Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Pójdzie się jebać zabieg przy takich temperaturach. Najważniejsza jest pierwsza doba po oprysku a dla Twoich substancji minimum 12°C

temperatury.png

I weź tu człowieku i opryskaj od grzyba, jak u mnie w tym roku nie było jeszcze tygodnia żeby temperatura utrzymała się powyżej 10, parę dni ciepła i yeb okolice zera i tak przez cały kwiecień

Opublikowano

Niestety, ale są takie pogody że lepiej zabieg robić na rosnącą temperaturę czyli np ok 4 rano.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Wspomniane wcześniej pszenżyto kolegi po zabiegu axialem 21 kwietnia 

IMG20230503160334.jpg

Przemek, moje podobne a pszenica na jedynym chyba  jeszcze gorsza , i nie było żadnej chemii 🤷

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Niestety, ale są takie pogody że lepiej zabieg robić na rosnącą temperaturę czyli np ok 4 rano.

A kiedy spać 🤔

Opublikowano

To co, nawet na herbicydem nie jechałeś? U mnie w okolicy wyglądają tak na podmokłych działkach, gdzie dwa lata temu mieli najładniejsze zboża.

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przemek, moje podobne a pszenica na jedynym chyba  jeszcze gorsza , i nie było żadnej chemii 🤷

Opublikowano

Napisałem 4 rano bo byłem przekonany że w rzepaku piszę.

W pszenżycie można i po 9tej.

Kiedy spać?

Pytaj tych co mają sady jabłoniowe.

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Wg mnie zimnych ogrodników już nie będzie 

To mówisz, że grykę można siać? 

Jak coś będzie na kogo przypisać  niepowodzenie

Opublikowano
Przed chwilą, jacor73 napisał:

To co, nawet na herbicydem nie jechałeś? U mnie w okolicy wyglądają tak na podmokłych działkach, gdzie dwa lata temu mieli najładniejsze zboża.

Jacku herbicyd był jesienią , i u mnie na najlepszych działkach najgorszy syf zboże w tym roku, nic nie rośnie i żółte jak po randapie 😐 a azotu dostało dwie porządne dawki

Opublikowano

Niestety ten rok paskudny zimno i mokro w niektórych miejscach i dlatego jest co jest. 

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jacku herbicyd był jesienią , i u mnie na najlepszych działkach najgorszy syf zboże w tym roku, nic nie rośnie i żółte jak po randapie 😐 a azotu dostało dwie porządne dawki

Opublikowano
17 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A kiedy spać 🤔

Czasem tak trzeba 

15 minut temu, jacor73 napisał:

To mówisz, że grykę można siać? 

Jak coś będzie na kogo przypisać  niepowodzenie

Grykę po niedzieli bym siał 

• Thanks 1
Opublikowano

zimno. ja opryskałem axialem 18 kwietnia i nic się z pszenzytem nie dzieje ale ziele też nie bardzo pada coś tam kręci ale średnio. t1 duet + siarczan robiłem w poniedziałek w nocy z niedzieli podobno miało być -2 ale czy było to nie wiem teraz noce też zimne po 1-2 stopnie

Opublikowano
4 godziny temu, Tomek0406 napisał:

@damianos95 pryskaj, nie marnuj czasu na zbędne spekulację. Ja w podobnej fazie pryskalem axialem pak i nic się nie dzieje.Co do tej septoriozy to odczekaj 2 dni po axialu i leć bo zaraz nie będzie co pryskać 

No chyba tak zrobię dziś podobno ostatni przymrozek później tylko lepiej więc prysne zamówię na grzyba i będę robił zabieg kolejny a mogę dorzucić jakiś siarczan mocznik do tej grzybowki ? I jakie dawki 

Opublikowano
48 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To grzybówki nie robiłeś?