Skocz do zawartości

Czy będzie sie nadawać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

silniki które pracują w kombajnach czy sieczkarniach mają inny regulator obrotów w pompie paliwowej,jak będzie ten silnik pasował to możesz śmiało zakładać,tylko musisz dać pompę do zakładu co naprawia takie rzeczy i oni ci to zrobią tak że będzie ok.

Opublikowano

porównaj część bloku tą co się łączy ze skrzynią biegów w ciągniku jak w kombajnie będzie taka sama to będzie bez większych problemów( a tak na marginesie prawie każdy silnik da sie dopasować np. silnik perkinsa i skrzynia zetora i mamy 3p)

Opublikowano

niewiem jak w tym kombajnie jest ale np u nas w ciągniku i kombajnie siedzą te same silniki w ciągniku silnik F4L912 o mocy 52 KM a w kombajnie F4L912 o mocy 79KM i kiedyś się tak przyglądaliśmy wyjętemu silniki i wszystko jest tak samo te same mocowania itd ( sory że tak troche nie w temacie ) :)

Opublikowano

założyć idzie, ale jest dużo zmian, i kombinaci. musi ci wszystko pasować, to nie jest takie proste.A ile będzie spalał :):) hoho Mi udało się kiedyś dostać silnik od Rekorda i włożyłem go do bizona nie było to łatwe kilka dni kombinacji toczenia idt ale warto było. hodzi jak żyleta, turbo duzo daje przy orkanie. :)

Opublikowano

każdy tylko ile to będzie kosztować :):) ,a tak to zetorowe i jak dało sie perkinsa 3 garowego to i 4 garowy z tej samej serii powinien wejżć .

Kiedyś był artykuł o gościu co wstawił silnik sw (czy jak tam) 80 KM do 360 :) ,taki jak w bizonie tylko że 4 gary tylko co na to skrzynia itd. A jeszcze myślal by wstawić do niego 6 :):)

Opublikowano

U nas jeden gościu odłożył śilnik od Fortschritta i założył do kombajna Fortschrit bo mu sie w kombajnie zajechał a żniwa były tuż tuż :(

Opublikowano
A tak a pro po jaki silnik najwiekszej mocy mozna wlozyc do u360-3p tak ze by skrzynia wytrzymala??

największy jaki będzie pasował to A4.236 taki jak np w 4514 czyli 60 koni w górę do ponad 90 w wersji turbo, do 3p aby być spokojnym o skrzynię to najmniejszy z tych silników byłby wystarczający a czy skrzynia wytrzyma to się okaże w użytkowaniu bo do swojej 55 jakby było trochę kasy i wolnego czasu i potrzeby zamiast rozwiercać na zetora zmienilibyśmy na perkinsa 4 ale przy 55 jest więcej zabawy z tym jak przy 3p

Opublikowano

nie wiem czy to w temaci, ale słyszałem że w mojej okolicy wsadzili silnik sw-400 od bizona do ciągnika forsznit (niewiem jak to się pisze :) ) 323 i nie wiem czyto możliwe czy nie :)

Opublikowano

co do Fortschrita to fabrycznie ma silnik Ify i może nawet przedni most

A na forum nawet ma ktoś silnik sw w fortschricie

kombinacje z silnikam:

T-150 z silnikiem jelcza

328 + perkins 47 km

żuk + silnik z 330 (tylko v max ok 60-70)

motorynka + silnik wsk