Skocz do zawartości

[Ursus C-360] Zalety i wady!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Narazie się dobrze sprawuje nie narzekamy wsadziliśmy w nią 900zł :P

nie twierdzę że ci dobra sztuka sie trafiła szwagier też kupił 60(już chyba 4 lata temu) za 8.5tys remont wyniósł ok 1500zł z czego połowa na lakier i inne drobiazgi do blacharki a tak ciągnik to żyleta

Opublikowano
Wymieniliśmy w niej chłodnice takie drobiazgi do silnika filtry, paski sprzęgło i coś w biegach

to tylko chłodnica i pewnie wodziki w skrzyni a filtry i paski to nie remont to ładnie trafiłeś z tą 60

Opublikowano

60 sa tak czesto spotykane bo jest latwa w naprawie i eksploatacji. A poza tym moze jeszcze jakis sentyment tkwi w ludziach?:)Nie ma co sie oszukiwac bo ciagnik szczytem technologi nie jest ale najwazniejsze ze swoje zrobi. I jak ktos bedzie o niego dbal to raczej nie powinien zbyt czesto szwankowac.

Opublikowano

Ideały nie istnieja w każdym ciągniku jest jakas wada bo gdyby 360 był zbliżony do ideały to by tyle nie kosztował,a jak na tą cene to sprzęt naprawde super a no i zawsze budzi sie respect u tych co mają 330 inne słabsze sprzęty :P

Opublikowano

Nie chcę nikogo pouczać ani się wymądrzać, ale to nie zwolnice wyją tak okrutnie w 60-tkach. Jest to przekładnia główna, która ma proste zęby (w odróżnieniu od np. c-330 czy Zetora). Ale jak dobrze się to ustawi, to nawet w ogóle może nie wyć. Sęk w tym żeby nie było luzu na łożyskach, bo to najczęstsza przyczyna wycia tych ciągników.

Opublikowano
Mam problem z c360: notorycznie odkręcają mi się tylne koła (poluzowaniu ulega ta nakrętka w zwolnicy) czy wiecie jak to wyeliminować?

dokręć na chma i trąć punktowo spawarką powinno pomuc

Opublikowano

Witam!!! Ja odnosnie c 360....czy on rzeczywiscie jest taki super jak mowi wiekszosc???....bo według mnie to ciagnik ani na duze gospodarstwo ani na małe...duzo pali i ma troche malo kucykow:/

Co wy myslicie .Pozdrowienia

Opublikowano

dużo nie pali na tyle kucyków ile ma u mnie we wsi jest duzo C-360 i nikt nie mówi ze dużo palą:D chyba jest z 15 60-ątek

20 lat temu dziadek miał brać nową 60-ątke ale że klijent na zetora sie wycofał to dziadek wzią zetora

Opublikowano
dużo nie pali na tyle kucyków ile ma u mnie we wsi jest duzo C-360 i nikt nie mówi ze dużo palą:D chyba jest z 15 60-ątek

20 lat temu dziadek miał brać nową 60-ątke ale że klijent na zetora sie wycofał to dziadek wzią zetora

No ale juz załózmy zetor 7011 to niebo a ziemia w porownaniu do 60

Opublikowano

Ja uważam ze 360 nie pali aż tak dużo ale w porównaniu do zetora 5211 to niema szans do spalanie jest podobne ale jaki komfort wspomaganie a w 360 ledwo ukręcisz kierownicą. Mój wujek mówi ze 360 no tego nawet za darmo nie chce że wolał by robić koniem niż 360:lol:

Opublikowano
Ja uważam ze 360 nie pali aż tak dużo ale w porównaniu do zetora 5211 to niema szans do spalanie jest podobne ale jaki komfort wspomaganie a w 360 ledwo ukręcisz kierownicą. Mój wujek mówi ze 360 no tego nawet za darmo nie chce że wolał by robić koniem niż 360:lol:

wujek podobnie mówi ze C-360 za darmo by nie wziął mówi tylko że C-330 sie udały ale też nie jest strasznie zadowolony.

Ale nie róbmy z C-360 takiej złej