Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do mtz 82 do radę załozyc przedni most krzyzakowy taki jak jest w tych nowszych belarusach? jak sprawa wyglada z oponami i felgami jakie by trzeba bylo załozyc jak na tyle jest 15,5 r38 zeby sie wszystko zgrywało?

Opublikowano

no jest stozkowy...

a powiedz co ci da zmiana tego mostu poza tym ze wydasz pieniadze i sie narobisz przy tym pod warunkiem ze da rade cos takiego zrobic...

szkoda czasu i pieniedzy....

Opublikowano

tak z ciekawosci tylko bo mam tura przy nim i tanten bylby duzo mocnejszy na pewno ale bylem tylko ciekawy czy cos takiego by sie dalo zrobic

Opublikowano (edytowane)

na pewno by sie dalo, ale koszt z felgami i oponami wynioslyby połowe wartosci twojego mtz. pomysl ile razy moglys naprawic ten stozkowy za taka kase

Edytowane przez kojot629
Opublikowano

Uważam że na pewno się da skoro w nowszych wychodziły stożkowe i krzyżowe mosty,a ogólnie w ciągnikach przez te lata nic się wielkiego nie zmieniło.

Pytanie o cenę i opłacalność inwestycji.

Ile kosztuje taka przeróbka a ile np. 3 remonty obecnego mostu.

Ale z tego co słyszałem ten most nie jest taki zły, a jego zaletą jest duży skręt.

A opony to możesz sobie szersze założyć i teraz.

Opublikowano

no tez tak mysle chyba ze gdzies by jakis uzywany zdobyl od jakiegos rozwalonego ciagnika chyba jedynie tak

Kolego szukaj na allegro,co pewien czas pojawia się spalony pronar 82A na części,za całość właściciel chciał coś koło 7tys zł

Opublikowano

Kolego szukaj na allegro,co pewien czas pojawia się spalony pronar 82A na części,za całość właściciel chciał coś koło 7tys zł

no moze jak za taka cene to by sie oplacało z tym kombinowac

Opublikowano (edytowane)

Słyszałem, że w mojej okolicy jest przerobiony mtz 82 na most krzyżakowy, ma szersze opony. Podobno ma lepszy uciąg od ursusa 12

Nie chce mi się wierzyć że mtz ma lepszy uciąg od 12 :).

Ale fakt krzyżak dużo daje i pod turem dłużej bez napraw wytrzymuje.

Edytowane przez Patryk8991

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez I_LOVE_MTZ
      witam co może być przyczyną słabo świecą lampy na wyjściu przy lampie ma 9v
    • Przez ilovemtz
      Prosze aby w tym temacie wypowiadali sie posiadacze mtz[nie pronarów].
      My mamy mtz-a z 1983r i ojciec nic złego na silnik nie moze powiedziec wał jeszcze nie byl robiony. Ciagnik zrobil okolo 15000mth nie wiem czy to duzo czy mało. Co prawda ceiknie ale one juz takie sa. Co do awaryjnosci to moge powiedziec ze wiekszosc czesc zaczynamy dopiero teraz wymieniac tj. po 24latach wczesnije nie było potzreby. Co do spalania to jest małe w orce okolo 14l/ha napewno mniej niz ursus czy zetor z tych rocznikow nie mowie o nowych forterrach. Jest mały problrm z czesciami bo nie mozna ich dostac musimy po nie jezdzc do oddalonego o 50km żmigrodu bo nigdzie w poblizu ich nie dostaniemy .Powiedzcie co na ich temat mowia wasi ojcowie czy wy sami. Sami wiecie ze nie taki rusek straszny jak go piszą.
    • Przez AgrostokParczew
      Witam, mam na magazynie kilka czapek oryginalnych Belarus, ciepłe obszyte od środka, jakby ktoś był zainteresowany proszę dzwonić pod 516-220-311 

• Przez Kulik
      Witam tak jak w temacie w jaki sposób inżynierowie ustalili ciśnienie na siłownik od womu ?? czy ktoś ma taką wiedzę ? proszę nie pisać że ciśnienie wstala króciec wkręcony w monoblok bo sprawdziłem i jest to nieprawdą jedynie co to on utrzymuje stałe ciśnienie na wolnych obr,podejrzewam że musi być coś w rozdzielaczu z elektrozaworami bo przecież ciśnienie idzie bezpośrednio z pompy i w rozdzielaczu zmniejszą może przez jakiś zaworek czy coś.Czekam na ciekawe pomysły
    • Przez Phosgen
      Cześć, wałkowany temat, do kupienia ciągnik w niewielkich pieniadzach.
      Niemam doświadczenia w tego typu maszynach ile według Was mógłby kosztować (chce go po prostu kupić) i proszę o wyrozumiałość pierwszy raz na forum  silnika nie słyszałem, dużo wycieków taki standard rusin 😁

• Dodaj nową pozycję...
v