Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym kapaniem to jakaś plaga bo i u mnie się poci ale tylko na zimnym silniku jak płyn się rozgrzeje wszystko powraca do normy.

Na to wygląda, bo u znajomego w ft 704wd to samo <_< I właśnie nie wiem czy rozgrzac ten waż i mocno scisnac opaska czy kupic takie kolanko np jak do c-360 z miększej gumy?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

witam mam taki problem w ft 675dt przy skrecaniu przodem w lewo lup w prawo słychac taki dziwny odgłos tak jakby '' piszczenie gumy'', a po drugie po rozgrzaniu sie oleju od wspomagania rurki doprowadzające olej do pompy drgają i hałasują morze wiecie co morze byc przyczynom tych objawów a przejechane ma nie całe 100mth

Edytowane przez milanreal1
orty
Opublikowano

W instukcji obsługi podane jest że są to oleje TEXACO to pewnie tak jest choć tanie one nie są sam muszę dolać do tylniego mostu bo ubyło go gdy podpiołem krokodyla pod ładowacz.Słyszałem że farmtrac jak pracuje z ładowaczem to olej w tylnim moscie musi być pod górną kreskę.

Opublikowano (edytowane)

sprawdzajcie stan oleju. Ja mając stan oleju, po podpięciu krokodyla musiałem dolać 8 litrów.

Edytowane przez zorak
Opublikowano

Chciałem dokupić kilka litrów oleju przekładniowego Texaco w sklepie z częsciami do ciągników ale sprzedawca podzwonił po hurtowniach i nigdzie nie mają oleju tej firmy o takich parametrach będę musiał zadzwonić do serwisu niech wezmą jak będą jechać do mnie na przegląd.U mnie przed podpieciem krokodyla stan oleju był pod górną kreską a teraz jest gdzieś w połowie ale będę też podpinał agreget uprawowy składany hydraulicznie.A tak wogóle to w jakiej pozycji ma być ładowacz żeby dobrze zmieżyć olej .i czy po odpięciu krokodyla stan oleju się wyrówna.

Opublikowano

Chciałem dokupić kilka litrów oleju przekładniowego Texaco w sklepie z częsciami do ciągników ale sprzedawca podzwonił po hurtowniach i nigdzie nie mają oleju tej firmy o takich parametrach będę musiał zadzwonić do serwisu niech wezmą jak będą jechać do mnie na przegląd.U mnie przed podpieciem krokodyla stan oleju był pod górną kreską a teraz jest gdzieś w połowie ale będę też podpinał agreget uprawowy składany hydraulicznie.A tak wogóle to w jakiej pozycji ma być ładowacz żeby dobrze zmieżyć olej .i czy po odpięciu krokodyla stan oleju się wyrówna.

Nie ma różnicy w jakiej pozycji będzie ładowacz. A co do oleju, jak ja w tamtym roku kupowałem olej Texaco to sprzedawca coś mówił że texaco najprawdopodobniej zwija biznes z Polski, ile jest w tym prawdy to nie wiem, bo od tamtej pory oleju nie kupowałem.

Opublikowano

Panowie ja kupiłem wiosną Texaco taki jak mam zalaą skrzynię fabrycznie 15W-30 aby zalać przyczepę i T-25 w sklepie int Żuchowski coś z dowozem 20 litr 300 zł było teraz zamówiłem jeszcze aby mieć na dolewkę ten sam coś 330 zł mają o innych parametrach też

• Like 1
Opublikowano

Szkrzynia i silnik w farmtracu 690dt są zalane tym samym olejem Texaco tak mówił szef serwisu Fino gdzie kupiłem ciągnik olej przywiózł mi diler 5l.Mam jeszcze taki problem co jakiś czas słycha stuknięcie w tylnim moście ale tylko wtedy gdy jest wyłączony przedni napend w serwisie jeszcze nie mieli takiego przypatku i w czwartek wysłają mechanika do Mrągowa na szkolenie w tej sprawie podobno winy jest jakiś hydrozawór czy miał ktoś taki problem.

Opublikowano

To Tobie diler głupot naopowiadał w skrzyni jest inny a w silniku inny do silnik zalany jest olejem Ursa bodajże 15W40 a skrzynie Texaco SUTO 15W30 ten ze skrzyni może i nadaje się do silnika ale nie polecał bym go wlewać. Co do stuknięcia to tylko przy wyłączaniu czasem słychać. A co do olejów Texaco to dziwi mnie że Farmtrac je jeszcze leje mógł by przejść na fuscha który jest bardziej dostępnym olejem.

Opublikowano

To co pisze @plapla123 to prawda, u mnie 675DT też ma silnik i skrzynie zalany tym samym olejem, z tego względu że w razie czego jak pompa hydrauliczna puści i dostanie się olej ze skrzyni do silnika, to żeby nic zaraz się nie stało

Opublikowano

Przeczytaj w instrukcji jaki olej powinny być lany do silnika i nie ma tam tego co do skrzyni po prostu za kiepski olej. W twoim jest taki silnik jak u mnie 1104D 44T więc na pewno URSA. Na pierwszym przeglądzie pytałem się mechanika jaki olej jest w silniku z ciekawości bo tez myślałem że taki jak w skrzyni a tu zaskoczenie że nie. U mnie serwis przyjeżdżał z Mrągowa z fabryki. Dilerzy to czasami potrafią dobrze nabujać.

Opublikowano

Mają do mnie w najbliszych dniach przyjechac na pierwszy przegląd to sprawa rodzaju oleju się wyjaśni. Chciałbym jeszcze zapytac np. wczasie orki lub pracy agregatem głębokośc ustawiam na dzwigni siłowej a podnoszenie i opuszczanie przy dojerzdzaniu do końca pola wykonuję dzwignią regulacji pozycyjnej czy tak ma wyglądac praca podnośnikiem? Proszę o podpowiedz.