Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, Pablo123456 napisał:

T5 120 
skrzynia 32x32 z pełzakami,
tuz przedni,
amortyzowany fotel i kabina,
3 pary wyjść
opony tył 540
8 świateł led
układ pneumatyczny
215netto

dobra cena ?

4 godziny temu, Damian1994rolnik napisał:

Juz bym wolał 5 dołożyć i t6 wziąść całkiem inny wygląd 

tylko wydaje mi sie ze to t6 nawet najsłabsze bedzie paliło wiecej niż ta T5 120 
u mnie najcieższa praca to orka (40ha ) ale najwiecej ok 800mtg pracy średnio cieżkiej z kombajnem do warzyw i wydaje mi sie ze tu T5 bedzie znacznie oszczedniejsze od T6, czy myle sie??

Edytowane przez Pablo123456
Gość Damian1994rolnik
Opublikowano
30 minut temu, Pablo123456 napisał:

tylko wydaje mi sie ze to t6 nawet najsłabsze bedzie paliło wiecej niż ta T5 120 
u mnie najcieższa praca to orka (40ha ) ale najwiecej ok 800mtg pracy średnio cieżkiej z kombajnem do warzyw i wydaje mi sie ze tu T5 bedzie znacznie oszczedniejsze od T6, czy myle sie??

No właśnie każdy myśli ze im mniejszy ciągnik tym mniej pali heh a to nie prawda, ja akurat wziąłem najmniejszego z t6 125 i pali mi mniej od td 90 poza tym po gwarancji możesz sobie zaczipowac t6 a t5 to już nie bardzo . Gabarytowo dużo większy ciągnik a nie duza doplata 

Opublikowano
15 minut temu, Damian1994rolnik napisał:

No właśnie każdy myśli ze im mniejszy ciągnik tym mniej pali heh a to nie prawda, ja akurat wziąłem najmniejszego z t6 125 i pali mi mniej od td 90 poza tym po gwarancji możesz sobie zaczipowac t6 a t5 to już nie bardzo . Gabarytowo dużo większy ciągnik a nie duza doplata 

z mojego doswiadczenia własnie tak wynika ze im mniejszy to niej spali oczywiście adekwatnie do obciążenia. Bo jezeli za słaby ciągnik do cieżkiej pracy to na pewno spali wiecej niz ten mocniejszy odpowiedniej mocy. jedyny minus to fakt t5 juz z chipowianiem słabo moze byc. A ile kosztował twoj t6 jakie wyposazenie?

Opublikowano

A jak wygląda sytuacja ze spalaniem między np. Pumą 150km a Maxxumem podobnej mocy. Czy 4cylindrowy dużo mniej spali? Bo właśnie chcę Maxuma do oprysków kupić a wcześniej rozważałem nad Pumą ale Maxxum na pewno lżejszy, zwrotniejszy i spalanie powinno być mniejsze. Porównuje Maxxuma do Johna 6130 ale Mki brzydkie, a Rki drogie.... Z testów DLG wyczytałem że jednak John sporo więcej bierze ON.

Opublikowano

Jest bardzo ciekawy test na stacji DLG 6ciągników. Rok 2014 także troszkę stary ale wiele się nie zmieniło. I tak np. porównując np. John Deera 6130R AQ do Case 130MC: moc znamionowa według pomiarów bez Boost: Case 121KM, JD 112. Max moment obr. Case 542NM, JD 548. Zużycie paliwa średnie Case 253g/kWh, John 280g/kWh, Uciąg przy obrotach znamionowych Case106KM, John 102KM.

Opublikowano (edytowane)

Nh t5 110 przekładnia electro comand amortyzowana kabina 3 pary wyjść hydraulicznych za ile powinien pójść

Edytowane przez Rolnikkv
Opublikowano (edytowane)

CVX to bezstopniowa przekładnia z dwoma mechanicznymi  zakresami, w MC  to przekładnia typu semi-powershift czy popularny wyjec:  dwa zakresy,  dwa biegi i na każdym 4 półbiegi

@sumek 666 fullpowershift to to nie jest bo tam nie ma wszystkich biegów pod obciązeniem

Edytowane przez mardra8
Opublikowano

na stronie mają jakiś bałagan.

w opisie jest nowa skrzynia dwusprzęgłowa ActiveDrive8 czyli 3 zakresy x 8 stopni = 24 biegi przełączane automatycznie a w danych technicznych skrzynia powershift 48x48.

w nowym Maxxumie na pewno jest dostępna ActiveDrive8 bo z nią debiutował tegoroczny Maxxum. i do tego róznią się hydrauliką: 113 lub 134 w MC vs. 125 w CVX. 

Opublikowano

Active Drive 8 jest tylko dostępna w Maxxumie z Multikontrolerem.

48x48 wtedy gdy jest doposażona w biegi pełzające, a wtedy i skrzynia Electro Command (Active Drive 4) jest opisywana jako 32x32.

Opublikowano (edytowane)

W maxxumie  cvx ma dwa zakresy tak samo jak w malych pumach. A trzy to ma programowalne zakresy.

@sumek666 ale pomiędzy zakresami nie ma sprzegiel zresztą nawet cnh sygnuje ta przekladnie jako 8 stopniowy powerhift a nie full power shift

Edytowane przez mardra8
Opublikowano

Też kusi mnie CVX bo głównie przy opryskiwaczu będzie chodził plus jakieś drobne prace typu transport zboża w żniwa. Ogólnie ze skrzynią CVX ciągnik mniej spali np. przy opryskiwaczu? A ktoś wie ile dopłacić trzeba za taką skrzynię?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v