Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Celownik07 napisał(a):

Siew 20wrzesnia, juz ladnie szpilki powychodzily, jechac cezaro czy jeszcze czekac z tydzien? 

Dopiero szpilki 🤔 u siebie siałem 19 września i już drugi liść już dawno powinno być opryskane expertem ale ciągłe przymrozki nie dają wjechać 🤷

20251001_083132.jpg

Opublikowano
59 minut temu, Roki212 napisał(a):

Dopiero szpilki 🤔 u siebie siałem 19 września i już drugi liść już dawno powinno być opryskane expertem ale ciągłe przymrozki nie dają wjechać 🤷

20251001_083132.jpg

Nie wiem czy to ma wplyw ale u mnie noc w noc przymrozki. Ostatnio -4 cala noc. Szpilka byla w niedziele ( wtedy bylem na polu) wiec na dzis moze juz poszlo w gore. Bede jutro to zerkne. 

Jak tak dalej bedzie szlo to ocieplenie klimatu to zimowe zasiewy bedziemy robic juz w sierpniu 

2 godziny temu, JarekBazydlo napisał(a):

Ja Cezaro jadę 0.5l i czyści ładnie. 

Tez tyle planuje ale na 1,1ha to bedzie

Opublikowano
2 godziny temu, Strongman napisał(a):

A co to taka petarda te heroico.

Odpowiem Ci ok 25 lipca🙂

Kupiłem rok po centrali od gospodarza to nasiona naprawdę ładne,grube i ciężkie.

Opublikowano
Godzinę temu, JarekBazydlo napisał(a):

To pasowało by dać 0.6l 

A mozna to kupic w 100ml? Drugiego 0,5l nie bede kupowal specjalnie. Najwyzej poprawie na wiosne czyms. 

56 minut temu, Andpol napisał(a):

Cezaro można zastosować przed wschodami czy czekać na 1 liść tak jak w etykiecie?

Mi mowila jak kupowalem zeby czekac na 2-3 lisc to lepiej chwasty wezmie. I tak czekam bo juz dawno bym psiknal

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Pilnujcie pól u mnie dziś na świeżo posisnym ze 400 żurawi siedziało. U sąsiada jak siałem widziałem że ziarka były wybrane. Już widać i zboża zaczynają brać nie tylko kukurydzę 

Edytowane przez dantur96
Opublikowano
5 godzin temu, Celownik07 napisał(a):

A mozna to kupic w 100ml? Drugiego 0,5l nie bede kupowal specjalnie. Najwyzej poprawie na wiosne czyms. 

Już może z miesiąc temu pytałeś o Cezaro i kupiłeś za mało 😄, jak Ci wyjdzie miotła wiosną to będziesz musiał kupić na 2ha i dopiero wtedy tego nie przeżyjesz 😋

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Już może z miesiąc temu pytałeś o Cezaro i kupiłeś za mało

Bez przesady to wyjdzie tylko 6g mniej flufenacetu niż w 350g experta, więc z miotła nie powinno być problemu

Opublikowano
5 godzin temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Już może z miesiąc temu pytałeś o Cezaro i kupiłeś za mało 😄, jak Ci wyjdzie miotła wiosną to będziesz musiał kupić na 2ha i dopiero wtedy tego nie przeżyjesz 😋

Przynajmniej na drugi rok zapamięta 😉 

Moje siane tydzień temu już ma ładne kiełki pod wierzchem. 

Jutro końcówka i niech pada