Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grzenio ma rację że 5445 byłby lepszy bo te 600 euro to nie dużo a mamy już silnik na common railu i power boost a 5435 jest na zwykłej pompie. My jak kupowaliśmy swojego 5435 też potaliśmy o wyższą serię ale jak mówił kolega Matuch nie ma jej w ofercie korbanków a szkoda sad.gif

Powstał pomyłek, różnica o której pisałem tyczyła się poprzedniej wersji (i maszyny które porównywałem, były na innych warunkach kupione).

Oczywiście kolega ma rację. W nowej serii 5400 różnica między 5435 a 5445 to około 4 tys € netto.

Wybaczcie wprowadzenie w błąd unsure.gif

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Rogeryk od jakiej ceny zaczynalibyśmy teraz negocjacje przy 309 i 310 w zł?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To bardzo wysoko zaczynamy.( za wysoko)

Opublikowano

kolego Sokół,

jeśli zdajesz sobie sprawę ile powinno kosztować, to masz pole do negocjacji.

W dzisiejszych czasach klient dostaje cenę i się zaczyna debata i bęczenie wink.gif

Jakby to wyglądało, gdybym w nogocjacjach o Fendta zaczął od jakiejś minimalnej ceny, z której nie mogę już zejść ani grosza? Klient byłby obrażony, że nie mógł nic stargować. Toteż nauczeni tym sprzedawcy zaczynają negocjacje od zawyżonej ceny. Cobyście mieli z czego zbijać smile.gif

Opublikowano

kurs sprzedaży, który jest ustalany ma podstawie kursu z dnia poprzedniego wolego obrotu walut. Z uwagi że duże przelewy z innych banków mogą iść nawet dwa dni, zakładamy konto w BZ WBK, wpłacamy kasę i robimy przelew, będzie zaksięgowany natychmiast ;) sprawdzone ;)

Opublikowano

Kurs jest przeliczany w dniu wystawienia faktury... także po części wybierasz sam sobie kurs a termin zapłaty sumy która już masz na fakturze ustalasz ze sprzedawca ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zastanawiam się czemu sprzedawcy maszyn stosują taktykę jak u dilerów aut Francuskich duża cena początkowa, a potem ogromny upust. Przecież rolnika nie interesuje ile wielce hojny sprzedawca da mu % upustu już po przekroczeniu progu. Czy nie można przyjąć taktyki handlowej, jak w salonie aut Japońskich? Cena bez możliwości upustu ale maksymalnie skrojona, ale za to ciągnik dobrze wyposażony, a cały profit rolnik ma np. z dodatkowy typu darmowy przegląd, ubezpieczenie, jakiejś dodatki montowane przez dilera na placu już po wyprodukowaniu ciagnika.

Opublikowano

Bobek-wolałbyś być dealerem aut francuskich czy japońskich ?Myślę że gdybyś był owym sprzedawcą (ciągników biggrin.gif ) to raczej preferowałbyś ten pierwszy system ...

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jeżeli już coś sprzedawać, to musi być to towar pewny. ;) Tym samym wolałbym sprzedawać dobrą markę w systemie salonu japońskiego, ze stałą marżą, ale za to dokładać wyposażenie spoza marki.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

"kolego Sokół,

jeśli zdajesz sobie sprawę ile powinno kosztować, to masz pole do negocjacji.

W dzisiejszych czasach klient dostaje cenę i się zaczyna debata i bęczenie Dołączona grafika

Jakby to wyglądało, gdybym w nogocjacjach o Fendta zaczął od jakiejś minimalnej ceny, z której nie mogę już zejść ani grosza? Klient byłby obrażony, że nie mógł nic stargować. Toteż nauczeni tym sprzedawcy zaczynają negocjacje od zawyżonej ceny. Cobyście mieli z czego zbijać Dołączona grafika"

- Zapewniam Cię że targowanie i żydowanie ( wg. Ciebie "negocjacje") nie należy do moich ulubionych zajęć. Sprowadzanie ludzi pracy do poziomu żebrającego rumuna pod kościołem zasługuje na potępienie tym bardziej że jak by nie patrzeć zapewniają wam pracę i godne życie.

"Jakby to wyglądało, gdybym w nogocjacjach o Fendta zaczął od jakiejś minimalnej ceny, z której nie mogę już zejść ani grosza"

- oznaczałoby to koniec systemu pasożytniczego.

Ze wszystkich odwiedzin przedstawicieli jedną zapamiętam do końca życia miałem taki wybuch śmiechu, że wywróciłem się z krzesłem ale koleś mógłby uczyć Jana Brzechwę bajki pisać. oczywiście przeprosiłem go ładnie na pożegnanie. Szkoły poetów k...a.

"Są ludzie, którzy jak Hiob siedzą na kupie gnoju. Różnica między nimi, a Hiobem polega na tym, że Hiob wiedział, że siedzi na gnoju oni zaś myslą, że siedzą na złotym tronie".

Opublikowano

Kolego sokol cena 44 tys Euro netto dotyczyła ciagnika 5455. Prześledź dobrze posty a znajdziesz wyżej pytanie kolegi przemka.... A kolega Matuch wyraźnie napisał 5435 z przednim TUZ -44 tys i przeszklonym dachem. ;)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

ok. przepraszam cena 44 jak najbardziej dotyczy 5455 a 37 5435 w wyposażeniu podst przyznaje się do pomyłki.