Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie no co ty, przecież te ciągniki po 100 tysięcy zł,  10 letnie to mają po 5 tysięcy mth góra... 

Opublikowano
Dnia 21.12.2017 o 19:56, kocur666 napisał:

Panowie planuję zakupic case 130 puma chodzi mi o cene i jakie najlepsze wyposarzenie a i traktor bd pracowal z turem pzdr

Opublikowano

Czy Puma 200 pociągnie tyle co John 7730? Bo wydaje mi się że jest mniejszy Case i zwinniejszy chyba że się mylę. Bo szukam coś powyżej 200km żeby uciąg miało dobry np. kompaktora 6m pociągnąć, a i do rozsiewacza bądź opryskiwacza podpiąć w razie konieczności.

Opublikowano
Dnia 21.12.2017 o 19:56, kocur666 napisał:

Panowie planuję zakupic case 130 puma chodzi mi o cene i jakie najlepsze wyposarzenie a i traktor bd pracowal z turem pzdr

Opublikowano

Jaki ciągnik z przedziału 65-85 km do pracy z ładowaczem. Z wyposażenia zależy mi na rewersie hydrau/elektro, klimatyzacji. 

W jakiej cenie netto są ciągniki z tego przedziału? Obojętnie czy Case czy NH.

Opublikowano
Ja za Steyr'a 4085 Hi-lo ( 86km) Wyposażenie dodatkowe: - tur 6a ursusa, łyżka, krokodyl -ehr -3 pary hydro -skrzynia 24/24 -wom 540/540eco/1000 - podnośnik 4400 kg - pompa 64l/min (ta większa) - wzmacniana przednia i tylna oś jest ona przy turze i mocniejszym podnośniku -zaczep hitch -obciążniki tylne koła - opony 11.2/28 i 13.6/38 ( chyba nie pamiętam dokładnie) Dałem ok 160 netto plus tur 22 netto. Dokładnie nie pamiętam bo fakturę mam inaczej wypisaną.
Opublikowano

Moim zdaniem jeżeli niewielka różnica w cenie to Maxxum. Zależy co masz na myśli mówiąc średnie prace... bo w uprawie jakoś mi się nie widzi ten 3,4L silnik w luxxumie 

Opublikowano
4 godziny temu, Karol323 napisał:

Co było by lepiej wybrac do średnich prac i Tura? Luxxum 100 czy Najmniejszego Maxxuma 115?

Do TUR-a to polecam Luxxum, zakręca w miejscu, dużo oszczędniejszy i zrobi to samo co Maxxum. Jak siejesz kukurydze to w rzędach na oponach 480 r 38 się zmieścisz. Znam osoby co maja te ciągniki tylko że w kolorach Steyra (Multi i Profi) i prawda jest taka że Profi stoi, a Multi pracuje z tymi samymi maszynami co jego większy brat i równie dobrze sobie radzi pomimo tego że ma mniejszy silnik. Chyba że masz jeszcze duża prase z rotorem to w tym przypadku tylko Maxxium.

Opublikowano (edytowane)

Byłęm dziś w Case w Górnie i pytałem o nowego Farmalla 75A. Są niby skłądane we włoszech kabiny tylko z Turcji. W porównaniu do poprzedniego modelu została poprawiona skrzynia biegów wchodzi gładko, poprawione zwolnice (takie jak w poprzednim modelu 85C) i brak dpf. Bedzie na placu marzec/kwiecień wiec pojade zobaczyć jak to chodzi. Cena jaką mi powiedział ze szkrzynia 12x12 komplet obciążników rewers mechaniczny klimatyzacja to około 105tyś netto. 

Edytowane przez misiekbz2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v