Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@fulton

MF 6712S w jakiej cenie ci zaproponował dealer i w jakim wyposażeniu?

@marian20

Szeroki podłokietnik jest dostępny w wersji Efficient. Ale dzojstik już nie, można go wziąć i w essentialu.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
Za 6712 wstępnie powiedzieli 280 netto on występuje tylko w wersji esential. Więc myślę czy nie zmienic wniosku i wziąść 10 km więcej i pójść w 6713 w efficent.
Opublikowano (edytowane)

Chyba sporo ponad 300 tys. będzie w efficent. Ja mam ofertę na taką średnią wersję MF 6713 S - z dyna 4 i pompą tłoczkową, amortyzowaną kabiną i osią, opony 480/65 r28, 600/65 r38, reszta standard, za 305 tys. zł netto. Chociaż... trzeba to sprawdzić, bo w pakietach może to jeszcze wyjść jeszcze nie tak tragicznie.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
Z ta 280 to powiedział mi wprost żeby sie bardzo nią nie sugerować wiec mysle ze jest do zejścia. Mi chodzi tez o to ze do 6713 mogę wziąć dyna 6 a chyba wolal bym to niz miękka oske.
Opublikowano
12 minut temu, Kos_pl napisał:

@fulton

MF 6712S w jakiej cenie ci zaproponował dealer i w jakim wyposażeniu?

@marian20

Szeroki podłokietnik jest dostępny w wersji Efficient. Ale dzojstik już nie, można go wziąć i w essentialu.

To prawda. Tylko że w Essentialu wszystko jest w podłokietniku. Tutaj za wszystko trzeba dopłacać. Dla porównania Case Luuxum to zbliżone wyposażenie ma w standardzie i sporo tańszy.  Tylko ten silnik 3,4 ...

Opublikowano
Luxum to zupełnie inny gabarty ciagnika. Z drugiej strony jesli ja miałem cene ba 6712s 280 bez oski a ty na 6713s z miękka osia 305 to i tak coś tu sie nie zgadz bo za sam model wyzej jest +15 tys i jeszcze za miękka oś +20 więc te nasze ceny sa do sporej negocjacji
Opublikowano (edytowane)

Mam taką nadzieję.

Spojrzałem jeszcze do broszury - w wersji efficient masz i Dynę 6 i amortyzowaną oś, i amortyzowaną kabinę, szeroki podłokietnik, hydrauliczną pompę tłoczkową. Kopnięcie cenowe po jego wybraniu na pewno będzie. Ale na pewno nie tak duże... jakby brać nawet część tych opcji oddzielnie (wszystkiego wziąć do efficienta nie można... z oczywistych powodów).

Miękka oś realnie wychodzi plus około 12 tys. zł netto a dopłata do wyższej wersji z 8 tys zł netto.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
Żeby sie tylko w tych 300 zmieścić. Czyli nie można wziąść dyna 6 bez miekkiej osi? na chwile obecna mam we wniosku valtre n114 za 280 wiec tylko do takiej kasy musial bym sie zmieścic
Opublikowano
7 minut temu, fulton napisał:

Luxum to zupełnie inny gabarty ciagnika. Z drugiej strony jesli ja miałem cene ba 6712s 280 bez oski a ty na 6713s z miękka osia 305 to i tak coś tu sie nie zgadz bo za sam model wyzej jest +15 tys i jeszcze za miękka oś +20 więc te nasze ceny sa do sporej negocjacji

Z tym gabarytem to nie ma tak wielkiej różnicy. Rozstaw osi 15 cm większy na długość to fakt . Waga zbliżona, Długość bardzo podobna . Wysokość tak samo.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, fulton napisał:

Żeby sie tylko w tych 300 zmieścić. Czyli nie można wziąść dyna 6 bez miekkiej osi? na chwile obecna mam we wniosku valtre n114 za 280 wiec tylko do takiej kasy musial bym sie zmieścic

Jak Valtrę N114 zacząłem sam konfigurować to cena wyszła mi o 12-13 tys zł większa niż wybór jej z bogatym pakietem wyposażenia - 29x tys. zł netto w mojej konfiguracji vs 280 tys. zł z niezłym pakietem wyposażenia z przednim tuzem, miękką osią i jeszcze tam innymi opcjami, o których już nie pamiętam. A po mojej konfiguracji i tak była to wersja bida eksport i jeszcze bym musiał dopłacić do tego interesu 12-13 tys. zł netto. Oczywiście i ten dość bogaty pakiet trzeba by było jeszcze ciut zmodyfikować, ale wraz by tyle nie wyszło co moja bida edyszyn. To były jeszcze ceny bez negocjacji. Nie negocjowałem, bo obsługa klienta była nie za dobra.

Edytowane przez Kos_pl
Opublikowano
12 minut temu, fulton napisał:

650/65r38 540/65r28 JD nie chce ze względu na dpf

Rozumiem. 

Opony bardzo dobry rozmiar. Będziesz zadowolony. Miałem T6 na testach na takich kolach Michelin to po świeżej orce praktycznie nie ma kolein. 

Opublikowano

Fendt 720 przedni tuz, miękka oś, wyświetlacz ten mały  569tyś

Valtra 214 Versu , przedni tuz, nawigacja do 2cm, opony 710/65/42 przednie 600, smart tuch , 4 pary elektrozaworów, miękka ośka, skrętne błotniki i wiele innych 429 tyś 

Kusi mnie ta valtra bardzo 

Opublikowano

115 KM.

kurcze nie pamiętam.

jak robiłem wycenę w identycznym bogatym wyposażeniu różnica wyniosła... 10 tyś zł netto.

ALE biorąc DC z automatu wjeżdża podłokietnik SideWinder2 oraz pompa 113 litrów a w skrzyni EC nie musimy tego brać. 

Opublikowano

DC na wyświetlaczu SideWinder jest niewiele tańsza niż AC. Mi diler robił wycenę z wyświetlaczem "małym" który pokazuje tylko biegi. To w specyfikacji z grubsza takiej jak wyżej 250 netto nówka sztuka. Cena do końca roku od stycznia raczej w górę.  Znamionowej ma 116km.  Podobno jest lepszy do podciągania mocy niż T6.125 ze względu na inne turbo i jakieś jeszcze pierdoły.