Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Truskawki i u nas wtedy sporo wypadło. 

Wtedy to praktycznie wszystko wyleciało co świeżo sadzone na jesieni było, co 10-20 sadzonka może z wiosny dawała jakiekolwiek objawy że przeżyła. Ale wtedy to mrozy pamiętam potężne były, a pola bez śniegu. Ale to było około 15-20 lat temu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 godzin temu, k16mk napisał(a):

zdjęcie zrobione o godzinie 7rano a błyski to pewnie z flesza 😜

We łbie masz rozbłyski 

Jeszcze próbujesz się wyłgać, że to nie twoja ręka ⬇️

Screenshot_20260203-185206.png

Opublikowano (edytowane)

Co do temperatury to wam powiem że te termometry teraz to każdy inaczej pokazuje może być nawet 5 stopni różnicy albo i więcej, Co to jakiś homologacje każdy ma

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Co do temperatury to wam powiem że te termometry teraz to każdy inaczej pokazuje 

Czujnik od kotłowni, termometr przy oknie w domu, termometr przy garażu i stacja pogodowa, wszystkie się mieszczą w tolerancji 1 stopnia, najbardziej przekłamuje ten w kotłowni, ale może dlatego, że jest blisko gruntu.

Opublikowano (edytowane)

Wystarczy pójść gdzieś na rynek jak kiedyś byli czy do jakiego marketu leży 10 na raz i spojrzeć i każdy inaczej pokazuje może w dodatnich temperaturach różnica może być mała ale w ujemnych to już się robi duża różnica, też byli zamieszanie z tą rtęcią wiadomo co tam jest wlane i jak ten cały słupek obsadzony względem skali a w elektronicznych też był temat ostatnio że człowiek kupił zegar i czujnik do niego i też po 30 stopni w traktorze obniżało

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
27 minut temu, Strongman napisał(a):

Co do temperatury to wam powiem że te termometry teraz to każdy inaczej pokazuje może być nawet 5 stopni różnicy albo i więcej, Co to jakiś homologacje każdy ma

U mnie jest termometr kupiony jeszcze przez ojca jak szedł do wojska lata gdzieś 1980. Ten jest niezawodny...

Opublikowano
41 minut temu, pedro2 napisał(a):

We łbie masz rozbłyski  

ooo wygląda że jakiś przedstawiciel jeb.. skupiku się znalazł , co Zwieracze puszczają ,chłopy nie są głupie ,  tanio to już było teraz szykuj konkretną i uczciwą kasę za zboże !!!

i pomyliłeś zdjęcia to było z 7 rano.

20260203_070059.jpg

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
31 minut temu, Strongman napisał(a):

Wystarczy pójść gdzieś na rynek jak kiedyś byli czy do jakiego marketu leży 10 na raz i spojrzeć i każdy inaczej pokazuje może w dodatnich temperaturach różnica może być mała ale w ujemnych to już się robi duża różnica, też byli zamieszanie z tą rtęcią wiadomo co tam jest wlane i jak ten cały słupek obsadzony względem skali a w elektronicznych też był temat ostatnio że człowiek kupił zegar i czujnik do niego i też po 30 stopni w traktorze obniżało

Może te niektóre pokazują temperaturę w Fahrenheitach? 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, k16mk napisał(a):

ooo wygląda że jakiś przedstawiciel jeb.. skupiku się znalazł , co Zwieracze puszczają ,chłopy nie są głupie ,  tanio to już było teraz szykuj konkretną i uczciwą kasę za zboże !!!

20260203_070059.jpg

To ile chcesz 😂 czy do lipca nie ma co wysyłać auta po twoje 5t 🤔😂 Poczekamy spokojnie i zobacz się co będzie. Z dużej chmury mały deszcz 

Edytowane przez PAN88
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, k16mk napisał(a):

Akurat tutaj nie masz racji ... Wrzuciłeś to zdjęcie o godzinie 20 pisząc że taka aktualnie temperatura ... Akurat zwróciłem na to uwagę i mnie to zdziwiło że u kogoś o godzinie 20 jest jeszcze dzień.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Ten rok już pokazał, popdzedni tak samo...mrozy susza rzepaki do kasacji, po czasie piszą  5t rzepaku zbierają na 5klasie 😄 mało tego wcześniej jak szkody szacowane przez ubezpieczycieli to straty po 20-30%🙆‍♂️

Dokładnie. 

Opublikowano
16 minut temu, k16mk napisał(a):

20260203_070059.jpg

• Haha 3
Opublikowano
32 minuty temu, Wełpa napisał(a):

U mnie jest termometr kupiony jeszcze przez ojca jak szedł do wojska lata gdzieś 1980. Ten jest niezawodny...

Być może bo kiedyś to była w nich rtęć ale że ta rtęć to niby nie ekologiczna trująca i chyba zastąpili ją czymś innym