Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja dałem o ile się nie myle 16,5 tyś. za Raucha MDS 735 i jest to naprawde konkretny rozsiewacz wiadomo ładownośc mniejsza od tych które podajesz ale przecierz sam możesz dorobic nadstawki.

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

brzegu nie polecam 3 letni i farba odlatuje. Ładnie rozsiewa i nie szutruje nawozów ale ten lakier niestety lipny

Edytowane przez szymon1089
Opublikowano

Polskich nie kupuj. Znajomy kupił jakiegoś firmy Promar czy jakoś tak i po 2 latach łożyska z przekładniach padły i tarcze latały jak głupie o rdzy nie wspomnę. Latem jak byłem u Kunerta to miał Bagoballe za ok 10 tys taki 600 litrow dołożyć nadstawkę i myślę ze w 13 tys byś się wyrobił ;)

Opublikowano

Ja mam Motyla z POMu czyli mniejszą wersje(1000l z nadstawka) od 8 lat i chyba jednak nie polecam. rdza wychodzi na niektórych elementach skrzyni i są problemy z wysiewaniem wilgotnego czy tez zbrylonego nawozu, system bez mieszadła, z wibrującym aparatem wysiewającym jest dla nawozu zbyt delikatny, grudki które przeszły przez górne sito potrafią zablokować te dolne i przestaje siać i zmienia dawkę. poza ww. mankamentów i awarii brak, od 8 lat nic nie naprawiane.

Opublikowano

bierz zachodnie rozsiewacze, nad polskimi nawet sie nie zastanawiaj. Ja kupiłem amazone a zastanawiałem sie jescze nad bogballe i rauchem. wybrałem amazone bo był najlepszy cenowo i najwiekszy (900l) w granicach tych cen. rozsiewacz dobry do daleszej rozbudowy we własnym zakresie bo wszystko w nim jest przygotowane pod rozbudowe. Fakt ze troche trzeba w nim poustawiac przed rozsiewaniem ale ma to pewnie wpłynąc na dokładnosc wysiewu :)

takze kolego bierz sie za odwiedzenie handlowców tych marek :P

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomek73
      Witam. Kupiłem dość okazyjnie rozsiewacz Amazone ZA-M 3000 Ultra Profis z komputerem Amados + i wagą.  
      I tu zaczyna się mały problem bo muszę go podłączyć do ciągnika pod wyjście którego raczej nie mam, żeby czytał prędkość  ciągnika i  regulował dawkę nawozu.
      Ciągnik  mam NH T 5060  raczej mam w nim podłączenie, lecz na inną wtyczkę, a   drugi to Case MX 150 i nie widziałem żadnego podłączenia w nim, a raczej tylko ten ciągnik będzie z  nim pracował.
      Rozsiewacza pracował z Fendtami i ma małą wtyczkę.
      Za parę dnie jak będę miał czas to zadzwonię do jakiegoś serwisu i coś pewnie się dowiem.
       Co można z  tym zrobić.jak to uruchomić.
    • Przez PiotrekMTZ
      Co sądzicie o tych rozsiewaczach?
      Bo planuje Kupić MDS 700l :lol:
    • Przez Leszczyk
      Witam Panowie, mam pytanko czy ktoś wie na ile ustawić ten rosziewacz żeby wysiał około 250kg/ha saletrzaku? Wiem że to Fmr Brzeg no i ma troche poseżane łapki co widać na zdjęciu. Ktoś wie na ile to bedzie metrów sypać? Dodam ze bede rozsiewać c330

• Przez KULAWA_KOZA
      Witam.Jako że nastąpiła ta wiekopomna chwila i trafił się zakup Raucha MDS-a w perfekcyjnym stanie to chciałbym Was prosić o podpowiedzi jak ustawić łopatki na talerzach? Są tam tylko cyberki 1 i 6 oraz na grzebieniach tych co się wysuwa AR i BR .
      Chciałbym siać saletre na 15m i jak to ustawić ?
      Jak u was jest to ustawione?

20260104_092725.heic20260104_092715.heic20260104_092705.heic20260104_092658.heic20260104_092610.heic20260104_092547.heic
      20260104_092715.heic
      20260104_092725 (1).heic
    • Przez malkolm34
      Witam,mam rozsiewacz Rauch nie pamiętam jaki model ale jest hydraulicznie otwierany na jeden wąż dwutalerzowy z tych starszych..pytanie mam bo jedna dziura jest bardziej otwarta a druga mniej. Jak to wyregulować?
  • Dodaj nową pozycję...
v