Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej dobre ceny macie na te Valtry G105-115 kilka postów wyżej, ja tylko zagadałem ile taka to powiedzieli że G105 amortyzacja ośi i kabiny TUZ przedni z obciążnikiem i ogólnie dobrze wyposażona ale napewno nie na full to tak wstępnie rzucili koło 300 tyś netto

Opublikowano

zauważyłem że w ciągnikach jak ze wszystkim jest ładny folder że niby promocja dobry wypas i cena a jak co do czego to jeszcze sporo rzeczy brakuje dzisiaj raczej potrzebnych i wychodzi minimum 10-15 % więcej. Ale dzisiaj to każdy produkt tak ma czy to ciągnik czy samochód aby przyciągnąć klienta na okładkę folderu... 

Opublikowano (edytowane)

Mf nowy 5s 105km. Dobre wyposażenie, tuz, bez osi, bez elektrozaworów. 540/440. 285netto 

W takim samym wyposażeniu valtra g wychodzi taniej przynajmniej u mnie

Edytowane przez fogbuse70
Opublikowano
37 minut temu, fogbuse70 napisał:

Mf nowy 5s 105km. Dobre wyposażenie, tuz, bez osi, bez elektrozaworów. 540/440. 285netto 

W takim samym wyposażeniu valtra g wychodzi taniej przynajmniej u mnie

Nie dobre tu jest wszystko. Co  z tego jak nowy S jak i tak to ciągnik 100KM. Dobrze wyposażony...jak za tą kasę i BEZ ośki to paranoja. Co obejmuje to wyposażenie? Za tą cenę to masz model niżej czyli "nowa" M bujana kabina turem Qkiem i tez takim rozmiarem opon też 100 KM .... BRUTTO w tej cenie nowej 5 S.

Opublikowano
9 godzin temu, Spontan88 napisał:

Nie dobre tu jest wszystko. Co  z tego jak nowy S jak i tak to ciągnik 100KM. Dobrze wyposażony...jak za tą kasę i BEZ ośki to paranoja. Co obejmuje to wyposażenie? Za tą cenę to masz model niżej czyli "nowa" M bujana kabina turem Qkiem i tez takim rozmiarem opon też 100 KM .... BRUTTO w tej cenie nowej 5 S.

Ja nie mówię, że cena dobra. Bo to porażka jest według mnie. Wrzucam zdjęcie specyfikacji. Ok 280netto. Może trochę mniej 

Screenshot_20210413-075822_Adobe Acrobat.jpg

Opublikowano

5s.105 z miękką osią ale bez amortyzacji kabiny 305 tys. g105 dobrze wyposażona, miękką oś, bujana kabina, przedni tuz 270 tys.

Opublikowano (edytowane)

Mf a valtra ponad 20tys różnicy na korzyść valtry przy tym samym wyposażeniu. Ciągniki takie same gabarytowo, mf może lżejszy. Silniki te same, skrzynie bardzo zbliżone

Edytowane przez fogbuse70
Opublikowano

A starej wersji multipad to było dodatkowe wyposażenie a nie wiem jak cenowo wychodzi ten lepszy podłokietnik w valtrze bo w active było to nie dostępne z tego co kojarzę.

Opublikowano

To ci drogo liczyli mi w zeszłym roku 3 tys dopłaty do multipada ale na placu zamiast mfa jest valtra. Skrzynia w valtrze to jest to samo co w MF i claas chyba że się różni jakimś programem czy cis to niech mnie ktoś poprawi.

Opublikowano

N 104 na razie to cóż powiedzieć jak ma ledwie 140h. Przesiadka z mtz 82 to jest przeskok o lata świetlne. mi się podoba i jako operator jestem zadowolony. Ale teraz przy tej seri G to nie wiem co by się wybrało bo N wygrała rozstawem o ogólnie gabarytem.

Opublikowano

miałem na testach g , ogólnie wszystko na plus przekładnia bardzo fajnie pracuje , widoczność bardzo dobra ,no i jest to całkiem zwrotny ciągnik jak na rozstaw osi 255cm , jedyny minus to trochę mułowate te silniki sisu no ale może to takie wrażenie tylko bo na co dzień pracuje 6 cyl 100km i jest zdecydowanie żwawsze