Skocz do zawartości

pług zetor czy cos innego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich krótko i na temat co myślicie o pługu zetor chce kupić nowy pług obrotowy 4skibowy i zetor kusi mnie ceną jak myślicie czy warto to kupić czy lepiej pójśc w vogel nota, akpil pomóżcie.

pracował by z 125km ciągnikiem na glebach 3-6kl.

Opublikowano

Osobiście gdybym miał taki dylemat kupiłbym v&n albo akpila z tym że akpil jest dużo tańszy a elementy robocze są produkcji v&n :rolleyes:

elementy robocze nie są produkcji v&n, może pług jest na licencji v&n ale elementy mają inne oznaczenia fabryczne, widziałem pług akpila i v&n, stały jeden obok drugiego i widać oznaczenia inne

Opublikowano

Jakościowo V&N w tym zestawieniu jest najlepszy, a cenowo.. wiadomo jakość kosztuje. Trzeba by było policzyć na ile wystarczą elementy robocze w każdym z tych pługów i ich cenę, i wtedy się okaże co wyjdzie najkorzystniej.

Opublikowano

Witam przyłączam się do tematu też poszukuje nowego pługa i tak zastanawia mnie ten zetor sukov pracował by na 40 ha więc tak mysle że też na taki kawałek nie ma co szaleć z kasą bo większa inwestycja. I tak bym prosił o opinie na temat sukova;)

Opublikowano

Sąsiad ma pług zetor 3+1 obracany i ciągnie go ursusem 1014 i mówi ze strasznie ciężko ma przy tym pługu, a miał agromasza i przy tym pługu miał lżej ale go bo mówił ze słabo kryje i sprzedał i teraz żałuje bo zetor wcale lepiej nie kryje od poprzednika a ciągnik ma ciężej.