Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja się nie oriętuje cenowo ale wydaje mi się że za 150 tyś. to tylko jakiegoś case jx95, zetora prox. 95 lub mtz 952,3. bo nie wieże że ten NH lub claas kosztuje 150 :lol: nawet do cenny netto to trochę brakuje!

ale mogę się mylić :)

Opublikowano

nie kupisz NH za te pieniadze ja pytałem o ten model to chcieli w grudniu 180tys netto. a teraz ponad 200tys bo jakies nowe emisje spalin wprowadzaja i to bedzie kosztowac

Opublikowano

może przesadziłem :D 150tys. to przymało. Chce nowy ciągnik gdzieś w granicach 150-200tys. Nie zamierzam kupować nowych maszyn, będe używał tych co mam do TD5030 (agregat unia kombi, talerzówka unia cut, pług unia ibis 3 skiby) :P

Opublikowano

A jakie ciągniki używane polecicie w mocy od 100-120km i tak do 150tyś zł brutto? Miałby to być ciągnik pomocniczy (opryskiwacz, rozsiewacz), wskazane byłoby jak najmniejsze zużycie paliwa. Jak silniki Cumminsa wypadają względem spalania?

Opublikowano

podepne się do tematu:

Też nie wiem jaki nowy ciągni ok 95-100km.Głównie miałby pracować z łądowaczem czołowym,agregatem uprawowosiewnym 3m (brona wirowa),talerzówka,pługi,siewnik do nawozu i od czasu do czasu opryskiwacz.Cena tak do 200 tyś brutto z ładowaczem.Ciągniki marek JD,NH,MF,ZETOR,DEUTZ FAHR

P.S Cena nie musi obejmować tura

Opublikowano (edytowane)

witam jaki nowy ciągnik ok-90 konny będzie najlepszym wyborem chciąlbym żeby był oszczędny na 20h do 150 tysięcy brutto

Dublowanie tematów. Połączone

Edytowane przez danielhaker

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez abuk14
      Mam kilka pytań dotyczących ładowacza czołowego do Ursusa C-330 M.
      1. Na co zwracac uwagę przy zakupie ( byc może będzie używany)
      2. Jeśli nowy to jakiej marki wybrac??
      3.Czy naprawdę tak ciężko się kreci kierownicą prz zwożeniu bel słomy ( o obornik nawet nie pytam)??
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez masseyferguson255255
      Witam. Mam problem dziś podczas wyjazdu w czasie jazdy (10metrów) wyskoczył dźwignia sterowania reduktorem i wskoczył tak jakby luz, choć bieg był włączony, teraz w ogóle nie reaguje na biegi na każdym biegu jak na luzie i na biegach szosowych i na terenowych, proszę o pomoc co jest grane. z góry wielkie dzięki.
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
  • Dodaj nową pozycję...
v