Skocz do zawartości

Ursus 1224 czy MTZ 82

Gość Profil usunięty

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Także polecam Ursusa 1224, na średniej ziemi z 4 skibowym plugiem 15-16 l\ha, co do tych zwolnic to potwierdzam, uciąg ma, ale jest wolna max 27 km\h, bardzo mała awaryjność, tylko nie oszczędzaj na olejach, wada to ten skręt..., chyba że masz na siłowniku.Ogólnie to ciągnik do ciężkich prac, orki się nie boi.

To cud polskiej techniki :D

Opublikowano

Polsko-Czechosłowacki Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Ciągników w Brnie 

No niech będzie. Choć osobiście uważam to za kopię. CUD POLSKIEJ TECHNIKI to coś co skonstruowaliśmy i zrobiliśmy na swoim podwórku a nie za granicą kraju na konto innej firmy, za korony a nie złotówki do tego Polacy musieli sobie prawa do produkcji kupić. Śmiech a nie cud.  Polacy coś podumali, robotę odwalili Czesi u nas zaczęli  produkować gotowca. 

Opublikowano

ja na 30 ha to bym sie nie zastanawial tylko bral jakis 4 cylindry pod uwage, jak masz do tego moze rozdrobnione gosp w mniejszych kawalkach to nawet duzym agregatem nie nawojujesz i nic szybciej nie bedzie ja mowie tak lepsza dobra czworka niz licha szostka, bardziej praktyczny ciagnik ja mam prawie 70 ha i hodowle i spokojnie 4 styka, a co do mtz to ci co sie tu wypowiedzieli to sie znaja jak byk nagwiazdach, wystarczy zmienic rurki na weze i mtz suchy. koszt ok 500 zl

ursus power to ile spali 914 w lekiich pracach np z turem ? a czy do tura lepszy to tez tak do konca nie wiem jakiej wydajnosci pompa hydrauliki siedzi w 914?

ursus 904 odpowiednik 914 spalanie kosiarka rotacyjna 165 ok 4.5 litra godzina, 2 bieg, praca ze zbierajaca krone 8 t, transport plus zbieranie bez nozy ok 5 litrow, orka plug 4 x 40 , 4 bieg, ok 7 litrow i to jest maxymalne spalanie dla tego ciągnika, przynajmniej u mnie nie miał jeszcze takiej roboty żeby spalil więcej niż 7 l.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez OdlotowyRolnik
      Witam.
      Przymierzam się do kupna traktorka do trawy. Areał ok 0,5 ha. Nie wiem czy iść bardziej w markowe i nowe sprzęty czy używka.
      Myślę na nowym 2 cylindrowym sztilem.Obawiam się używek.
      Może ktoś coś doradzi z własnego doświadczenia z takim sprzętem,dodam że nie koszę regularnie bo nie mam jak.

https://allegro.pl/oferta/stihl-rt-5097-z-kosiarka-traktorek-ogrodowy-12-2kw-16-6km-evc-7-000-loncin-15361843384?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_term=branding&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrod-narzedzia_pla_pmax&ev_campaign_id=18447276659&gad_source=1&gad_campaignid=18447327764&gbraid=0AAAAAD24kbNLyNM8C8-JbVcBhaCXwL9F3&gclid=CjwKCAjw9uPCBhATEiwABHN9K3KUXRQviNVqcYQz540bj-zV-mQ_nMolpVuFkLrgGpsyI-lyxcrxcRoCkaoQAvD_BwE Coś takiego 
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Łukaszukasz
      Witam. Chciałbym was prosić koledzy forumowicze o pomoc w wyborze ciągnika do gospodarstwa 12ha. Ornego jest około 8 ha pozostałe to plantacje wieloletnie. Ciagniczek byłby jako podstawowy. Pozostanie ciapek i mały sadowniczy. Razem z tym ciągnikiem kupuje na modernizację pługi obrotowe 3, bronę talerzową, glebogryzarkę oraz maszynę do rozkładania folii. W tej chwili waham się pomiędzy Kubota m4063, news holland t4.65 oraz John Deere 5067e. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję.
    • Przez bauer51
      Witam chciałbym kosić łąki około 100 ha w małych kawałkach największy może 3 ha 50 ha pola ornego posiadam kosiarki  kuhn przód tył  oraz pług overum 4 skibowy oraz rozrzutnik obornika 14t. Ceny obydwu ciągników są mniej więcej takie same jaki polecacie może macie któryś z nich ?
    • Przez banan575
      Jaki ciagnik na 5 ha

• Dodaj nową pozycję...
v