Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 godziny temu, Roki212 napisał:

Jakby kogo interesowało odnośnie dopłat do zboża czyli pszenżyta i żyta to decyzja 14 września elektroniczna do pobrania po zalogowaniu na ARiMR PUE natomiast kasa dziś, wniosek złożony pierwszego dnia

Potwierdzam konkretna kasa za sprzedane  pszenżyto i kupione nawozy na koncie , BRAWO !!! 😁

Opublikowano
16 godzin temu, michal_19 napisał:

U mnie tributo od ławrenowicza MTZ 56,8g , niewydajny ten materiał siewny w tym roku.

Trzeba było @Rolnik1973 sprzedać, bo on płakał że mu jakieś dziadostwo do siewu sprzedali, bo MTZ było niskie, a jego wlasne było ładniejsze, grubsze ;)

Opublikowano
16 godzin temu, michal_19 napisał:

U mnie tributo od ławrenowicza MTZ 56,8g , niewydajny ten materiał siewny w tym roku.

To ile trzeba tego posiać w kg ?

Opublikowano

Masz MTZ, masz zk, wklepujesz w necie odmianę żeby wiedzieć jaka obsada być powinna i liczysz. Ewentualnie jak Ci się nie chce, to nie wyłączasz internetu, tylko w nowej zakładce wklepujesz "kalkulator wysiewu", wchodzisz w pierwszy link i wklepujesz tam powyższe dane i samo Ci wyliczy. Robisz sobie korektę na swoją ziemię i po sprawie.

Gołe place się zmniejszają, ale to taka lżejsza glina. Na najcięższej dalej łyso 😐 

IMG_20230927_125800879_HDR_copy_2040x1148.jpg

Opublikowano

Akurat na tej (słabszej) działce późny siew słabo wychodzi. W tamtym roku pszenżyto było zaraz obok, to tak to wyglądało - pierwsze 2 zdjęcia to takie lepsze miejsce z tej działki, a drugie 2 zdjęcia to lepsze miejsce z innej (najlepszej) działki - ta sama klasa ziemi, tylko, czy raczej aż - inne zasobności i inne pH (ponad 1 różnicy). Siew dzień po dniu, później agrotechnika taka sama. Zdjęcia koniec lutego i przełom lipca/sierpnia.

To tak jakby ktoś chciał porównać sobie czy warto dbać o ziemię i czy te całe pH i inne głupoty mają jakiś wpływ czy nie maja.

IMG_20230224_122513606_copy_2040x1148_copy_1530x861_1.jpg

IMG_20230804_193103705_copy_1632x918_copy_1224x688.jpg

IMG_20230224_135713036_HDR_copy_2040x1148_copy_1530x861.jpg

IMG_20230705_152041785_copy_1148x2040_copy_861x1530.jpg

Opublikowano

A zapytam w innej kwestii. 

Jak możesz dodać kilka zdjęć w jednej odpowiedzi?.

Moje ważą dużo i najczęściej tylko jedno mieści się w tych 10mb

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Ktoś tam posiał w środę tydzień temu i już wzeszło 

Ciepło, trochę deszczu ....

Bardzo szybko wzeszło w tym sezonie...

Opublikowano (edytowane)

Aha - siew byl też w połowie wrzesnia, nie opóźniony - ta uwaga o terminie była taka ogólna.

@Agrest

Ja z forum korzystam tylko na telefonie - na kompie mnie wk***ia, odzwyczaiłem się. Na telefonie mam zainstalowane photo resizer (ale programów jest multum) i wchodzę w galerie, wybieram zdjęcie i w opcjach mam zmniejsz zdjęcie i wtedy wybieram jak procentowo ma zmniejszyć i pokazuje od razu ile będzie ważyć. Najczęściej biorę 50% wtedy zdjęcie waży koło 0.5mega

A tak w ogóle do oglądających na kompie - zdjęcia które wrzucam są w miarę czytelne?

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

To wiem. Wtedy przechodzi na kb,ale może inny sposób?

Nie wiem czy podpowiem, ale z galerii łatwiej fotkę dodac niż bezpośrednio zdjęcie... chyba mało zrozumiale napisałem...

4 minuty temu, Strongman napisał:

No szybko bo przeważnie 10-14 dni.

Ciepło sprzyja. A jeszcze i trochę deszcz pomógł.

No tak u mnie. Wiadomo... nie wszędzie taka aura.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Aha - siew byl też w połowie wrzesnia, nie opóźniony - ta uwaga o terminie była taka ogólna.

No

@Agrest

Ja z forum korzystam tylko na telefonie - na kompie mnie wk***ia, odzwyczaiłem się. Na telefonie mam zainstalowane photo resizer i wchodzę w galerie, wybieram zdjęcie i w opcjach mam zmniejsz zdjęcie i wtedy wybieram jak procentowo ma zmniejszyć i pokazuje od razu ile będzie ważyć. Najczęściej biorę 50%< wtedy zdjęcie waży koło 0.5mega

A tak w ogóle do oglądających na kompie - zdjęcia które wrzucam są w miarę czytelne?

Też 99,9% na telefonie. Zdjęcia bdb jakości dajesz.

Musiałbym spróbować ale atechniczny jestem😜

5 minut temu, lobudek napisał:

Zewnętrzny serwer np. Elektroda

To za trudne. 😜

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nie wiem czy podpowiem, ale z galerii łatwiej fotkę dodac niż bezpośrednio zdjęcie... chyba mało zrozumiale napisałem...

Ciepło sprzyja. A jeszcze i trochę deszcz pomógł.

No tak u mnie. Wiadomo... nie wszędzie taka aura.

Do galerii dawno nic nie wrzucałem. Ciągle zbieram się na wyprowadzkę🤭

1 minutę temu, robi57362 napisał:

na tel wystarczy zrobić screna o zdjecie wazy 1/4 oryginalu upierdliwe ale da się

Ale screen traci jakość.

No nic. Jak wytrwam a limit znowu wyczerpię to się poprosi Jacka o czyszczenie

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Do galerii dawno nic nie wrzucałem. Ciągle zbieram się na wyprowadzkę🤭

Do galerii w sensie na telefon... później dodać... nie bezpośrednio fotka... 

No nie potrafię wytłumaczyć...

12 minut temu, Strongman napisał:

No szybko bo przeważnie 10-14 dni.

Aż sprawdziłem... mniejsza jak...

6 dni i widać jak wzeszło pszenżyto.. sam w szoku jestem że tak szybko.