Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pszenżyto Tadeus pojawił się 3 liść a miejscami widać i 4 , myślę piątek sobota zależy od pogody zacząć opryski bo miotły i innego ziela pełno wyskoczyło , a wy już po opryskach czy też czekacie ?

IMG_20220925_151356.jpg

IMG_20220925_151338.jpg

Opublikowano
6 minut temu, k16mk napisał:

a wy już po opryskach 

Sledzisz chyba z grubsza temat, widzisz że większość jeszcze nie siała nawet, a zadajesz takie pytania. 

Nie wiem czy zniosę kolejny sezon tej propagandy sukcesu w tym temacie..

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

U mnie rotondo szpilkuje. Jak się uda to w tym tygodniu oprysk. Tylko pewnie się nie uda bo jakieś opady i po nich wiatr. 

Opublikowano
15 minut temu, k16mk napisał:

Pszenżyto Tadeus pojawił się 3 liść a miejscami widać i 4 , myślę piątek sobota zależy od pogody zacząć opryski bo miotły i innego ziela pełno wyskoczyło , a wy już po opryskach czy też czekacie ?

IMG_20220925_151356.jpg

IMG_20220925_151338.jpg

czym chcesz  pryskać? 

Kiedy Ty to siałeś ? 

Opublikowano
19 minut temu, daron64 napisał:

Sledzisz chyba z grubsza temat, widzisz że większość jeszcze nie siała nawet, a zadajesz takie pytania. 

Nie wiem czy zniosę kolejny sezon tej propagandy sukcesu w tym temacie..

myślę że prawdziwi rolnicy to już posiali , a ty nie siej i nie pryskaj tylko później nie becz że d*pa boli od siedzenia w kolejce po zasiłek !

23 minuty temu, MichalP napisał:

czym chcesz  pryskać? 

Kiedy Ty to siałeś ? 

siewy zacząłem jak co roku kiedy każe Najświętsza Panienka 8 września , będę pryskał Snajperem. 

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, k16mk napisał:

myślę że prawdziwi rolnicy to już posiali , a ty nie siej i nie pryskaj tylko później nie becz że d*pa boli od siedzenia w kolejce po zasiłek !

Czyli twoim zdaniem, jak ktoś do teraz nie posial, to nie jest prawdziwym rolnikiem?  Miałem cię za takiego typowego, co to mu się najlepiej rodzi, najtaniej kupuje, najdrożej sprzedaje - a ty zwykły buc jesteś 

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, daron64 napisał:

Czyli twoim zdaniem, jak ktoś do teraz nie posial, to nie jest prawdziwym rolnikiem?  Miałem cię za takiego typowego, co to mu się najlepiej rodzi, najtaniej kupuje, najdrożej sprzedaje - a ty zwykły buc jesteś 

tak myślę że prawdziwi rolnicy ci co się ziemią przejmują to posiali był czas i były warunki nawet chłopaki co siedzą na budowie czy na TIRach po 2 tygodnie pozasiewali ! , zostały przypadki losowe , po drugie do tego jest to forum żeby się wymieniać informacjami między innymi , co, kiedy, za ile, i Ja się tym dziele a ty co doradziłeś innym chytrusku ?!!!  

• Haha 2
Opublikowano

20 minut temu, k16mk napisał:

tak myślę że prawdziwi rolnicy ci co się ziemią przejmują to posiali był czas i były warunki nawet chłopaki co siedzą na budowie czy na TIRach po 2 tygodnie pozasiewali ! , zostały przypadki losowe , po drugie do tego jest to forum żeby się wymieniać informacjami między innymi , co, kiedy, za ile, i Ja się tym dziele a ty co doradziłeś innym chytrusku ?!!!  

ja jutro będę dopiero gnojowicę pod pszenżyto woził bo po kukurydzy sieję więc spokojnie  a czas jeszcze jest 

Opublikowano

To forum jest lepsze od kabaretu 🤣

Dzisiaj dowiedziałem się że nie jestem "prawdziwym " rolnikiem, bo jeszcze nie posiałem pszenżyta, które de facto planuję posiać 10 października 🙄

• Like 3
Opublikowano
21 godzin temu, artgon napisał:

A ja mam takie pytanie. Czy ktos zostawił samosiewy pszenzyta na nastepny rok do plonowania głównego? 

tez mam ładne 😁 i tez sie zastanawiam tylko u mnie idzie działka pod owies to moge zlikwidować i w marcu tylko gorzej z opryskiem od chwastów bo jest sporo ziela w fazie kwitnienia .

Opublikowano
9 godzin temu, k16mk napisał:

Chłopcze nie masz pojęcia co piszesz. Jarasz się jak gimbus na cycki. Wiosna było podobnie bo pierwszy bo to bo tamto.... napiszę ci tylko że jak ty nie myślałeś o siewie to u mnie już było jare posiane. 

Co do siewu jesiennego. Pochwal się średnią plony za ubiegły rok bo wg mnie PRAWDZIWI ROLNICY zaczynają się od średniego plonu plus 8t/ha😂😂😂😂

Zresztą co z tego twojego siewu jak i tak plony bez ważenia oddasz 🤣🤣🤣🤣

• Like 3
  • Thanks 2