Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Chcę kupić jd 6920 ale nie wiem na co zwracać uwage przy kupnie. Jaka jest jego moc minimalna i jaka moc maxymalna. I czym różni sie 6920 od 6920S.

Opublikowano

Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego podpinam się tutaj. Mianowicie mam pytanie do użytkowników JD aktualnie pracuje takim ciągniczkiem i nie wiem jak obsługuje się HMS jakby ktoś mógł wytłumaczyć i jeszcze odnośnie amortyzacji ona jest automatyczna? bo nic do jej obsługi nie ma, ciągnik z 2003 roku.

Opublikowano (edytowane)

Wersja S miała dodatkową moc w trybie "boost" w transporcie czy w pracach z WOM.

A historyjki o nieudanych seriach dotyczą pewnie wersji SE, ale ile złych tyle dobrych opinii się słyszy o tym ciągniku

Edytowane przez kris14
Opublikowano (edytowane)

dzieki kolego za informacje. Pytam bo rozgladam sie za takim ciagniczkiem i sporo jest tych wersji S i myslalem ze to jest wersja ktora nie wyszla fabryce john deere

Edytowane przez crvx40
Opublikowano

To wiem. Używany automat to raczej nie zbyt dobry pomysł. A idzie jakoś sprawdzić poprawność działania elektroniki? Np w MFie mam że np podnośnik w górę to się blokada wyłącza, jak zapalam to przedni napęd jest włączony itd a jak jest w JD ? 

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Wersja S miała dodatkową moc w trybie "boost" w transporcie czy w pracach z WOM.

A historyjki o nieudanych seriach dotyczą pewnie wersji SE, ale ile złych tyle dobrych opinii się słyszy o tym ciągniku

Kolego nie wiem skąd masz informacje żę ciągniki serii SE Są jakieś nieudane. masz może styczność z takim ciagnikiem? Bo ja mam akurat i powiem ci że przez te 8 lat nic poważnego się z nim nie działo i oby tak dalej. ;) 

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To powiem Ci że SE na pewno nie jest ble. Może i jest mniej komfortowa i słabiej wyposażona jak Premium ale na pewno nie jest bardziej awaryjna. Od 8 lat ani jednej poważnej awarii i oby tak dalej ;)