Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam! poszukuję obciążników na koła tylne do Kioti, niestety w polsce są niedostępne, jakbyście mogli zmieżyć w swoich ciągnikach było by super, może od jakiegoś by pasowały.

Dzięki za pomoc!

Opublikowano

jest firma ktora robi obciazniki do fendt MF i innych jutro sie moge zapytac gdzie dokladnie Ale z tego co pamietam to blisko poznania bo chcadz zamowic obciazniki w kola do fendta ktos mi odradzil kupowac u delera fendta przebitka cenowa tylko powiedzial o jakies wlasnie firmie ktora robi obciazniki i z tamtad deler kupuje maluje i sprzedaje razy 2 cena'_":)

Opublikowano

Bodzio - miałes kiedyś chyba 3p ?

napewno by pasowały , po przerobieniu otworów montarzowych w feldze ;) mógłbyś dołożyc tych "pierscieniowych" według potrzeb , na alle... jest komplet do 360 za 500zł , no i ciągnik wyglądałby swojsko :)

Ja Ci mogę zmierzyc w c-385 , c-330 , tylko powiedz mi dokładnie co ;)

Opublikowano

od 360 i 330 nie pasuje mam mierzyłem, niechciałbym robić nowych otworów w felgach bo otwory już są w kioti szukam od innych ciągników może znalazło by się od jakiegoś innego.

Głównie to chodzi mi o rozstaw śrób mocujących obciążniki i średnice całych obciążników.

Opublikowano

Ja teraz dołożyłem do Case MX z Ursusa 1614 cały komplet. Nawierciłem piasty.

Do NH T 5060 myślałem z Fortschritta 300 założyć, tylko trza by było wypalić z blachy 25-30 mm pierwszy mocowany na felgę, albo 360 nowy typ.

Opublikowano

Jednak miałem rację. Dzisiaj przywiozłem na próbę obciążniki z 360 nowy typ pasuję prawie idealnie, na śruby.  Myślę  środki założyć z 360 a same obciążniki z 330, bo z  360 jeden obciążnik waży 25kg, a  z 330 40 kg, Wejdzie po 3 sztuki  na każde koło plus środek z   360 to wagowo będzie 150 kg  na koło, a z 360  było by 105 kg.

Opublikowano

Potrzebuję  środki nowy typ do 360  2 sztuki,  ma ktoś na zbyciu. Dość blisko mnie. Wczoraj kupiłem z 330 za 300 zł 6 sztuk, a środki do 360 chcą tylko w komplecie sprzedać.

Opublikowano

poszukaj w necie odlewni Lipowiec kościelny. oni robią obciążniki różnego typu. mają w ofercie obciążniki do nh, case. obciążniki do.New Holland są na trzy śruby i są małe średnica więc powinny do kioti pasować. za jeden 50kg 182zł netto.

Opublikowano

Ja teraz dołożyłem do Case MX z Ursusa 1614 cały komplet. Nawierciłem piasty.

Do NH T 5060 myślałem z Fortschritta 300 założyć, tylko trza by było wypalić z blachy 25-30 mm pierwszy mocowany na felgę, albo 360 nowy typ.

Piasty do nawiercenia trzeba zdemontować z ciągnika , czy da się to zrobić na ciągniku ? Otwory gwintowałeś ?

Opublikowano

Nawet koła nie ściągałem. Zwykłą wiertarką nawierciłem, pilnowałem się żeby było prosto, potem 14,5 mm wiertłem dużą wiertarką  nagwintowałem gwintownikiem 16x1,5mm i po robocie,

Ale ja mam szpilki a nie śruby, więc wkręciłem szpilki te co były trochę krzywe za względu na to że jednak trochę to wyszło m krzywo, to podoginałem pod obciążniki i  wszystko złożyłem.Obciążniki były  z ZTS 18345.

W galerii jest zdjęcie.

Opublikowano

Zdjęcie widziałem wcześniej i mnie zastanawiało jak te obciążniki zamontowałeś . Sądziłem , że są jakoś do felgi przykręcone , teraz wiem , że trzeba zrobić jak w Ursusie . Dzięki Kolego za odpowiedź . Pozdrawiam .