Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, KlimekPL napisał:

To i tak cena lepsza niż rok temu gdzie bywało po 500 a nawet 480

Saletra była 100 zł jest 140 zł , mocznik 136 zł jest 190 zł , polidap 170 zł był a jest 260 zł plus drogie paliwo to ta podwyżka 20 % na zbożu wychodzi jeszcze mniej zarobku jak w tamtym roku .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Pszenica zazwyczaj jest w żniwa 100 zł na tonie droższa od jęczmienia i pszenżyta to jak pszenżyto 700 zł to pszenica 800 zł bo później to i tak 950 zł -1000 zł będzie.

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

Odpust mam na Anny ,nie da rady 😊

Ja też 26 lipca odpust na Anny , w tamtym roku w przemienienie 6 sierpnia zaczynałem ale nie wolno wjeżdżać przed południem złapał kamienia i ruszył o 14 stej .Macie coś powyżej 700 zł za tonę prosto z pola ?

https://www.agrofoto.pl/agroskop/analizy-i-komentarze/znaczne-wzrosty-cen-zboz-na-swiatowych-rynkach,109249.html

Edytowane przez Mariusz2903
  • Haha 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pawel101210
      hej ...... na wiosne z wujkiem mamy plany zasiać PSZENŻYTO JARE .... będziemy siać około 0,5 ha .... jaką poradzicie odmiane zasiać ja bym radził MATEJKO .... ile trzeba siać Kg na ha ... a jaką zaprawke pod zboże i oprysk ...
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez hazel
      Witam szanownych forumowiczów  W tym roku postanowiłem obsiać 6 ha pszenżytem. Po siewie wykonałem oprysk preparatem Glean 75wg na chwasty dwuliscienne lecz gdy byłem dziś na polu obejrzec uprawe zauważyłem że jest też trochę chwastów i do was kieruje tutaj pytanie jakim srodkiem wykoncać poprawkę na wiosne i czy jest wg sens robienia poprawki a jak tak to jaki srodek byscie zastosowali 
  • Dodaj nową pozycję...
v