Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Uff panowie wreszcie coś się ruszyło dziś 2 auta z pszenżytem wyjechały , oczywiście bez ważenia 😉 , niby obydwa równo załadowane po 27200kg według kierowców , prawdopodobnie w piątek następne 2 , cena na szczęście się nie zmieniła więc wypada się tylko cieszyć 😁 patrząc na obecną sytuację .

IMG_20221205_185450.jpg

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, k16mk napisał:

Uff panowie wreszcie coś się ruszyło dziś 2 auta z pszenżytem wyjechały , oczywiście bez ważenia 😉 , niby obydwa równo załadowane po 27200kg według kierowców , prawdopodobnie w piątek następne 2 , cena na szczęście się nie zmieniła więc wypada się tylko cieszyć 😁 patrząc na obecną sytuację .

IMG_20221205_185450.jpg

Lux , teraz czekać na wypłatę bez stresów😜

To ile na rękę po odjęciu transportu?

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

Ty to jesteś normalnie debeściak,sprzedajesz drożej pszenżyto od pszenicy 

Dzięki , dzięki ale jak wiesz nie zawsze jest tak fajnie , to taki dosłownie złoty strzał rakiety i szybka decyzja , na ropie straciłem tu wielokrotnie więcej może zyskam , ale co z resztą ja się pytam będzie w maju po 150 czy nie ?

17 minut temu, Agrest napisał:

Lux , teraz czekać na wypłatę bez stresów😜

To ile na rękę po odjęciu transportu?

stres co do wypłaty to jest zawsze , a co do transportu to brałem cię za bardziej konkretnego , wiadomo transport ich cena z vatem .

Opublikowano

jak dostanę fakturę do ręki to  mogę ci dokładnie powiedzieć , na razie sam trzęsę portkami czy mnie nie przerobią , aczkolwiek ciekawostka dzisiaj wpłynęła zaliczka 50 tys na konto tak szybko to nigdy nie było , ciekawe dlaczego ?

a dla tych co uważają że wszyscy kierowcy to oszuści informacja ... MACIE RACJĘ miało być nasypane pszenżyta po 27200kg  a było po 27320 i 27440kg

Skurczybyki nie mogli się powstrzymać i chociaż w drugą stronę ale oszukali !

Opublikowano

No ale czy masz podstawy żeby się cieszyć? Nie ważąc auta możesz i 5t stracić.

Mogę Ci pokazać wagę auta z pszenżytem. Tylko ktoś zaraz skopiuje i do itd prześle. Ładowane żeby waga ściągnęła,  bo jeszcze trochę by weszło.

Była taka firma WS....

Dawała 89% na wadze i dobrą cenę. Ale 20% już rolnik nie widział...

Kontrola podstawą zaufania.

Opublikowano
Agrest napisał:

Mogę Ci pokazać wagę auta z pszenżytem. Tylko ktoś zaraz skopiuje i do itd prześle. Ładowane żeby waga ściągnęła,  bo jeszcze trochę by weszło.

Była taka firma WS....

Zgadzam się w 100% Osobiście waże na pusto i po załadunku,wjazd na wagę kosztuje mnie 30zł za każdym razem więc w zaokragleniu 50kg zboża.Nawet jak bym miał do wagi 20km i by kosztował wjazd 100zł tak bym ważył za każdym razem jak sprzedaje.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Uszek1988 napisał:

Zgadzam się w 100% Osobiście waże na pusto i po załadunku,wjazd na wagę kosztuje mnie 30zł za każdym razem więc w zaokragleniu 50kg zboża.Nawet jak bym miał do wagi 20km i by kosztował wjazd 100zł tak bym ważył za każdym razem jak sprzedaje.

Ta a tym bardziej jak kupuję się drogi RSM ,bo kroją.

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał:

Była taka firma WS....

ale trzeba powiedzieć że kierowcy żeby nie przeładować to cyrki  wyprawiają , gaz do przodu  , hamowanie z piskiem , żeby się towar ułożył , widać że boją się przeładować i spotkania z ITD , nie to co 30 lat temu rekordzista wziął 38 ton. 

Opublikowano
Strongman napisał:

3 godziny temu, Uszek1988 napisał:

Ta a tym bardziej jak kupuję się drogi RSM ,bo kroją.

no Akurat o rsm się nie boję

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, k16mk napisał:

ale trzeba powiedzieć że kierowcy żeby nie przeładować to cyrki  wyprawiają , gaz do przodu  , hamowanie z piskiem , żeby się towar ułożył , widać że boją się przeładować i spotkania z ITD , nie to co 30 lat temu rekordzista wziął 38 ton. 

No tutaj to już całkiem Cię kolego poniosło, 30 lat temu załadował 38 ton? Ciekawe na co? Akurat tak się składa że jestem kierowcą, teraz jeżdżę chłodnia, czasami zdąży się plandeką, ale przez 5 lat jeździłem gondolą i nikt nie wciśnie mi takiej bajki. Po pierwsze 30 lat temu nie było sprzętu na który można było załadować 38 ton, a po drugie trzeba było by mieć coś z głową nie halo bo skończyło by się to złamanym siłownikiem albo złamaną gondolą. A w przypadku kontroli to tak jak już wyżej @Strongman napisał, za przeładowane auto odpowiada kierowca jak i firma lub człowiek który je załadował w tym wypadku rolnik

Edytowane przez Tomek0406
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Tomek0406 napisał:

No tutaj to już całkiem Cię kolego poniosło, 30 lat temu załadował 38 ton? Ciekawe na co? Akurat tak się składa że jestem kierowcą, teraz jeżdżę chłodnia, czasami zdąży się plandeką, ale przez 5 lat jeździłem gondolą i nikt nie wciśnie mi takiej bajki. Po pierwsze 30 lat temu nie było sprzętu na który można było załadować 38 ton, a po drugie trzeba było by mieć coś z głową nie halo bo skończyło by się to złamanym siłownikiem albo złamaną gondolą. A w przypadku kontroli to tak jak już wyżej @Strongman napisał, za przeładowane auto odpowiada kierowca jak i firma lub człowiek który je załadował w tym wypadku rolnik

Sorry kolego ale chyba coś za ostrożnie jeździłeś tą patelnią , na szybkiego przykład od wujka gogle masa całkowita 53,5 ton minus masa auta 12ton niech będzie 13 ton daje nam 41,5  do 40,5 tony Pszenicy ! można załadować można , a ilu się udało przejechać !

Zrzut ekranu (7).png

Zrzut ekranu (8).png

Edytowane przez k16mk
Opublikowano
13 godzin temu, k16mk napisał:

Sorry kolego ale chyba coś za ostrożnie jeździłeś tą patelnią , na szybkiego przykład od wujka gogle masa całkowita 53,5 ton minus masa auta 12ton niech będzie 13 ton daje nam 41,5  do 40,5 tony Pszenicy ! można załadować można , a ilu się udało przejechać !

Zrzut ekranu (7).png

Zrzut ekranu (8).png

Jeździłeś kiedyś ciężarówką? Kretynów w żadnej branży nie brakuje, jadąc tak przeładowanym autem nie masz nad nim za dużej kontroli, bo jest po prostu do tego nie przystosowane, słyszałeś kiedyś o czymś takim jak droga hamowania? Albo jak opona wystrzeli się wyłożysz i nie daj Boże kogoś zabijesz to co wtedy? Pójdziesz siedzieć i myślisz że ktoś ci wtedy pomoże? Wszyscy się na ciebie wypną bo głupi byłeś, dlatego właśnie jeździłem i dalej jeżdżę ostrożnie. A debili drogowych ładujących po 40 ton lub jeżdżących na magnesach ani trochę mi nie szkoda wręcz przeciwnie powinni ich karać bez żadnych skrupułów 

• Like 2