Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Nie, nic mi wtedy nie wiadomo było o wersji S ja mam zwykle t6 125 

IMG_20181113_124602.jpg

Opublikowano

Teraz doszła końcówka S, ale wyposażenie jest to samo co na zdjęciu. Też mam taki dylemat T6.125S, T6.145 czy może JD 120M. Jednak JD wychodzi troszkę drożej z tego porównania. Niech już wiadomo co z tą modernizacją, bo od nowego roku ceny znów pewnie w górę. Wiecie może czy można na MGR wziąć od dilera ciągnik z roku poprzedniego? Czyli np. w 2019, z roku 2018 produkcji?   

Opublikowano

Mozna pod warunkiem, ze nie będzie zarejestrowany i będzie spełniał aktualne normy emisji spalin i bezpieczeństwa co pozwoli Ci to legalnie zarejestrować. Możesz nawet z 2017 roku ale już takich nie ma. Z tego co wiem od 2019 roku wchodzą jakieś nowe normy i wszystkie wyprodukowane w 2018 będą zarejestrowane

Opublikowano
6 godzin temu, konio1011 napisał:

A jak jest ze skrzynia EC w transporcie? np ciagniemy przyczepe 14t i chcemy dohamowac to rozumiem sprzeglo i hamulec a co z biegami?? sami musimy zbic przyciskami np z 16 na 12 czy jak to jest

To zależy czy masz automatyczną zmianę półbiegów czy nie, choć nie wiem na 100% ale chyba w standardzie jej nie ma

Opublikowano

Case maxxum 115 CVX 299 netto. Cena jaką mi podano bez prób negocjacji ;)
Prędkość jazdy 40km/h
Rewers elektrohydrauliczny z pełną regulacją czułości pracy
Napęd 4x4 z hamulcami przedniej osi
Pełna 100% blokada przedniego i tylnego mechanizmu różnicowego
Pompa hydrauliczna 133 l/min
Podnośnik 7864kg
WOM 540/540E/1000 obr/min
Oś przednia amortyzowana KLASS3,5
Pakiet Prestige 3 - skórzana kierownica, welurowe wykończenie podłogi, przyciemniane szyby, nocne oswietlenie
Przedni podnośnik TUZ oryginalny, jako rama strukturalna dla całego podwozia
Siedzenie Ergonomic+ z zagłówniekm oraz możliwością obrotu o 20st + siedzenie pasażera z homologacją (rejestracja
na 2 osoby)
8 świateł roboczych LED. Pakiet oświetlenia 360 stopni
LEDowe światła do jazdy dziennej
Amortyzacja kabiny - aktywna
Płynna regulacja położenia kierownicy
8 wyjść hydrauliki elektrycznie sterowanych, Z płynną regulacją przepływu oleju, wolny spływ oleju (4 pary)
2x Oryginalna lampa błyskowa - kogut
Lusterka 2 strefowe ograniczające martwą strefe
Zaczepy hakowe typu CBM + zestaw kuli i przetyczek
2 typy tylnych zaczepów. Transportowy regulowany automatyczny i rolniczy + komplet sworzni
Łącznik centralny z kulą i przetyczką
Hamulce pneumatyczne 2 i 1 obwodowe

Zna ktoś orientacyjną cenę za T 6.145 AC w podobnym wyposażeniu? Ogólnie to waham się pomiędzy tymi dwoma. Zastanawiam się nad wyborem skrzyni ale jak mam kupować ciagnik do wszystiego i na długie lata to chyba postawię na wygodę automatu.

Opublikowano

Szczerze to nie czytalem jeszcze o niej. Ale jeśli taka różnica w cenie i jak mówisz różnica niewielka pod względem obsługi, to warto byłoby się nią zainteresować.

Opublikowano

TOME11 a jaką moc Cię interesuje? 

Jeżeli na skrzyni EC bez podłokietnika na zaworach mechanicznych to na model 115 KM wystarczy. 

Jeżeli dobrze wyposażona ze skrzynia DC na zaworach electro to 280 tyś musisz położyć 

T6.125 nie podkrecisz. Ma inne chłodnice i ogólny system chłodzenia. Chyba również ma inne turbo z którego się już nic nie wycisnie. Ale to pytanie do firm tuningowych

Opublikowano

T6 125 T6.125s w opryskiwaczu spalił mi średnio 5l/h na 30h pracy z dojazdami.

Czy ktoś podnosił już moc w tym modelu? Mam zamiar kupić do niego agregat Mandam spec Hd 3m. Myślałem podnieść mu moc o 15-20 KM? 

Opublikowano

Tylko że T6.125S dostanie się jedynie z skrzynią EC. Lepsza skrzynia to min. T6.145. Za Case sporo, ale skrzynia automat, amortyzacja osi i pakiet dodatkowego wyposażenia pewnie bez tego i w podstawowej wersji to i za 240 netto by go wyrwał. Model maxxum 115 należy porównywać z T6.125S, czy może z T6.145? Dealerzy fajnie piszą w tych specyfikacja napę 4x4, w Polskich warunkach raczej nikt nie kupi ciągnika ok. 120 KM bez przedniego napędu, więc mogli by sobie już to pominąć :-). Za ok. 240 netto miałem wstępnie proponowany T6.125S w podstawie w sierpniu, ale to jeszcze były pierwsze rozmowy.

Opublikowano

czyli w razie zdecydowania się na NH to lepiej dołożyć te parę tysi i brać T6.145 (odpowiednik maxxum 115)? Kurde to i tak zrobiłem przeskok z T5 na serię T6 i teraz jeszcze wyższy model. Ciekawe jak to przejdzie w MGR jak tam podałem ciągnik do 120 KM, czy T6.145 się w to załapie?

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Zalapie bo liczy się się moc nominalna a ma 116 koni więc bez problemu 

Opublikowano

115 dokładnie w homologacji.

nie wiem skąd oni wzięli to 116 ;)

@adam0122 ja zaczynałem od T5.100 i też doszedłem do wniosku, że jak już mam wydać tyle kasy to na coś konkretnego ;)

T6.125S od T6.145 różni się turbo, wtryskami, układem chłodzenia i różnymi duperelami których nie znajdziesz w folderach ani diler Ci o nich nie powie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v