Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
48 minut temu, Piotrek1975 napisał:

dzięki, to mnie wyrwie ciut z kieszeni. Nigdy swojego ziarna nie zaprawiałem ale od teraz zmiana.

Dlaczego?🤔

(Nie pytam złośliwie bo ja też nie zaprawiam ale zawsze się zastanawiam)

Opublikowano

Yyy to w końcu zaprawiać czy oszczędzać. Bo jakoś mi jedno z drugim nie pasuje 🤔

27 minut temu, Bartek933 napisał:

Warto zaprawiać, na tym można tylko zaoszczędzić

Opublikowano
sumek666 napisał:

48 minut temu, Piotrek1975 napisał:

dzięki, to mnie wyrwie ciut z kieszeni. Nigdy swojego ziarna nie zaprawiałem ale od teraz zmiana.

Dlaczego?🤔

(Nie pytam złośliwie bo ja też nie zaprawiam ale zawsze się zastanawiam)

No bo kilka ha trzeba posiać i dla tego😎

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Bartek933 napisał:

Dzięki zaprawie oszczędzasz, lepiej zapobiegać niż leczyć. Teraz rozumiesz?

No ok😊

Opublikowano
Bartek933 napisał:

8 minut temu, Ursus932 napisał:

To jaki czynniki przemawiają za tą mieszanką? Jeśli nie znasz plonu

Nie chcę mówić na oko, w porównaniu do sekret,meloman, trapero ta mieszanka sypała najlepiej

to mi możesz napisać na priv ja ci żadnych wyrzutów nie będę robil u mnie rotondo na 6 kl po lubinie oddalo 3 pełne zbiorniki gdzie w tamtym roku w zbiornik weszlo 1600 kg pszenicy wiec 4 t powinno być na redzinie ponad 7 t

Opublikowano
37 minut temu, Piotrek1975 napisał:

No bo kilka ha trzeba posiać i dla tego😎

Jak szukasz oszczędności to może posiej co drugą rajkę. Żonie powiesz że ktoś Ci psikusa zrobił, a ziarno gołębiarzom opylisz😁

Opublikowano
3 godziny temu, Bartek933 napisał:

Rotondo i maestozo

50/50 masz tą mieszanke?

Opublikowano

Tylko czy maestozo nie jest wycofane już bo patrzyłem na stronie danko i w spisie go brak. Ale samo rotondo może spróbuje

Bo coś by dobrać do melomana na ten sezon

Opublikowano
56 minut temu, robi57362 napisał:

to mi możesz napisać na priv ja ci żadnych wyrzutów nie będę robil u mnie rotondo na 6 kl po lubinie oddalo 3 pełne zbiorniki gdzie w tamtym roku w zbiornik weszlo 1600 kg pszenicy wiec 4 t powinno być na redzinie ponad 7 t

To na 6 klasie tyle można zebrać ziarna jakie były opady .

Opublikowano

No może jest trzeba by do jakiej firmy nasiennej zadzwonić

1 minutę temu, Bartek933 napisał:

Ale opis odmiany jest

. A samo rotondo siałeś może ??

Opublikowano

Tak właśnie A tu kolega wyżej że na 6 dało 4 tony 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

Szczerze u mnie Rotondo w tym sezonie najgorzej wyglądało. Najbardziej piętrowe poredukowane i rzadkie co za tym idzie. Jedna działka z Palermo i jakoś nie powaliło..

Opublikowano

To chyba jednak zostanę przy pierwszym wyborze czyli gringo

Opublikowano

Też tak myślę

A liczenie na zbiornik jak ktoś wcześniej pisał to porażka na wstępie , ja też w sobote kosząc tego melomana jeszcze na polu myślę ponad 2,5 zbiornika z hektara wychodzi to jakieś 4 tony będzie A tu po wadze i przeliczeniu w domu wychodzi k**wa tylko 3,2 😏

Opublikowano
45 minut temu, Ursus932 napisał:

Też tak myślę

A liczenie na zbiornik jak ktoś wcześniej pisał to porażka na wstępie , ja też w sobote kosząc tego melomana jeszcze na polu myślę ponad 2,5 zbiornika z hektara wychodzi to jakieś 4 tony będzie A tu po wadze i przeliczeniu w domu wychodzi k**wa tylko 3,2 😏

Co Ty gadasz, Słomek po zbiornikach wie że rzepak sypie 4,5t, a Ty coś piszesz o jakimś ważeniu 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Rotondo plon fajny ale... moment i porasta

Maesteozo w moich warunkach nie sprawdziło się wcale