Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co innego to znaczy co? 😂😂 a ty pisałeś że w marcu ci rzędy skryły no i co myślisz że ktoś ci uwierzył? 😂😂😂 siedzisz na tym forum dla jaj
co innego to znaczy co? 😂😂 a ty pisałeś że w marcu ci rzędy skryły no i co myślisz że ktoś ci uwierzył? 😂😂😂 siedzisz na tym forum dla jaj
Opublikowano

Jak 2 lata temu jechałem na Ukrainę to na wschodzie widziałem jak jeden rolnik w pyre koniem w polu robił. Tak to się można garba dorobić. Chyba pobladzil i na pieszo z koniem szukali drogi do UE. 

Ursus widzę że się wstydzisz swojego miejsca zamieszkania. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 1204198524051986 napisał:

Jak 2 lata temu jechałem na Ukrainę to na wschodzie widziałem jak jeden rolnik w pyre koniem w polu robił. Tak to się można garba dorobić. Chyba pobladzil i na pieszo z koniem szukali drogi do UE. 

Ursus widzę że się wstydzisz swojego miejsca zamieszkania. 

On jest półtłuku spod Krakowa 😂😂😂A ty potentat ziemniaczany spod Ostrowa Wielkopolskiego taki mistrz jestes a kiedyś dość niedawno szukałeś sadzeniaka  Arrow do kupienia tutaj na forum😂😂😂Nie statać Cię potentacie ziemniaczany żeby sobie zamówić z Granum tylko wolisz towar nie pewny od kogoś ?😂😂😂😂 

Edytowane przez dlugin
  • Haha 1
Opublikowano

Chyba że zabrałeś konia i pług, kupiłeś ha pola i przeprowadziłeś się w cieplejsza część Polski żeby stać się potentatem wczesnej pyry

Synu kurzu i wiatru (tumanie dlugin) mam i z granum ale towaru mieli w tym roku ograniczona ilość. 

Ursus oszuscik co zawiesiłem się. (Windows) dlaczego kłamiesz skąd jesteś? 

Opublikowano
16 minut temu, 1204198524051986 napisał:

Chyba że zabrałeś konia i pług, kupiłeś ha pola i przeprowadziłeś się w cieplejsza część Polski żeby stać się potentatem wczesnej pyry

Synu kurzu i wiatru (tumanie dlugin) mam i z granum ale towaru mieli w tym roku ograniczona ilość. 

Ursus oszuscik co zawiesiłem się. (Windows) dlaczego kłamiesz skąd jesteś? 

Mogłeś sobie potentacie wcześniej towar klepnać w Granum  i byś miał Arrov😂😂😂Ale ty pewnie taki potentat jesteś haha .Riviere dostałeś w tym roku z Granum?😂😂

Opublikowano
2 minuty temu, 1204198524051986 napisał:

Dostałem i arrowa ale za mało. Ja nie sadze 6 ha i towaru nie sprzedaje babciom na kilogramy

To riviere dostałeś Polska ?

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus4062 napisał:

no co sthórzyłes? dalej czekam na fb ale chyba się nie doczekam

On nie odpisze ,ja w zeszłym roku miałem do niego jechać zobaczyć te ziemniak pod koniec marca ale nawet nie odpisał i później napisał że mu zmarzły😂😂😂

Przed chwilą, 1204198524051986 napisał:

Ja w przeciwieństwie do niektórych co roku staram się w miarę możliwości zwiększać nasadzenia. Liczę na to że może ten rok będzie dobry bo część zmniejszy nasadzenia z uwagi na ropę nawozy i aktualna cenę. 

Tak myślisz jak typowy tępak 😂😂 Bo ktoś mniej posadzi a ty więcej 😂😂😂

Opublikowano

Jak ludzie mniej posadzą to będzie mniej towaru a zatem większe zapotrzebowanie i może cena wzrośnie. Ale jak nie w tym roku to może w następnym albo za 5 lat ale musi kiedyś się przełamać. 

Ursus dużo u was śniegu? 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 1204198524051986 napisał:

Jak ludzie mniej posadzą to będzie mniej towaru a zatem większe zapotrzebowanie i może cena wzrośnie. Ale jak nie w tym roku to może w następnym albo za 5 lat ale musi kiedyś się przełamać. 

Ursus dużo u was śniegu? 

Kiedy dostałeś ta Riviere z Holandi?

Opublikowano
4 minuty temu, 1204198524051986 napisał:

Ja w przeciwieństwie do niektórych co roku staram się w miarę możliwości zwiększać nasadzenia. Liczę na to że może ten rok będzie dobry bo część zmniejszy nasadzenia z uwagi na ropę nawozy i aktualna cenę. 

Zwiekszaj zwiekszaj na nawóz, Cie stać i na ropę jak nikogo  a na sadzeniaka już nie kupujesz wszystkie smieciugi z okolicy i tym sadzisz więc nie dziwota  że zwiększasz areal jak z 5  ha zbierasz tyle co inni z ha. Tu też są tacy co sądzą hektarów a jak przychodzi do kopania to nie ma co kopać. 

Opublikowano

tak zarombisty pomysł, sadzić dużo więcej, bo kiedyś będzie rok z dobrą ceną.

Czy Ty rozumiesz co piszesz ?

nasadzisz więcej , będzie kiepski rok i co Ty będziesz robił z tymi ziemniakami ?

A sory, będziesz  biadolił między innymi Tu na forum...

Opublikowano
1 minutę temu, 1204198524051986 napisał:

Smieciugami to obsadzają takie lap ciuchy jak ty a potem karłowate babciom na kg na targowicy sprzedają 🤣🤣🤣🤣

Kiedyś przywieźli ci ta Riviere z Holandii?