Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Piotrek1975 napisał:

Dobry masz kawałek. Ja w tym roku mam ozime na gorszych stanowiskach.

Pszenica w ubiegłym roku zawiodła. Miałem siać jare ze względu na zachwaszczenie, ale w końcu 5 października wsiałem pszenżyto. 

Niestety 2,3ha zasiane w bardzo mokrą ziemię i potem opady. Ziarno zgniło i plony będą bardzo marne, brak obsady, a to co zostało strasznie się męczy.

Opublikowano
2 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Agrest jaką porą roku kupujesz rsm

Wiosną przed sezonem. 

Ale można by pomyśleć o całym aucie.

Opublikowano (edytowane)

@Agrest naprawdę piękne zboża masz👍 ,pieronie Ty 😜 , jesteś numer jeden i mój idol w uprawie  

U mnie zawsze coś , jak robić zabiegi  bo pogoda , to znów coś ważniejsze , bo zwierzęta albo UJ wie co jeszcze 🤦‍♂️ 

Jak tak patrzę po AF i okolicy u większych farmerów to Rsm lepsze daje efekty niż saletra czy saletrzak 👍

Też bym może spróbował ale nie mam zbiornika 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Probus po t1 i drugiej regulacji

20210429_075347_resized.jpg

Ooo, ale oko cieszy! Gratuluję, żeby jeszcze tak sypało, jak wygląda! Takiej gęstoty to u mnie nie ma, ale wróciło do żywych po huzarze, chwasty leżą, kolorku nabrało, pnie się w górę, tylko te przymrozki ostatnie sprawiły, że pojawiły się fioletowe liście, ale jeszcze ze 2 dni ciepła i powinno być dobrze. T1 nie robiłem jeszcze, miałem w sobotę, ale niestety noc zimna ma być, pewnie w czwartek następny polecę, późno, ale jeśli prognozy się sprawdzą, to już przynajmniej będę miał pewność, że wszystko zadziała jak należy.

• Thanks 1
Opublikowano

T1 zrobione, skrócone, to już Ci niewiele szans Ci do tego zostało 😉 Powinno być dobrze, chociaż Ciebie rozumiem, po przygodzie z opryskiem od chwastów. Strachu się trochę najadłem. W Niedzielę duże opady mi pokazuje, nie powinno w tym roku zabraknąć wody, ale kto wie. Jednak jak będzie woda, to i plon będzie :) A tak z ciekawości, jak u Ciebie Probus w tym gąszczu radzi z chorobami grzybowymi? U mnie w tym roku, póki co naprawdę mała presja jest, chyba, że źle patrzę.

• Like 1
Opublikowano

Tu z pierwszą regulacją poszło 0,1l cindo plus bo mączniaka zauważyłem. Ogólnie w miarę czysto

Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał:

W zeszyt wpisać nie możesz. Takie prawo, które uczy kombinatorstwa.

Wpisz taki środek który ma rejestrację.

A na co komu taki zeszyt? Ja nie posiadam nic takiego i też jest dobrze 

Opublikowano

Byłem trochę kamieni pozbierać - zbierane w tamtym roku, a miejscami jakby sąsiad przyszedł i mi w nocy rozsypał po polu znowu - ale miejscami, gdzie więcej kamieni, to się sporo tratuje. Chyba tylko przelece szybko i największe wybieram. Tak czy siak gringo wygląda nadal podłe. Niby widać, że coś tam ruszylo i już się będzie z ziemi podnosić, ale oka nie cieszy. 

Opublikowano
8 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

🤔skraca, pogrubia, rozbudowywuje korzenie. wyjaśnij na czym polega etefon ???

Kiedyś stosowałem , korzeni nie skraca , on działa bardziej na zasadzie postarzania rośliny i hamuje jej wzrost na kilka dni , i usztywnia

8 godzin temu, Agrest napisał:

W porzeczkach i wiśniach stosuję.

Kuźwa żremy tej chemii w tych wszystkich owockach ☺️

Ale nie zrozum mnie źle , nie tylko w Twoich 👍

Opublikowano

Akurat etefon rozkłada się do etylenu, naturalnego związku powstającego w procesie dojrzewania.

Nakryj pojemnikiem zielonego banana i kilka mocno dojrzałych jabłek a zobaczysz jak szybko dojrzeje.

Opublikowano

@Agrest no możliwe , ale nie chodziło mi tylko o etefon , a bardziej tak ogólnie. 😉, Truskawki już kiedyś pisałem jakie kupiłem , od tamtej pory mam jeden ar swoich