego i czym..

Możecie mi poradzić jakieś opryski i kiedy pryskać i od czego ??

Opublikowano

witam mam takie pytanie czy pryskacie groch od grzyba ?? ktoś wcześniej pisał ze jak siał groch to zaczęło padać i nie miał jak opryskać afalonem. afalon to środek doglebowy i lepiej działa jak jest mokro ja pryskam afalonem + comand lub reactor i w tym roku pryskałem w deszcz i wyszło pięknie zero chwastów :D

Opublikowano

Milwa, a nawożenie to dokładnie nie pamietam, planowane było 250kg/ha polifoski8 a wyszło coś mniej, chyba 200kg/ha, od żadnych chorób i szkodników nie pryskany, tylko leopardem od owsa głuchego, a plon conajmniej 4tony z hektara, da sie więcej wyciągnąć, miałem na polu kawałek gdzie rzepak całkowicie zagłuszył peluszke, gdy kwitła jakiś robak ją trochę zjadł, także na wiosne lepiej się zadba i licze że pod 6ton z hektara wyciągnę B) Wszystko na paszę, bo zaproponowali mi 1tysiąc za tonę, za tyle to prawie pszenica jest/była :lol:

Opublikowano

WITAM chce zasiac mieszanke zbozowa ( owies , jeczmien, pszenica ) z peluszka odmiamy MILWA. Jakiego srodka uzyc do odchwaszczenia czy zamiast basagramu ( drogi interes ) moge uzyc BUTOXONE M 400SL czy jeszcze cos do niego dodac mozna czy sam wystarczy

Opublikowano

Witam. Ile dodajecie grochu dla trzody ? Chciałbym się dowiedzieć ile konkretnie % dla danej grupy wiekowej dodawacie. Nie mogę nigdzie poszukać a bardzo mi na tym zależy by nie przedawkować.

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez peres100