Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

coś przesadzacie że  nikt nie kupuje , dziś rano zgłosiłem chęć sprzedaży przenżyta jarego to na 14 godzinę już chcieli dawać auto , a to mi nie pasowało , ledwo uprosiłem na jutro na 7 rano i tylko się pytają ile jszcze samochodów będzie , rwią zboże jak głupie tylko już niema czym handlować u mnie prawie wszystko już sprzedane !!!!

• Haha 1
Opublikowano

Ta nie rwie , tylko gadają wręcz krzyczą że następny samochód to i na jutro może być , a jeszcze najpierw muszę do siewu trochę towaru naszykować , musi być dzień pogody bo robota na dworzu przy silosie i dopiero mogę reszte na czysto sprzedać !!!!

Ps. samochód dziś na 6,30 był pod bramą choć wyrazinie mówiłem że czynne od 7.00 😉😉😉 ale wsumie dobrze bo zaraz  po załadunku straszna śnieżyca  pszyszła 😃😁

jare.jpg

Opublikowano
30 minut temu, k16mk napisał:

Ta nie rwie , tylko gadają wręcz krzyczą że następny samochód to i na jutro może być , a jeszcze najpierw muszę do siewu trochę towaru naszykować , musi być dzień pogody bo robota na dworzu przy silosie i dopiero mogę reszte na czysto sprzedać !!!!

Ps. samochód dziś na 6,30 był pod bramą choć wyrazinie mówiłem że czynne od 7.00 😉😉😉 ale wsumie dobrze bo zaraz  po załadunku straszna śnieżyca  pszyszła 😃😁

jare.jpg

Nie ważysz samochodu?

Opublikowano
7 minut temu, Tomek90 napisał:

Jak to nie ważony?? 😅

Kolega z tych ufających wadze na rozładunku kilkaset km dalej.

Dlatego jest tak doceniany i towar schodzi🤣

Opublikowano

Kupujący lubią to👍

🤭🤭🤭🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
8 minut temu, k16mk napisał:

i tak liczy się waga na rozładunku , nic nie zrobisz jak w domu ci pokaże 200kg więcej , powiedzą że wyschła drogą.

A to po drodze nie "usypie się"? Jedziesz z nim, czy kierowca znajomy?

Opublikowano
k16mk napisał:

i tak liczy się waga na rozładunku , nic nie zrobisz jak w domu ci pokaże 200kg więcej , powiedzą że wyschła drogą.

To zależy bo jak jest wydruk to nic nie przekombinują, bo od razu sa wyjaśnienia, odkąd waga z wydrukiem jest to 20kg max różnicy nawet zdaża się u nie których że o 80kg dodadzą na wadze i dzwonią żeby poprawić wagę 😂

Opublikowano

ogólnie to kierowcy strasznie teraz boją się przeładowania i wolą nawet niedosypać , mój właśnie przysłał mi sms z rozładunku było 25580 kg celowaliśmy żeby nie przekroczyć 26 ton ciężki zestaw miał i jak myślicie odsypał, miał kiedy i gdzie rozładunek w porcie?.

Opublikowano

Lepiej nie. Bo zobaczą wagę, dojdą firmę i życzliwy kłopotu zrobi😉

Opublikowano (edytowane)

A to nie muszą wymyślać, już teraz jest, za brak przeglądu coś około 1000 PLN i dotyczy wszystkich pojazdów

O jednak do 1500

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
23 minuty temu, mf362 napisał:

Niech jeszcze wymyśla mandaty na traktory po nowym taryfikatorze , brak przeglądow i itp to będzie masakra .

Szukają darmowych pieniądzy

za przeładowanie kary powinni podwoić .

Opublikowano
k16mk napisał:

ogólnie to kierowcy strasznie teraz boją się przeładowania i wolą nawet niedosypać , mój właśnie przysłał mi sms z rozładunku było 25580 kg celowaliśmy żeby nie przekroczyć 26 ton ciężki zestaw miał i jak myślicie odsypał, miał kiedy i gdzie rozładunek w porcie?.

ja kiedyś miałem takie sytuacje że 500kg rzepaku na samochodzie ginęło i tylko u kierowców z okolic skupów

Opublikowano (edytowane)

41 minut temu, jarecki napisał:

za przeładowanie kary powinni podwoić .

Jakie masz przyczepy, jaką dmc i ile na nich wozisz?

Masz auto przystosowane do wożenia oprysków, oprysk lejesz na polu uprzednio wioząc go w przystosowanym pojemniku, itd..

Przykłady i pytania można by mnożyć.

Marzy ci się totalna kontrola, inwigilacja, zakazy nakazy, stanie i sikanie na komendę???

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, ZELKOW napisał:

ja kiedyś miałem takie sytuacje że 500kg rzepaku na samochodzie ginęło i tylko u kierowców z okolic skupów

Słyszałem o ciekawej akcji ale to nie do pisania na forum, chłopaki w bigbagu rzepak na skup wozili, niby resztki od czyszczenia 🤣

Edytowane przez szymon09875