Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zabijacie niesamowitego ćwieka dla yacentego. Popieram w 100% inicjatywę.

Opublikowano (edytowane)

Szkolenia chodzi mi żeby na spotkanie jakiegoś eksperta z branży zaprosić. Choć nie wiem jaki to koszt. A później rozmowy. No chyba że sie trafi wielu którzy dadzą przemówienie. No Panie Hubercie pięknie pięknie wiem że jedna taka impreza była ale dziwie sie że taka mała frekwencja. Ale też chodzi mi żeby to było jakies zarejestrowane stowarzyszenie. Tylko co można w takim stowarzyszeniu działać. Nawet myślałem jakiś wspólny handel czymś. Kupno nawozów czy coś w tm stylu. Czasami blisko siebie mieszkamy i nawet nie wiemy że tak jest

Edytowane przez silva
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Jako miejsce na coroczny zlot proponuję Hajnówkę k. Puszczy Białowieskiej. Swojskie klimaty, białorusinki, 500l bimbru, pola namiotowe, darmowy świniak MADE IN OJDANA z jabłkiem w pysku.... 2 dni beztroskiego życia w zaciuszy natury, przy żubrach (niekoniecznie piwach) nad stawem z wędką przy ognisku...

I jak ?

EDIT:

http://siolobudy.pl/karczma_osocznika.html

Wysoki standard, do wynajecia na kilka dni.

Opublikowano

Proponuje jakieś duże stoisko na Bendarach i tam wymieniamy się doświadczeniami. W tym toku byłem o godzinie ok.11 to były tylko 2 osoby a na 13 nie dotarłem bo nie zdążyłem dojść z drugiego końca :P Spotkania na jakiś wystawach np. Targi poznańskie itp

Gość Profil usunięty
Opublikowano

w tym roku nie było jescze AgroShow Bednary

Opublikowano (edytowane)

Może wystawa maszyn to nie ale np jakies pokazy przez jakiegos z "userów" AF to juz było by chyba do wykonania

Edytowane przez Egzo
Opublikowano

Witam ja jak naj bardzej sie podpisuje pod ta inicjatywa z checia sie spotkam z kolegami z af takie wyjazdy integracyjne wiaza społecznosci ja naleze do grupy producenckiej i czasami wyjezdzamy na takie spotkania na ktore zapraszaja nas producenci pasz i koncentratow zawsze czegos człowiek sie dowie pogada rozerwie po ostatnim wyjezdze 2 dni mie watroba bolała :lol:

Opublikowano (edytowane)

No dokładnie tak jak MECHANIZATOR pisze. Troche niektórzy fantazjują bo nie mamy przecierz finansów od tak. Bo organizacja kosztuje. A stoisko na pokazach to juz całkiem i to sie wiąże ze składkami a myśle że mało kto chciałby je płacić.

Razem tak naprawde jesteśmy bardzo silni bo tu są sami najlepsi rolnicy i jesteśmy rozlokowani w całym kraju. Ma to swoje plusy i minusy oczywiście. Trzeba pomyśleć jak z tego korzystać.

Podoba mi sie pomysł jeżdżenia po gospodarstwach i po prostu oglądania upraw tylko jak sie zbierze z 500osób to gdzie ja to towarzystwo pomieszcze :P

Panie @Hubercie mnie niestety nie stać na takie rarytasy jak proponujesz

Edytowane przez silva
Gość Profil usunięty
Opublikowano

na poczatek niech 20 osob sie zbierze bedzie dobrze :)

Opublikowano

początek czerwca to czas sesji letniej i sianokosów wiec jestem przeciw:) optimum to początek lipca-trwawy, wycięte, zboża już bieleją a studenci rzucają w kąt wsze książnice:P

Opublikowano

Witam wszystkich, wiem że zbytnio nie udzielam się na forum ani czacie, ale jeśli można to chciałbym napisać tu o takim moim małym pomyśle odnośnie tego tematu, a głównie Stowarzyszenia AF, wiadomo,że aby takowe stowarzyszenie mogło istnieć, muszą być dopełnione wszystkie prawne wymagania, minimum 15 osób (lecz to nie stanowiłoby chyba większego problemu) oraz uchwalenie statutu i zarządu, wybrani siedziby głównej :) a co do mojego pomysłu to obserwując forum i rozmawiając z użytkownikami widzę że dużo osób kończy szkoły średnie oraz studia związane z rolnictwem i kierunkami pokrewnymi, wiem że część tych osób wiąże później swoją przyszłość bezpośrednio z rolnictwem ale nie wszyscy, ciężko jest się odnaleźć na rynku pracy młodym ludziom, myślę że Stowarzyszenie AF mogłoby promować i oferować pracodawcom takich pracowników, pomagać w doszkalaniu, jest to jeden z moich niezobowiązujących pomysłów :) a co do spotkania to może jakoś by je wyśrodkował na mapie Polski tak żeby wszyscy użytkownicy mieli + - równe szanse na dojazd :) i również popieram termin letni tak żeby można było np wynająć pole namiotowe ( myślę tutaj o tańszych kosztach organizacji)

Pozdrawiam.

Opublikowano

początek czerwca to czas sesji letniej i sianokosów wiec jestem przeciw:) optimum to początek lipca-trwawy, wycięte, zboża już bieleją a studenci rzucają w kąt wsze książnice:P

Początek czerwca to czasem po sianokosach jest.

W lipcu to masz drugi pokos.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Witam wszystkich, wiem że zbytnio nie udzielam się na forum ani czacie, ale jeśli można to chciałbym napisać tu o takim moim małym pomyśle odnośnie tego tematu, a głównie Stowarzyszenia AF, wiadomo,że aby takowe stowarzyszenie mogło istnieć, muszą być dopełnione wszystkie prawne wymagania, minimum 15 osób (lecz to nie stanowiłoby chyba większego problemu) oraz uchwalenie statutu i zarządu, wybrani siedziby głównej :) a co do mojego pomysłu to obserwując forum i rozmawiając z użytkownikami widzę że dużo osób kończy szkoły średnie oraz studia związane z rolnictwem i kierunkami pokrewnymi, wiem że część tych osób wiąże później swoją przyszłość bezpośrednio z rolnictwem ale nie wszyscy, ciężko jest się odnaleźć na rynku pracy młodym ludziom, myślę że Stowarzyszenie AF mogłoby promować i oferować pracodawcom takich pracowników, pomagać w doszkalaniu, jest to jeden z moich niezobowiązujących pomysłów :) a co do spotkania to może jakoś by je wyśrodkował na mapie Polski tak żeby wszyscy użytkownicy mieli + - równe szanse na dojazd :) i również popieram termin letni tak żeby można było np wynająć pole namiotowe ( myślę tutaj o tańszych kosztach organizacji)

Pozdrawiam.

Nie bój się...autokar masz sponsorowany B)